Nejste přihlášen/a.
Jen bych se rád podělil o blbou zkušenost z Lidlu. Před měsícem jsme zde kupili "krkovici". Po rozbalení jsem zjistil, že se nejedná o klasickou krkovici, kterou můžete nakrájet třeba na plátky na steaky, ale jednalo se o jakýsi zamotaný uzel menších kusů masa tak natlačený v balení, aby vypadal jako homogenní kus masa. By jsem zklamaný, že místo steaků budeme jen zapékat kostky masa, ale považoval jsem to za jakýsi nahodilý úlet a neřešil (využil jsem jen část, skoru půlka vypadala tak, že ji manželka uvařila psovi).
Včera opět Lidl nabízel "krkovici", tak jsem byl obezřetnější a maso prohmatal. Ukázalo se, že ten minulý uzlík zbytků nebyl žádnou náhodou, ale že se to týká ptakticky všech balení. Prostě uvnitř není jeden flák krkovice, ale jakési menší trhance zabalené do uzlíku a tesně natlačené v sáčku, takže na první pohled to působí jako jeden kus masa.
Tak abyste věděli, co případně kupujete.
tomkk - Jako varování, výstraha ostatním, není důležité, do které rubriky to pisatel umístí! Hlavně, ŽE TO NĚKDE JE, dík za takové upozornění ! A komu to ZDE vadí, ať to nečte. Pěkný den!
V konzumaci masa patřím mezi lehce podprůměrné, ale i tak mohu Vaši informaci o masu z Lidlu doplnit. Bývala jsem zvyklá kupovat plecko. Dělávala jsem z něj roládu. Po jednom a pak i několika dalších nákupech jsem zjistila, že z toho roláda nebude. Ale pár malých plátků jsem nakrájela a zbytek pekla jako kostky. A časem lidlovští řezníci pokročili. Ke konzumaci se hodilo jen pár vykrájených kostek, na zbytku si pochutnal pes. S pleckem z Lidlu jsem skončila.
Maso v Lidlu nekupujeme už dlouho. Naposledy to byly snad kuřecí prsa, tuším, že z řeznictví Rabbit, které po vhození na pánev zmenšilo objem na polovinu a za chvíli se dusilo ve vlastní "šťávě". Hnus napíchaný vodou.
Dík za upozornění, myslím že to sem patří.
Já aspoň vidím, že když mám špatné zkušenosti s masem z Lidlu, nejsem jediná a nejsem " náročná". Naposledy koupené mleté tam - fuj a brr.
Nevím, kdo u nich kupuje ryby a mořské potvory, mají to rozmražené na tácku kolik dní. To si raději koupím mražené (jinde) a sama rozmrazím, kolik potřebuji.
Říkávala se taková říkánka "Co je z lídlu, není k jídlu" bral jsem to spíš jako žert (osobně jsem v lídlu nakupoval maximálně tak pečivo), ale něco na tom asi bude. My máme naštěstí lídl z ruky (a nikdy tam neměli takový výběr, aby nám to za to stálo), takže tam kupujeme minimálně.Maso jsme kupovali v Bile, teda než vyhořela, nevím jak je to teď co ji otevřeli. Jinak máme ve městě několik řeznictví (většinou řetězce typu rančerské řeznictví, moravské uzeniny a pod.), která jsou o poznání dražší, ale zase to stojí za to.
Jestli máte doma ještě ten obal, tak podívejte na původ toho masa, jestli to není náhodou Španělsko. Já už jsem asi před 5 měsíci přestala maso kupovat v supermarketech, a ani do masny Rabbit už raději nejdu, protože i když to je maso pultové, jeho původ neznám a může být ze stejného zdroje. Začalo to tak, že v Penny měli v akci vepřovou kýtu bez kosti, kterou jsem koupila a doma zjistila, že to bylo plecko a ne moc dobré kvality. Teda podvod. Asi 2 dny poté měli akci v Albertu, a prodávali také vepřovou kýtu bez kosti. Koupila jsem i tam, myslíce si, že snad Albert nebude podvádět. No a výsledek, opět plecko. Tak jsem se koukla na ten obal, který jsem doma ještě měla a v obou obchodech prodávali maso stejného původu. Španělsko. Stejné štítky, "Vepřová kýta bez kosti", uvnitř kusy plece. Navíc to maso mělo zvláštní chuť. Nechutnalo mi to a sekaná dobrá nebyla. Pak jsem ještě jednou koupila pultovou kýtu v Kauflandu, také to bylo v akci a asi jenom vybalili maso z plastových obalů a narovnali na pult a původ byl také odněkud z tramtárie. Sice to kýta byla, protože u pultu by plecko za kýtu vydávat nemohli, ale maso nebylo dobré. Začala jsem hledat, kde bych mohla koupit dobré maso, i kdybych za něj měla zaplatit víc. No a našla jsem. Jmenuje se to "Dvůr Seletice" a měla jsem štěstí, že zaváží objednávky i domů. Udělala jsem si zkušební objednávku, a od té doby už maso jinde nekupuji. Maso je sice dražší, ale ta chuť! Od té doby dělám velký nákup masa jednou za měsíc a mrazím. Mají nejen maso, ale masné výrobky a třeba syrové sádlo, které při škvaření voní! Zavážka sice stojí 195 korun, ale i tak se to pořád vyplatí kvůli kvalitě toho masa. Schválně to zkuste dát do vyhledávače a zjistěte si, jestli k Vám tato firma nezaváží také. Hovězí roštěnka od nich je naprosto špičková. Ta vůně toho masa, když se na pánvi dělá, tak tu už jsem necítila skoro 20 let. Vepřové maso je také výtečné a cenový rozdíl, v porovnání s kvalitou a chutí toho masa, je podle mne naprosto zasloužený.
