Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na začátek bych chtěla upozornit, že se nejedná o žádný ,,fake", jak mi bylo vyřčeno na předchozí diskuzi, vím, že má situace zní lehce bizárně, ale opravdu to prožívám a nevím jak dál.
Mám dvě děti, dcera - 10let, syn - 15 let. Problém je právě s mým patnáctiletým synem, který je po mém rozvodu jediný muž v domácnosti. Je hodný, hodně sportuje a spolu máme skvělý vztah, přesně takový, který si každá matka dospívajícího syny může jen přát. Jediný problém však je, že doma chodí jen v boxerkách, celoročně, jaro, léto podzim, zima. Vždy, když přijde domů ze školy, nebo zvenčí, vyslvíkne se jen do boxerek rozcapí se na gauč v obýváku, po chvíli jde normálně fungovat, avšak jen v těch boxerkách. Navíc si na něj pořád ruzně sahá a šteluje ho, což bývá nechutné. V patnácti letech už je i v celku dost obdařený, takže ta boulev boxerkách je v celku velká. Všimla jsem si jak už po něm začíná dcera pokukovat. Včera, když dcera nebyla doma, jsem přišla z práce, syn ležel na gauči, samozřejmě polonahý a ruku měl strčenou přímo v boxerkách. Promluvila jsem si s ním, že už není malý, aby chodil doma polonahý a že chápu, že během dospívání ho to tam dole může svědit a tak, ale ať si ho upravuje někde v soukromí. Opdvěděl mi, že je doma a bude si nosit co jemu je pohodlné a že si neuvědomuje, že by si na něj předemnou nějak sahal a že alespoň ví kam se mu koukám. Večer, když se šel vysprchovat, tak se promenádoval po bytě zcela nahý, ještě, že dcera nebyla doma a neviděla to, má no to ještě čas, řekl mi, že když mi vadí, že doma chodí jen v boxerkách, tak bude chodit nahý úplně. To už jsem zasáhla poslala jsem ho obléknout. Pak byl už klid, dokonce spal i v pyžamu (spával také jen v boxerkách). V pátek nechodím do práce a on během této doby nechodí do školy, ráno jsem šla na velký nákup, ještě když spal, poté co jsem se vrátila, byl zase na gauči, polonahý a ještě měl zas ruku strčenou v boxerkách, do toho telefonoval se svým nejlepším kamarádem přes videohovor, tak ža šlo na kameru vidět, že je jen v boxerkách a že si na něj hrabe. Myslela jsem, že dospívající kluci bývají stydlivý. Přijde mi to fakt divné a nechutné, já i dcera chodíme doma zásadně oblečené. Nevím jak jinak už mu to mám říct, aby toho nechal, nechci na něj zase řvát, aby ve mě neztratil důvěru, kort když je o takvouto intimnost. máte to doma podobně? Stydí se před vámi vaši dospívající synové, nebo to neřeší, jako ten můj, Jak mu má jinak říct, aby toho nechal?
Děkuji
Podej mu kabát a pošli exhibovat do parku Bez legrace.
Honit si bimbase před rodičema/ sourozencema normální není a jasně bych mu to dal najevo že tohle se v mojí domácnosti nedělá. Až bude dospělej a bydlet ve svém tak ať si dělá co chce, do tý doby bude fungovat podle rodičů.--
On si ho nehonil, to chraň bůh, jen si ho prostě držel a žmoulal. Kdyby si ho honil tak by měl erekci, tu ale určitě neměl, to by šlo vidět.
Dobrý den, rozdělte se o tuto starost s otcem dítěte, aby si s ním promluvil. Možná by ho syn vzal jako větší autoritu. Skoro to vypadá, že syn převzal mužskou úlohu v rodině a takto (jako samec) to dává (blbě) najevo. Zdravím!
Podle mě chození doma v boxerkách, pokud je člověku teplo, není nic proti ničemu. Člověk je doma, má si udělat pohodlí. Však také spousta žen s příchodem domů odhazuje podprsenku. A co se týče úpravy a žmoulání, je to podle mě normální mužské chování. Mít penis, taky nejspíš doma žmoulám, můj drahý manžel taky někdy žmoulá, je to asi podvědomý pohyb. Důležité je nedělat to venku.
Já jako žena, myslím že se zdravou sexualitou, mám k mužům velice vstřícný vztah. Tím nemyslím, že bych spávala s každým na potkání, každopádně si uvědomuju, jakým přínosem jsou muži pro společnost a že všechno, co kolem sebe máte, co denně používáte, vymyslel a vybudoval muž. A proto si jich vážím a proto je obdivuju. Polosvlečený ani nahý muž není pro mě nic odpudivého, ba právě naopak. A nějaké to žmoulání a upravování přejdu s lehkým úsměvem.
