Ahoj, chtěla bych si udělat akreditovaný kurz zdravotního maséra a chtěla bych se zeptat, zda jsou nějaká "rizika" povolání, když sama trpím na bolesti zad? Můžu mít pak větší problém se zády v důsledku námahy při masáži? Nebo třeba syndrom karpálního tunelu? Děkuji
Ahoj, bolesti zad mohou být časem překážkou. Ale spíše to vidím, že se časem objeví problémy s rukama, které budou hodně namáhané a bude tak záležet, jak moc se tomu budete věnovat (jestli budete mít masážemi dostatečné pauzy na odpočinek rukou a uvolnění svalů nebo pojedete tzv. na doraz). Před x lety jsem se více setkával s jednou zdravzdrav.masérkou a na bolesti rukou si hodně stěžovala, tak vycházím z této zkušenosti.
luus
No kdykoliv doma masíruji přítele, tak mě dost bolí zápěstí (třeba už po 2 minutách). Ale doufala jsem, že třeba nějakým cvičením by to odeznělo a v práci by to nebyl problém
Osobně bych na to moc nespoléhal :-/ Něco bude určitě dělat technika a postupy, které na kurzu naučí. Ale je otázkou, jak moc to v praxi bolestem zabrání.
Zkuste se na to poptat přímo ve školícím středisku. Případně i více středisek. Jestli jsou seriózní, nebudou nic zatajovat a na rovinu řeknou, jestli to má smysl i pro živnost nebo by ten kurz byl jen pro rozšíření znalostí a hobby provozování doma.
Dobrý den, je to zodpovědná a namáhavá práce, tak to pocítí Vaše záda, nohy i svaly na rukách. Také můžete "chytit" (i když se budete chránit) nějakou kožní chorobu. A ta obnažená těla klientů nebudou vždy jen mladá a krásná. Zdravím! doplněno 03.01.24 19:39: luus - myslím, že to bude náročný kurz zakončený zkouškou a certifikátem (bude tam i anatomie). Na tento typ kurzů se lze dostat i přes UP, který ho hradí.
luus
To máte pravdu.. Ráda bych pracovala v lázních, ale tím pádem teď nevím, jaký kurz či vzdělání vybrat, když bych trpěla se zády při masáži
No nechtěl bych být masírován někým, koho zrovna chytne blokáda zad.
luus
Blokáda ne. Spíše mám někdy bolesti při dlouhém stání, ale snažím se s tím pracovat formou cvičení. Ale ptala jsem se, jestli toto povolání může přímo způsobit nějaký problém
Mam kamarádku, která prováděla různé druhy masáží. Nen zrovna žádný dobeček, ale po čase nastala neuropatie a další obtíže s páteří. Pro jistý druh bolesti musela s touto aktivitou skončir, jelikož bolesti páře šly až do nohy ve stylu křeče, kdy se musela zastavit. nyní už nějaký ten pátek pracuje v kanceláři.
Další mladá holčina štíhlá, drobná 20 let ( zaměstnanec lázní), pobývá střídavě masáže, vany , tělocvik, masáže a vůbec ji nečiní pobyt ve vlhkém suterénu, kdy je věčně ohnutá, dobře. Hygiena masážních van, dolevání kbelíků s bylinami do vody, podepisuje se jí stav na bolestech zad. Kloubní zátěž.
Tohle je i pro zdravého člověka těžká práce, znám manžele, oba celý život maséři, oba po endoprotéze, paní dokonce skončila na vozíku. Nešla bych do toho...
Je potřeba počítat s tím, že je to na některé partie hodně namáhavá práce. Známá si tím na dědině přivydělávala a vydržela to jen pár let, pak toho kvůli zdraví musela nechat. A to není žádná křehotinka. Vím podle sebe, že pokud má masáž pomoci, tak musí masér místy pořádně silou zabrat. A takových povolání moc není, kde potřebujete takto často vynakládat plnou sílu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.