Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup potravin 2024 - např Lidl

Od: gimaster2® odpovědí: 26 změna:

Zdravím , jen se chci zeptat na Váš názor, byl jsem nakupovat 2.2 v Lidlu, všude prezentují slevy, ale přišlo mi, že některé zvoží ( potraviny), byly cca o 10-15 procen drazší? Jak to vnímáte vy? V ostatních obchodech jsem zatím nebyl.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x
Já nevím, ceny si nepamatuji a tak jsem v klidu.

hodnocení

3x
Vnímal jsem to stejně. Přišlo mi, že bohužel právě ty běžně kupované věci se zdražily o 10..15 %, tuto cenu škrtli a sníženou o 1..2 Kč označili za "slevu" a vytiskli na červené akční cenovky..
Netýká se to všeho, rohlíky jsou třeba uměle stále drženy na 2,9 Kč, protože ty jednodušší zákazníci považují za referenci "drahoty" obchodu. Ale sýry, uzeniny, masa, konzervy, chemie..
Měl jsem tak trochu pocit, jako když v dražší zemi vejdu do sámošky,kouknu na vyšší ceny a řeknu si "Ale jo, ten týden to nějak vydržíme, ale některè věci, které doma běžně kupujeme, si teď odpustíme.." :) Ovšem tento pocit mám teď skoro každý měsíc..
Ale jistě je to jen dočasný výkyv, poslouchal jsem sliby Fialy o snížení cen díky snížení DPH i novoroční projev prezidenta ala Babišovo "Bude líp!" a jsem pln optimismu. :-D
zakos

Však u hodně výrobků jsou zvykli uz uvádět cenu za posledních 30 dní tak si to můžete snadno porovnat.

A v Lidlu a Kauflandu už to většinou netisknou, jsou to digitální displeje.

U nás máme ještě poctivé papírky.

hodnocení

2x
Kaufland ceny +- stejné ale mám dobrou zprávu, Párátka zlevnily o čtyři koruny *smich*
...a ještě lokomotivy. Ale ty o hodně.
Jo, zapomněl bych na pasti na medvědy.
Ty šli taky hodně dolů.

hodnocení

2x

Tak já nechci politizovat, ale zatímco se o vládě říká, jak všechno je teď dražší a za Babiše bylo líp... tak jeden článek tvrdil, že vyhnout se nákupu Babišové firmy je nemožné a další zase, že se majetek tohoto pána zvýšil za jeden rok o 62 mld. Jen v zemědělství a potravinářství zdvojnásobil zisk.

Pokud tedy jeden člověk může ovlivnit ceny v ČR, pak to rozhodně není nikdo z vlády, ale majitel těch více než 200 firem všech možných odvětví a oborů.

No a ohledně "slev" - ty jsou snad jen v ČR - všude jinde jsou lidi normální, ale tady se kupuje prostě jen slevněné a slevová mánie snad nutí vše mít dražší, aby se mohlo jednou za čas dát do slevy...

Účelem firmy není dělat charitu, ale generovat zisk, to plyne z definice podnikání. Tedy co se týče zisku, který zmiňujete, ze strany firmy je logicky jednoznačný tlak na jeho maximalizaci. Zisk brzdí jen náklady, zákony, trh, regulační politika.. Tedy něco, co z velké části mají na starosti politici.
A byla to tato vláda, která rozhodla (odkývala) například to, že se vzdáme levných surovin, což vedlo ke zdražení všeho. Tedy nejde nepolitikařit, jsou to důsledky politiky.
(Ne, nemyslím si, že by se Babiš na místě Fialy v této oblasti choval jinak. Ani nemůže, nejsme suverénním státem.)
lmgify

> Účelem firmy není dělat charitu, ale generovat zisk

... a úkolem státních orgánů je trestat zneužívání monopolního nebo dominantního postavení na trhu.