Jako matka dvou synů, zatím malých 9 a 3 roky, koukám na jejich pindíky denně a jelikož erekci mají i malá batolata, koukám i na jejich erekci. A nevadí mi to, jen se směju, když ráno sundavám plínu (mladší ještě na noc nosí) a vítá mě pindík v pozoru. A starší měl kolem 3,5 let období dětské masturbace, furt ruku v kalhotech. Tak jsem se ho ptala, jestli ho pindík bolí, nebo svědí, prý ne. Tak říkám ono se ti to líbí? A on jo. Tak říkám fajn, ale dělej si to doma v postýlce, ne ve školce. Nejlepší bylo, když jsme jeli ve vlaku, on zas ruku v rozkroku, tak jsem ho upzornila a on na mě mami nech mě, já si to jen tak dělám. Jako velký si ho tedy přede mnou honit nemusí, ale v trenkách by mě tedy nepohoršil, tak jako on neřeší, když před ním jsem nahá v koupelně.
Pokud má syn silnou pubertu, pak bude dělat schválně to, co vám vadí. Takže ignorovat a ono ho to přejde. Nebo můžete na to jít jeho taktikou a ještě přitlačit. Taková nahá matka, když přijdou kamarádi, to by ho pěkně ztrapnilo. Klidně bych mu řekla, že jestli on bude chodit nahý doma, pak já taky. Asi by se mu nelíbil pohled na matku na WC.
Vy ste vážně díváte synům na pindík? Zajimavé. Jako jo, chápu ze potřebuje prebalit, ale ...
Ok..
:3
Jestli nick napovídá věk, pak se tomu pohoršení nedivím.
Ano, jako matka svým synům (9 a 3 roky) na pindíky nejen koukám, ale mladšímu i sahám při mytí. Staršímu už nesahám, jen koukám a kontroluju, aby si ho pořádně umyl a stáhnul předkožku co to dá, neb ji stále nemá odlepenou po celém obvodu. Tedy je poučen, jak stahovat a proč i proč se případně u mužů dělá ze zdravotních důvodů obřízka.
V rodině s nahotou nemáme problém, děti vidí a znají nahého manžela i mně, se starším se přiměřeně věku bavíme i o sexu. Na mužském penisu nevidím nic pohoršujícího.
A kde je vlastně problém? Mně to přijde normální chodit doma ve spodním prádle. Taky jsem v dětství viděla svého bratra i otce chodit doma v boxerkách nebo ve slipech a nijak mě to nepoznamenalo - asi to bude i tím, že jsem je nikdy nevnímala jako nějaké sexuální objekty a bylo mi to úplně jedno, že jsou v mé přítomnosti polonazí.
Vašeho syna docela lituju, že ho buzerujete za takové banality - to musí být pro chlapa docela nepříjemné, když by měl i doma nosit nějaké těsné kalhoty, které ani pořádně neluftují... nehledě na to, že to má i negativní dopad na plodnost muže.
To abych si sel honem vzit kalhoty.
A manzelce a detem take hned bezim rict, ze doma se ve spodnim pradle nechodi...
Akorat nevim, zda staci teplaky, nebo je potreba smoking, kdyz uz je po seste vecer.
Je to podle mne taková provokace, pohodlnost s jistou dávkou neúcty až bezohlednosti. Je si jist, že ho maminka bude mít bezpodmínečně ráda, tak si vůči ní dovolí být i nechutnej.
Pozvěte domů nějakou pěknou slečnu. Třeba dceru kamarádky .Jemu předem nic neříkejte, prostě přišla doučovat dcerku, třeba. Lze to i sehrát.. . Docela bude zajímavé, jak bude synek reagovat.
Naděláte... co je na tom závadného?
Můj otec je horkokrevný človíček a navíc mají doma docela teplo... chodí doma v tričku a slipech celý život a nikdo se nad tím nikdy nepozastavoval.
Předpokládám, že budete natolik prudérní, že Vás děti nikdy neviděly nahou. Podle toho to pak v pubertě vypadá (obzvlášť u kluků). Někde zahlídnou bradavku a mají z toho druhé vánoce.
Není lehké se domluvit s puberťákem, nejhorší je nedělat nic. Doufám, že jste mu to v klidu vysvětlila, že se lidé takto nechovají, ani doma. V18ti si může se svém domově chodit jak bude chtít.
