Nejste přihlášen/a.
novinky.cz/... Článek, který stojí za přečtení a zamyšlení. Jak dnešní ženy vidíte vy? Nejen ženy, ale i dívky, děvčata.
Dobrý den, článek je to zajímavý (asi stejně jako jeho autorka). Pohádky jsou pohádky a život nás naučí, jak je to ve skutečnosti. A nejdůležitější je asi poslední věta toho článku.
Zdravím!
doplněno 15.03.15 08:02:A je dobře, že ten článek nepsal muž.
Pěkný den přeji. Kolikrát jsem už potkala mladý par, kde si žena vedla muže a držela si ho za pr...delku. Holky zhrubly, říká to i můj synek. Holky mluví sproste jak dlazdici, pijí o sto šest a dělají zářezy na pažbě, za které by se nemusel stydět ani vyhlaseny chlap-kanec. A to prosím se syn pohybuje v rádoby vybrané společnosti jednickaru z gymplu..., jemu se tedy taková devcata nelíbí. Nevím, proč chtějí byt ženy jako chlapi. Toto ale nese s sebou moderní doba, je to vývoj a je to skoda, ze to jde takovým směrem. A je to i tím, jaký obraz ženy se lidem předkládá v mediích - televize, časopisy. Nikoliv žena matka, ale žena udernice, no jo tak manažerka, která děti, pokud vůbec nějaké porodí, ihned odkládá k chuve, nebo do jeslí už od malička...
Eulálie, toto jsou pravdivá hodnocení. Jestli to nebude tím, že chlapi se o ženách vyjadřují velice pohrdavě. A tak děvčata se mužským chtějí vyrovnat. Bohužel, tím nejjednodužším způsobem. Napodobováním. Vůbec si neuvědomují, že právě tím, že se přestanou chovat jako dívky, ztrácí obdiv, úctu, přitažlivost. Asi to bude i výchovou doma, jak jednají členové rodiny se ženami. Pak si tohle všichni nesou do dalšího života. Jen si to tak myslím.
kočkomilko, tohle bude tím, že mnoho žen bez bez mužského neumí žít. Většinou ženy neumějí žít samy. Raději špatný vztah, než žádný. Většinou neumějí být samy se sebou. To ale nezmiňuji děti, které na to doplatí nejvíce.
Muži v první řadě z přijímání gentlemanského chování (např. žena si nechá pomoci do kabátu, zaplatit za sebe v restauraci atd.) dělají něco, za co by se mělo oplácet, tzn. neberou gentlemanské chování jako nezištné.
Nápady jako "ty (hovězí) si nechávaj přidržet dveře, a pak nejsou schopný mít doma uklizeno" nebo "napsala mi že další rande nebude, přitom jsem za ní zaplatil kafe, celejch 38 kč!" nejsou zase tak vzácné, a málokdo stojí o to, aby byl takovým způsobem osočován z nedodržení imaginárního kontraktu.
O představě že "o důležitých výdajích rozhoduje v manželství ten, kdo vydělává víc peněz" ani nemluvím. Většina Čechů by se chytala za hlavu při představě že ona dřepí doma, peníze nepřinese, a kecá do toho zda koupit auto a jaké? No teda, hnus fialovej!
doplněno 15.03.15 10:07:To taky vnímám jako problém (že ženy neumějí žít samy), podobně jako ty "chci být Popelka, chovám se jako Dora".
Pokud si žena přeje být Popelkou a chová se jako Dora, potom to je problém.
Ale nějak si nevybavuji, že bych mezi svými vrstevnicemi (je mi 28 let) měla takové ženy; většina (včetně mě) bere srážku s princem na bílém koni spíše jako urážku, "co von si vo sobě myslí, že se vod něj nechám obskakovat jak nějaký úkáčko". Vhodných mužů je málo, to je pravda, ovšem pokud pro ženu není vztah prioritou č. 1, tak to není zase tolik závažný problém. Myslím si, že je lepší když žena muže hned zkraje znechutí svým chováním a k žádnému vztahu nedojde, než když se lidé stále a znovu dávají dohromady a zase se rozcházejí, protože na to, že se k sobě nehodí, přijdou mnohem později.
Konečně, k situaci že "každá ženská se vdala" u nás docházelo pouze za komunistů, takže to těžko lze brát jako nějaký standard.
Ještě bych poznamenala že to není věc "dnešní doby", nýbrž souhra času a kultury, která z toho dělá něco nového... pamatuji si jak jsem někde četla "kdyby Popelka byla vikingská pohádka, tak by Dora tu hloupou a submisivní Popelku zabila, pak by se provdala za prince, taky by ho zabila a ovládla by celé jeho království".
- mně se zdá přinejmenším "zvláštní" hlavně to, jak se dnes internet doslova hemží nahými ženami, které doslova "vyvalují" prsa a zadky, nebo videonahrávkami typu "vyholená Lola roztáhla nohy" - nebo tak nějak.
ačkoliv jsem stará, myslím, že nejsem nijak prudérní, mám ráda hezké lidi, pro sex mám pochopení, ale tento vzor ženy který nám média (bulvár) dnes vnucují, mi Popelku připomíná jen pramálo. I když - takovou Kim Kardashian docela obdivuji ! - je hezká a umí se dobře prodat.
- no jen názor, doba je dnes asi hlavně o penězích a za peníze i Popelky udělají zřejmě vše a ženy už se nikdy nevrátí do pozic našich maminek a babiček, ale i přesto zůstanou, už ze své biologické podstaty, ve většině dobrými matkami i zárukou domova - jenom do této své role budou více zapojovat i muže, který dnes přestává být jediným živitelem rodiny. Obecně ale ženy mají i dnes s udržováním rodiny přece jenom více práce, zatímco muži by pořád jenom válčili. Tak zdravím.
Já si myslím, že ve své přirozenosti jsou si lidé- muži a ženy, podobnější než je to obecně bráno...Jenom nastavením společnosti byly tyto rozdíly vyžadovány- submisivní povaha, cudnost, podřízené postavení muži. Takže ne ženy samotné se mění, ale to společnost, která od nich "očekává" něco jiného než doteď. Protože to, co je vidět, to, jak se chovají lidé obecně navenek, je vždycky jenom maska...ne přirozenost člověka. (jenom tak filosofuju...dont take me seriously)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.