Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitel me obtěžuje sexualnimi narazkami

Od: karoll odpovědí: 11 změna:
Zdravím všechny. Chodim na střední školu do třetího ročníku. Jeden z učitelů ma na moji adresu neustale narážky se sexualnim podtextem. Problém je, že to poda tak, aby to nevyznelo nějak jednoznacne a tudíž ja se tim nemohla nikde ohánět. Občas mam i pocit, že jsem paranoidní a spatne si to vykladam, jindy mi to přijde naprosto jasný. Je mi to krajne nepříjemný a rada bych se mu vyhýbala, nevím, co na tyhle věci odpovídat, jak reagovat. Co mam delat? Stěžovat si nikde nemůžu, protože by to otočil proti me, jak jsem již psala, je to pouze podtext, přesto tam ale je. Podle me to zacina hranicit s obtezovanim.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami*
hodnocení

4x
Na chování druhých, které nám nesedí, se vyplatí nereagovat. Zůstat v klidu, neřešit. Žádný muž nic nenadělá s tím, když používá náznaky a žena na ně vůbec neslyší, nereaguje, dělá, že nerozumí. Protože nemá vůbec zájem. Za čas se s tím muž smíří. Nenechat se rušit nepříjemnými poznámkami druhých a zůstat v klidu je nejlepší ve více situacích mezi lidmi.

klera*
hodnocení

4x
Mě napadá nahlas říct- co jste říkal? Že...? Něco takovýho. Aby to slyšeli ostatní. Nikdo si k vám nesmí dovolit něco, co je vám nepříjemný. To si pamatujte.

hodnocení

2x

Jak jste napsala, stěžovat si nemůžete. Takže nezbývá, než to přetrpět a zkusit se postupně psychicky "obrnit" tak, aby Vám takové řeči vadily mí%n nebo nevadily vůbec. Možná Vám pomůže, když si uvědomíte, že takové narážky mívají buď zakomplexovaní nebo narcističtí lidi. Učitelé nemusejí dělat psychotesty, tak samozřejmě i mezi učiteli je určité procento různých psychicky nevyrovnaných lidí. I kdyby pychotesty byly, tak by se tím moc nevyřešilo.

michalverner
hodnocení

2x

Bylo by možné uvést konkrétní narážky?Kolikrát se stane že žena považuje za narážku i to co je myšleno naprosto jinak.

hodnocení

2x

Zdravím. Učitel má třeba opačný názor..

poradte.cz/...

hodnocení

1x

A není to třebas tím, že sama nějak vyčníváte? Oblečení, nalíčení, projevy? Co si pamatuju, tak i v našich dobách měli někteří učitelé "vyvolené" kteří na sebe nějakým ne zrovna ideálním způsobem upoutali.

hodnocení

1x

Už jsi velká holka a v životě tě už nikdo bránit nebude. Musíš všechno sama. Nauč se to a co se ti nelíbí, utni. Nejsi blbá, najdi slova a pošli ho do 1 2 3 .

liska5
hodnocení

1x

Já bych mu řekla, klidně a bez emocí, že se mi prostě nelíbí ty jeho neustálé narážky na Tvoji osobu a jejich dvojsmyslný podtext. A pokud nepřestane, ať počítá s tím, že si to začnete nahrávat...

To bych řekla před všemi a nahlas bezprostředně po tom, co zas bude mít vůči Vám něco.

A třeba bych si toi napsala na tahák, aby mne nevykolejila nervozita

lipanek
hodnocení

0x

Jestli nejste slečno vztahovačná.

Učitel by si tohle před třídou asi nikdy nedovolil, natolik je zkušený a opatrný.

Možná po něm sama házíte očkem, provokujete.

Pokud jste ve třídě, při výuce, tak se mu budete asi těžko vyhýbat. Seďte v lavici a plňte si svoje úkoly, pracujte jak máte, nevyčnívejte oblečením, líčením, chichotáním. Nevyhledávejte ho na chodbách a v kabinetu. Nějaké dotazy, omluvenky řešte před třídou.

Ono to samo přejde.

ladycat*

Na SŠ jsme měli jednoho přitroublého učitele, který pořád měl sexuální narážky (do pléna - na nikoho konkrétního) a lezlo mi to na nervy. Některým spolužačkám se to zas líbilo. Vztahovačnost je taky možnost.

fialka2
hodnocení

0x

Možná si také vztahuješ ke své osobě zbytečně, můžeš provokovat apod. Pokud je Ti nepříjemné, ignoruj, nereaguj, neodpovídej. Pokud jde, tak se mu vyhýbej. Určitě ho přestane /pokud je takový/ po čase bavit, když uvidí bez odezvy.

Bránit se musíš sama, jsi dost velká a v životě to za Tebe nikdo neudělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]