Kdykoliv by přišel do společných prostor nahý / polonahý, vrátila bych jej do svého pokoje s tím, že do společných prostor bude vstupovat třeba jen v kraťasech a s rukama nad hlavou . Třeba 20 x za den. Nepřijde-li oblečen, nebude snídat, obědvat, večeřet, koukat s námi na telku, je to jeho volba. U jídla se nebudu koukat na to jak si šmrdolí nebo šmrdolil před v chvíli v boxerkách.
Líbí se mi nápad s vynášením odpadků Asi se synek obleče, přijde domů a vysleče se, v tu ránu si vzpomenu, že mi došly kvasnice a půjde do obchodu a to třeba 3x za den. Śkoda, že je léto, jinak bych přestala topit.
V případě neúspěchu další bod by byl, že bych mu sáhla na kapesné, mobil atd. Je to blbé, ale děcka na peníze slyší.
doma chodim ve slipech od 15let ( mozna i neco driv ) a taky od te doby spim nahy, nikdy s tim nikdo nemel problemm, dneska synove kdyz jim je teplo tak taky litaji ve slipech a nevidime v tom nikdo problem
kdyz prijde navsteva tak je to neco jineho ale doma mezi domacima? to tak vypada jako ze manzel neni doma tak bych mohla dostat chut na syna a nedejboze kdyby dcera videla ptaka v kalhotach
To s tou návštěvou mi něco připomnělo. Kdysi jsme byli na návštěvě u sestřenice, kterou jsem předtím neviděla několik let, mezitím se vdala a přestěhovala. Její manžel byl z učitelské rodiny a já jako vesničan jsem měla obavy, abychom se nějak neztrapnili. No, zkrátím to. Její manžel chodil celou dobu, co jsme tam byli - několik dní - v olezlých, jak to říct - polopocvrkaných slipech, pořád se drbal / bodejť ne, ty slipy musel mít na sobě ještě před válkou/. Dodnes, když uvidím někde v obchodě zelené slipy, si na to vzpomenu.
Dobrý den, zkuste se zamyslet sama nad vlastní sexualitou. Proč vám připadá nechutné, když si chlap sahá do rozkroku a vy vidíte jeho naběhlý penis přes spodky? Mně to teda taky připadalo nechutné, ale to mi bylo 13 a nebyla jsem ještě dost vyzrálá a vlastně jsem měla i sama problém se svoji sexualitou (že jsem se styděla za to, že se to ve mně probouzí).
Jak to máte například s vlastní masturbací? Bez ohledu na vaši frekvenci a potřebu - stydíte se za to? Případně nějaký jiný problém v této oblasti... nemáte gynekologické záněty, nálezy na děložním čípku či nějaké další věci v oblasti intimních partií? Nebo "jen" třeba prostou neschopnost dosáhnout orgasmu?
Jak jistě vidíte, jako první doporučuji podívat se na vás, protože syn vám jen nejspíš ukazuje nějaký problém, který máte vy vnitřně nezpracovaný... a vlastně se ani nemusí jednat o nic sexuálního, možná se to týká jeho puberty, takže váš nějaký vnitřní vzdor?
Přeji vám hodně úspěchů.
Zkusil bych mu trochu promluvit do duše, že je to nevychované, nechutné a trapné. Že jako dospívající by měl dospět ve svém chování a že to vidí i mladší ségra. Pokud vás moc nerespektuje (což je v jeho věku úplně normální), pak si přizvěte na pomoc někoho jiného (nejlépe staršího) z rodiny nebo přátel. Přinejhorším oba navštivte psychologa.
Šovinista, macho, alfa samec? Extrovert zcela jistě .
Nebo v bytě přetápíte a je tam celoročně vedro?
Má jen jedno oblečení, takže se nemá do čeho převléci?
Nebo je prostě v pubertě a předvádí se?
Nejste s dcerou puritáni? Když se učil chodit, tak chodil nahý v plenkách a nevadilo to?
Co očekáváte za radu? Navrhuji, aby jste chodila nahá i vy. Třeba ho to znechutí a nechá toho. Nebo ho pošlete z odpadky a ať jde tak, jak je v boxerkách. A zamkněte, ať zůstane nějaký čas na chodbě.
Pokud se naštve, tak je zcela vpořádku a jenom Vás obě "trénuje".
Domluvte si pravidla, takový kompromis.
Bude-li doma sám, ať chodí nahý, nebo v boxerkách se zastrčenou rukou.
