Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sex jako duchovní propojení

Od: stext odpovědí: 5 změna:
Jak vnímáte sex? Jen jako něco živočišného k uspokojení pudů nebo něco víc duchovního -propojení dvou lidí, kteří k sobě mají důvěru a milují se? Nechci děti (vůbec) a zatím jsem při sexu neměla orgasmus. Je mi 20 let a mám jen pár zkušeností. Vím, že až najdu toho pravého tak s ním budu chtít všechno zkusit. Nevím jak přesně vysvětlit to co myslím :o v ezoterice to má různé názvy... Něco jako kámasútra, jóga, atd... dohromady :D taky nějaké masáže, vonné oleje...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Sex vnímám jako naprosto přirozenou věc. Vy přestaňte moc přemýšlet a raděj se milujte pokaždé kdy je příležitost, to proto, abyste ve stáří nemusela přemýšlet nad tím, co všechno vám uteklo.

vilik*
hodnocení

0x
Dneska holt není moderní něco dělat jen tak, bez nějakého pseudodůvodu. Takže si musíme kazit každou činnost vymýšlením odůvodnění, proč ji vlastně děláme.
Přirovnám to k jídlu. Normální člověk se nají, když má hlad. Někdy si dá jen tak něco na chuť, někdy si dá opravdu něco výjimečného. A někdy, třeba na dovolené, vyzkouší místní specialitu. Ale nad převážnou většinou jídel prostě nepřemýšlí, bere tuto činnost jako samozřejmost, po jídle si není schopný delší dobu zapamatovat, jaké bylo, jíst je pro něj rutina.
Pak existuje skupina lidí, kteří v jídle nacházejí smysl života. Vyhledávají gurmánské zážitky, objíždějí vyhlášené podniky, rozebírají ingredience, způsob přípravy a servírování, prostě veškerý smysl podřizují jídlu coby koníčku.
V nejhorším případě se z jídla stane něco jako terorista-nepřítel. Jídlo musí být účelné, nejí se pro potěšení z něj, ale pouze k získání energie, v jídle není radost, je degradováno na přesný a přesně dávkovaný mix zdravých a přínosných potravin.
Já osobně se přikláním k první zmíněné variantě. Mám dost jiných zájmů, takže jídlo neberu jako cíl a důvod všeho bytí, zároveň ho mám natolik rád, že se snažím jíst to, co mi chutná, pestře, i když pro někoho možná obyčejně, rutinně a fádně, a přemýšlím nad tím, aby mě pořád jíst bavilo.
Radím vám totéž.

hodnocení

0x
Chce to vzít pár kamarádú zašít se někam na chajdu udělat pořádnej mejdan a užít si a věř že na duchovní hlouposti si ani nevzpomeneš

hodnocení

0x

Samotný sex není náhradou duchovního spojení. Sex bez citového vztahu je pouze propojení těl. Ve vztahu založeném na citech a lásce je sex samozřejnou součástí a není potřeba to nějak pitvat.

hodnocení

0x

Duchovní spojení vyžaduje oboustrannou existenci víry a se sexem nemá žádnou souvislost.Sex vyžaduje fyzickou přitažlivost a případně zamilovanost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]