Nicméně podnikatel se zájmem o podnikání by měl chápat, že firmu chce mít dlouhodobě. Někteří podnikatelé se takto nechovají a zneužívají kartel a monopol - zlikvidují ostatní konkurenty a zničí volný trh. Ano, na toto měl být dohled ze strany státu - ale to měl být v době Babišové vlády, ... což nebylo. Teď už se zpětně nedá v podstatě udělat nic :(

Bojím se, že budeme své hlasy prodávat za chleba a z "demokratického" státu se stane zase království se samozvaným králem.

jendad

imgifi vy jste naiva.

Desítky let se zde tlačí názor , že nejlepší je danit spotřebu . Tedy čím větší drahota , tím větší výběr daní .

hodnocení

2x

Dneska jsem koukal na cenu kotlety bez kosti, za 89,90, byla krásná, ale nekoupil jsem neboť mám ještě kotletu koupenou v akci před vánocemi, za 99,90.

Jiné ceny si nepamatuji, stejně jako pan Martin. A je mi to jedno, za kolik je to dneska.

jiofa

Přesně, takové zákazníky mají obchodníci nejraději. *palec2*

jiofa, asi jsem měl napsat, že to za mne hlídá manželka, já jen některé maso. Na řízkové pochoutky.

jiofa
03.01.24 11:57

Rozumím.

hodnocení

0x
Zdravím, mám podobný pocit. Navíc jsou někde jsou třeba v Tescu součástí cen bizarní haléřové částky (kola za 36,72 Kč / mouka za 15,48 Kč).

hodnocení

0x

Slevy neslevy, já vím, že když jdu do takového obchodu, jako je Lidl, utratím hodně. To se mi líbí, je to ve slevě,*ua* ale už mi nedojde, že na té trošce, kterou koupím, vyjde sleva na 3 kč. A sáhnu tam, na zítra, sáhnu tam, to jsem už dlouho neměla atd. A systém "100x nic umořilo osla" to jen potvrzuje. U drahého Hrušky si dám bacha na to, co koupím. Úplně klidně si řeknu, stačí 5dkg. A nic se mi "neválí" v ledničce, protože už na to nemám chuť. Koupím jenom to, na co mám chuť jen teď. *alene* Ty slevy a možnost velkého výběru, to není cesta k hospodárnému přístupu k penězům.

jendad

Nemíte se koukat na slevy , ale cenu . Běžně kupuji zelený sypaný čaj (gundpowder) . Normálně stojí 50kč . Ve slevě stál 100kč a minulý týden jsem ho koupil za 39kč . Jak pak mohou počítat inflaci , opravdu nechápu .

jendad, ruku na srdce, co ještě jste, k tomu čaji nakoupil? Neříkejte, že jste koupil jen čaj! Co všechno jste měl ještě ve vozíku, bez čeho byste klidně, ale klidně mohl žít?

jendad
hodnocení

0x

Jojo. Postupně se propisují drahé energie do všeho . Uroky se propisují do cen nemovitostí , jejich pojištění atd. peníze už nejsou levné .

Právěže jsou levné, už se jich natisklo moc. S takovou za chvilku budeme jezdit na nákup potravin s vozíkem plným peněz, jak v Německu za velké krize před WW2. Ještě že dnes už máme platební karty. :)

jendad

To platilo před pěti roky . Musíte sledovat zpravodjství .

kurzy.cz/...

Dnes si většina lidí v žádném případě nebere pujčky . Firmy jedou na eura . A hypotéky si berou lidé co si potřebují odepsat daně (podnikatelé)

zakos

@jendad pan bude asi ekonom :) Čím se živil pane, nejste odešel do (předčas.) důchodu?

Ne takhle to nefunguje

hodnocení

0x

Jezdíme na Slovensko do Lidlu i do jiných obchodů a tam takové harakiri nedělají. Letos jsem tam teda ještě nebyl, ale myslím, že to bude jako loni.

dek
hodnocení

0x

Ahoj, u Kauflandu vidím 10% slevu do 9.1. v aplikaci ... max.5000,- Kč - kupón je nutno aktivovat za 10 bodů

nevztahuje se na "LEVNĚJŠÍ"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]