Jakmile ale uslyší klíče v zámku, tak se bude chovat jako ve společnosti.
Pokud si náhodou bezmyšlenkovitě strčí ruku do trenek, tak ho pošlete do koupelny, aby se umyl.
K jídlu bude chodit alespoň v tričku.
Před sestrou oblečen. Děvče jde do puberty, tak ať nejsou ještě problémy s ní. Není to vhodné kvůli předčasné sexualitě.
Víte, kdyby ruka byla v slipech někdy náhodou, bezmyšlenkovitě, tak prosím, ale ne pernamentně.
-------------------------------------------------------------
Jako matka můžete být za takového syna ráda a být pyšná.
Bude mít holek a snad se povedou i vnoučata /později/.
Dobrý den. Holt s ním mává puberta. Ale Vy jste jeho máma a měl by Vás respektovat. Zkuste být přísnější a důslednější ve výchově. Ať si dělá své pohodlí jen ve svém pokojíku a klidně se tam i zamyká. Ale ve společných prostorách bude brát ohled a respektovat fakt, že v domě bydlí i dvě ženské, které nejsou na jeho puberťárny zvědavé. Tomu ať se přizpůsobí bez zbytečných vzdorů! Ono ho to časem přejde a naučí se brát ohled na druhé, nebýt neomalený a nevkusný. Holt jsou to pubertální léta a je opravdu potřeba občas i jiný přístup ze strany rodičů.
Sice v dnešní době je těžké sehnat dětského psychologa, ale neváhal bych go kontaktovat, krást se mu sdělit jaké máte problémy se synem a on vám potom řekne, zda je nutné ho navštívit či ne. U vás bude hlavně problém v tom ukazování se před mladší sestrou, to samotné není normální a může jít o sexuální poruchu a hlavně to může poznamenat zdravý vyvoj dcery! Znovu by jsem si s ním promluvil a upozornil ho na to slovy: Podívej se, mám o tebe strach, takže pokud se nadále před námi - před svojí matkou a před svojí sestrou, obnažovat a sexuálně dráždit - to je to tvé sahání si na rozkrok a ruka v rozkroku, budeme to řešit přes psychologa nebo psychiatra. Je ti patnáct a já mám za tebe odpovědnost a pokud máš sexuální poruchu, musíme ji léčit co nejdříve.
Pak uvidíte, jak zareaguje. Ale tomu psychologovi nebo dětskému psychiatrovi bych rozhodně zavolal.
Člověk je jen tvor, který si myslí, že je něco víc než třeba opice, ale v podstatě sexualita a předvádění je všem společné. Ať se dívá na nějaké přírodovědné pořady, zjistí, že se v chování moc nelišíme. Jako mamka to máte náročné, nedivím se vám, že se vám to nelíbí, taky nesouhlasím , když se třeba otec koupe s dětmi nahý, to by mě napadlo, že tam ze strany otce může být něco nezdravého, byla jsem jinak vychovaná. Ale to je na delší diskuzi.
Oblečení na doma má dost, vždy mu zdůrazním, že je to na doma. Teplota v bytě je kolem 21 stupňů. Takhle nahý ,zažal doma chodit, cca před 4 lety, rok poté co jsem se rozvedla, jeho otec to nikdy nedělal a syn předtím to také nedělal. Asi se vážně předvádí, prozože obdařený je fakt slušně, takže předvádět má opravdu co. Nechat jít ven s odpadky polonahého? Co by tomu řekli sousedi?
To ho má jak kůň?
Asi teď nebude vhodná doba. Přes prázdniny budou opět padat teplotní rekordy jako každý rok...
Co zavolat nějaké kamarádce, které má dceru v jeho věku. Že by přišli, zazvonili a vy syna pošlete otevřít. Pokud se mu bude líbit, tak se třeba zastydí... a nebo po ní skočí?
Možná čím víc na to budou všichni kolem něj upozorňovat, tak tím déle to bude dělat a předvádět se.
Neřešil bych to.
Panebože. Chodit v trenkách je normální. Jestli je toho moc vydět, tak pořídit volnější boxerky. A když si tam bude hrabat, tak ho prostě sprdněte. Ale jenom, když si tam bude zrovna hrabat. Jinak proč by dcerka neměla vidět bráchu v boxerkách? Děti se přece normálně koupou z rodiči a je to prý roztomilé. Jestli je na to moc malá, tak takové věci nechápe. A jestli je chápe, tak se na to může podívat kldině někde jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.