Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šťastný život??

Od: miirii odpovědí: 2 změna:

Prosím poraďte mi:Po rozvodu/po 26 letech manžel odešel za mladší.Rodinu dcery jsem vzala do mého RD po předcích, svůj byt si pronajímají. Bydlí zadarmo. V domě bydlí také má matka.Loni jsem se znovu provdala.Manžel mi dost pomohl s adaptací našeho bytu.Vztahy se však velice zhoršily a my prožívali peklo.Matka s dcerou se spojily, manžel se doslova dřel, nikdo mu nepomohl, vyslechl jen pomluvy a výhrady vůči své osobě.Chtěla jsem se mu odvděčit, tím, že mu dám na náš byt břemeno, ale matka s právníkem to na katastru překazili. Vztah mezi matkou a manželem se už srovnal, alevztahy s dcerou ne. Vnuci/2,5/ ke mně mohou jen v doprovodu matky a to,když jsem sama doma.Přitom vztah se starším vnukem a manželem byl velice pěkný, sám mu říkal dědo a dnes se bojí na něj jen pohlédnout.To pochopitelně narušuje náš pěkný vztah, manžel u nás není šťastný a bojí se, kdybych umřela, co s ním bude,že vymění zámky a domů ho nepustí.Nevím, co mám dělat, jak vztahy zlepšit.Nyní jsem po úrazu,manžel se o mě dobře staral.Sám si teď vyčítá, tu práci,kterou nikdo u nás neocení.Zbytek života bychom chtěli dožít v klidu./54,59l./*srdce*:) Jana

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Vážená paní miirii,

nějaký čas jsem čekal, jestli Vám někdo odpoví a sdělí Vám, že Vás čeká velmi těžké, nepříjemné a bolestivé rozhodnutí. Asi Vám nezbude nic jiného než se nějak s rodinou vyrovnat finančně a odstěhovat se. Není mi jasné, proč byste si měla kazit život kvůli nedorozuměním s dcerou. Další věc, co nechápu, proč dcera bydlí zadarmo u Vás, když svůj byt pronajímá?

Navíc Váš manžel se bojí naprosto oprávněně. Podle toho, jak to popisujete, pokud se s Vámi něco stane, pak první, co udělá Vaše rodina bude to, že ho vyhodí na ulici. Vyrovnejte se s rodinou (dědictví) a jděte svou vlastní cestou. Pravděpodobně ale ztratíte vnukya alespoň na čas, o to se Vaše dcera nejspíš určitě dobře postará. Musíte zvážit, na čem Vám více záleží. Jestli chcete dožít ještě dlouhý čas v klidu s manželem, kterého máte ráda, nebo krátký čas v těžkém stresu s Vaší dcerou, kterou nepochybně rovněž máte ráda. Určitě si myslím, že z odstupu (ať už jde o vzdálenost nebo čas) se Vám budou věci řešit lépe a situace se nebude vyhrocovat a nakonec ani zdát tak složitá. Rozhodnutí je na Vás a já Vám přeji, abyste se rozhodla správně. Držím Vám pěsti. Hodně zdaru a příjemný den.

romek*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
V tomto případě je každá rada drahá,ale napíši Vám co bych udělal já.Ze všeho nedříve bych si ujasnil o co mi skutečně jde(co chci udělat) a potom bych navštívil právníka řešil to soudní cestou.Nepředpokládám že by jste se s ostatnímy členy rodiny smírně dohodla.Jak píše All buda určitě ztratíte vnuka a budou přerušeny všechny vztahy.Je třeba jít vlastní cestou a paní Jano ruku na srdce ve Vašich letech musí člověk myslet taky na sebe aby jak píšete dožil v klidu.Ono děti nejsou v životě všechno a mnohdy se děti a rodinní příslušníci zachovají ůplně jinak než by jsme chtěli.Vím rozhodnutí je to těžké tak je na Vás jak se rozhodnete.Rodinu své dcery jste vzala do vašeho RD a svůj byt pronajímají a Vám nic neplatí,to je zásadní chyba.Dejte si velký pozor aby jste o ten RD nepřišla.Pokud všechno selže já osobně bych se odstěhoval někam jinam a přerušil bych s nima veškeré styky.Ale to jsou všechno mé ůvahy a Vy se můžete zachovat jinak podle svého svědomí a vědomí.To je můj názor.Přeji hezký den a správné rozhodnutí.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]