Nejste přihlášen/a.
Ahoj přátelé,
po třech letech od rozvodu mně začal obtěžovat bývalý manžel. Posílá SMS typu : Stýská se mi, Miluji tě, atd. Přitom se znovu oženil a má dítě. Mám doufat, že ho to přestane bavit, když nebudu reagovat, nebo mu mám napsat, ať neobtěžuje?
Bojím se, aby ho moje odpověď, i když odmítavá, nepovzbudila.Dík za názor. Lucie
A jak dlouho už Vám takhle píše?
Jestli pár dní, můžete doufat, že ho to přestane bavit. Jestli to trvá déle, napsala bych mu, aby mě neoběžoval. Popřípadě, kdyby přidal na intenzitě mu můžete pohrozit, že to nahlásíte na policii.
Další možnost je také u operátora nechat si zablokovat jeho telefoní číslo.
Pokud nevi, kde bydlite, nemívate kontakt (prace, obchody, MHD) radeji bych ignoroval. Dale je moznost, ze pokud mate novejsi telefon s nejakym operacnim systemem, tak je mozne doinstalovat aplikaci na blokaci prichozich sms a hovoru. Dotycny ma pak pocit, ze cislo bylo zruseno - proste neexistuje. Taky je moznost poprosit kamarada, pritele, manzela, aby mu zavolal a lidsky mu to vysvetlil (prvni varovani). Pokud jen zkousi moznosti, tohle by ho melo vratit pekne na zem..
Lucko, je možné, že z oblouznění, jaké přináší nová láska, Váš manžel právě procitnul. Najednou zjistil, že s Vámi mu bylo líp a chce vše vrátit zpět. Každá jsme jiná, ale já bych mu zavolala, řekla mu, že co bylo bylo a rozvod si měl rozmyslet dřív, než k němu došlo. Že jsem spálila mosty a nebudu slepovat rozbitý vztah. No a jestli bude otravovat, tak zavolám jeho ženě.
Já jeho ženu znám, kdysi mi o ní tvrdil, že to je hysterická kráva a teď jsou spolu. Bolí mně ještě dnes, že jsem tak naletěla. Nechápu jeho uvažování, v lednu mi poslal mail, že mně celou dobu našeho vztahu podváděl a teď píše, že mně miluje. Jak píšete, já už mám jiný život a vracet se nechci, ale jsem nervózní, co ještě přijde.
poslala bych mu jednu smsku - s tím, že když mohl, nechtěl, teď už je pozdě cokoli vracet. Na další se už nenechte vyprovokovat a v telefonu nastavit blokované číslo - nedovolá se vám...
Hodně štěstí!
Mam podobnou zkusenost. I kdyz jsme spolu byli jen tri mesice, jeste rok potom jsem resila jeho citove vyderacstvi. Maji stejne ubohe a zoufale chovani. Mne taky, aniz bych o to stala, mel hroznou potrebu se sverovat o sve nevere (coz duvod rozchodu nebyl). Jednou to byly sebevycitaci sms, podruhe urazejici atd. Zkousela jsem nereagovat, ale nepomahalo to, vydrzel i tak psat mesice, stejne tak po dobrem, toho jen vyuzival.. Ujasnila jsem si, ze vrcholna faze, kdy pouziji pro svuj klid jeho slabost by nastala v prip. napadeni nebo poskozeni. Ze se mi hnusi, vedel. Hrdost takovymto s... asi nic nerika. Naposledy jsem si z nej i toho vseho uz delala legraci, odepsala jsem kdy a co jsem chtela. Ted mam klid a vim, ze onu slabost pouziji, kdyz budu muset, sam by si o to rekl. Urcite ma ten "Vas" psychopat taky nejakou a nasledky si musi nest on sam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.