Nejste přihlášen/a.
Zdravím , jen se chci zeptat na Váš názor, byl jsem nakupovat 2.2 v Lidlu, všude prezentují slevy, ale přišlo mi, že některé zvoží ( potraviny), byly cca o 10-15 procen drazší? Jak to vnímáte vy? V ostatních obchodech jsem zatím nebyl.
Tak já nechci politizovat, ale zatímco se o vládě říká, jak všechno je teď dražší a za Babiše bylo líp... tak jeden článek tvrdil, že vyhnout se nákupu Babišové firmy je nemožné a další zase, že se majetek tohoto pána zvýšil za jeden rok o 62 mld. Jen v zemědělství a potravinářství zdvojnásobil zisk.
Pokud tedy jeden člověk může ovlivnit ceny v ČR, pak to rozhodně není nikdo z vlády, ale majitel těch více než 200 firem všech možných odvětví a oborů.
No a ohledně "slev" - ty jsou snad jen v ČR - všude jinde jsou lidi normální, ale tady se kupuje prostě jen slevněné a slevová mánie snad nutí vše mít dražší, aby se mohlo jednou za čas dát do slevy...
> Účelem firmy není dělat charitu, ale generovat zisk
... a úkolem státních orgánů je trestat zneužívání monopolního nebo dominantního postavení na trhu.
Nicméně podnikatel se zájmem o podnikání by měl chápat, že firmu chce mít dlouhodobě. Někteří podnikatelé se takto nechovají a zneužívají kartel a monopol - zlikvidují ostatní konkurenty a zničí volný trh. Ano, na toto měl být dohled ze strany státu - ale to měl být v době Babišové vlády, ... což nebylo. Teď už se zpětně nedá v podstatě udělat nic
Bojím se, že budeme své hlasy prodávat za chleba a z "demokratického" státu se stane zase království se samozvaným králem.
Dneska jsem koukal na cenu kotlety bez kosti, za 89,90, byla krásná, ale nekoupil jsem neboť mám ještě kotletu koupenou v akci před vánocemi, za 99,90.
Jiné ceny si nepamatuji, stejně jako pan Martin. A je mi to jedno, za kolik je to dneska.
Slevy neslevy, já vím, že když jdu do takového obchodu, jako je Lidl, utratím hodně. To se mi líbí, je to ve slevě, ale už mi nedojde, že na té trošce, kterou koupím, vyjde sleva na 3 kč. A sáhnu tam, na zítra, sáhnu tam, to jsem už dlouho neměla atd. A systém "100x nic umořilo osla" to jen potvrzuje. U drahého Hrušky si dám bacha na to, co koupím. Úplně klidně si řeknu, stačí 5dkg. A nic se mi "neválí" v ledničce, protože už na to nemám chuť. Koupím jenom to, na co mám chuť jen teď.
Ty slevy a možnost velkého výběru, to není cesta k hospodárnému přístupu k penězům.
Nemíte se koukat na slevy , ale cenu . Běžně kupuji zelený sypaný čaj (gundpowder) . Normálně stojí 50kč . Ve slevě stál 100kč a minulý týden jsem ho koupil za 39kč . Jak pak mohou počítat inflaci , opravdu nechápu .
Jojo. Postupně se propisují drahé energie do všeho . Uroky se propisují do cen nemovitostí , jejich pojištění atd. peníze už nejsou levné .
To platilo před pěti roky . Musíte sledovat zpravodjství .
Dnes si většina lidí v žádném případě nebere pujčky . Firmy jedou na eura . A hypotéky si berou lidé co si potřebují odepsat daně (podnikatelé)
@jendad pan bude asi ekonom Čím se živil pane, nejste odešel do (předčas.) důchodu?
Ne takhle to nefunguje
Jezdíme na Slovensko do Lidlu i do jiných obchodů a tam takové harakiri nedělají. Letos jsem tam teda ještě nebyl, ale myslím, že to bude jako loni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.