Hledal jsem vhodnou rubriku a tato mi přišla nejpatřičnější. Když se podíváte na podrubriky volné diskuze, tak se tam tomu asi žádná neblíží a člověk to musí dát do "ostatní".
Připomíná mi to strukturu adresáře serveru v naší firmě, kde někdo vymyslel cca 20 nových složek, kam se mají tématicky třídit soubory, a pro ty, co se nikam nehodí vznikla složka "Ostatní". Výsledek? 90 % souborů je zcela nepřehledně nahrnuto v této jediné složce "Ostatní". Takže ano, ke složce "Ostatní" mám jistou osobní averzi.
Ať to admim klidně přesune, kam uzná za vhodné.
Děkuji za informaci.U nás je Lidl celkem nově a ani tam skoro nechodím. A pokud tam půjdu, tak už vím, že maso určitě ne.
Někdy se tam kouknu na králíky v akci - proti těm z mého chovu naprostá bída,už od pohledu.
To je prostě tak.
Buď si člověk připlatí za kvalitu u řezníka, nebo bude žrát odpad, co se k nám vozí z Německa. Tam by jim to hodili na hlavu. České prase všechno spase, tak co se divíte?
Zkušenosti s nákupy v zahraničí má náš premiér, tak bych to konzultoval s ním.
Ale toto tam nemají?
Nevím kde se pořád bere ten naivní názor s rovnítkem řezník rovná se automatickykvalita. Soulasím jen s první částí že si člověk připlatí, ale kvalitu zaručenou nemá. Naopak různá soukromá, malá řeznictví skrývají těch prasáren pod pokličkou daleko víc než by si dovolil velký řetězec, pamatuju jak vycházely oslavné články na vyhlášené řeznictví s rozhovory jak odebírají maso z domácích chovů, aby se pak provalilo že prodávali maso kdesi z Polska se salmonelou
Maso v Liedlu už nekupuji delší dobu, poté co jsem vrátil 2x maso v Bille tak už ani tam ale jsem byl překvapený v Albertu. Je pravda,že kupuji jen pečeni nebo kýtu,ale balíčky jsou váhově tak akorát pro 2 lidi na dva dny a je vidět,jaké maso je.
aky jsem koupil jiternicový prejt v Maso Planá,protože kde jinde by mělo být dobrá a celý válec šel do popelnice.
Pro ty,kteří mne pošlou k řezníkovi tak mám odpověď, že jsem ZTP,nejbližší řezník tak 5 km a včera jsme s dcerou konstatovali,že v 30 000 městě zbyli už jen dva "opravdoví řezníci".
Já si zas někdy před Vánocema koupila v LIDLu porcovaného králíka - ve slevě s tou oranžovou páskou. Bylo mi jasné, že bude levnější, tak jsem text nestudovala, že ho doma stejně hned upeču. S nákupem jsem ho dotáhla domů a koukám, na tom oranžovém obdélníčku stálo Vepřová kýta a cena oproti králíkovi poměrně vysoká. Už jsem neměla sil se tam vracet. Vzala jsem ztrátu asi 35 korun jako poučení, že i tohle musím příště studovat.
Chtělo by to foto, nebo popsat ,jakým způsobem je to baleno. Je to poznat okem, že takhle vypadá, nebo je obal schávlně neprůhledný?
Já v markthech kupuju maso málokdy, ale v Bille se mi tohle nestalo, ale taky záleží na druhu masa, u některých (asi zadní/kližka/přední) se to nestává, ale kdybych šáhl po krkovici, možná jo.
V kaufu mají dnes to samy, krkovice v čtvercovým obalu a žádná housenka...
Asi se v Německu porochala linka?
Ano Je to smutné, ale bohužel je to pravda. Na stejný problém jsem narazil také. S masem u Lídlu na Vladycké je tak trochu problém, stejně jako s ovocem.. Ale ne druhé straně je to práce nevděčná a vydělat chce každý v tomto Abrdustánu. A navíc ryba smrdí od hlavy, z toho potom vzniká soutěž kdo koho ja jak okrade první a o kolik
V řetězcích zabalené maso raději nikdy. Kdysi zakoupené vepřové z Penny marketu bylo sice v kuse, ale jak došlo k tak naprosté bezchuti? Naštěstí jsou poblíž dvě MASA- Jika, hlavně na nákup krůtích srdcí...ale vyberou se i jiná MASA, a hlavně se dá ukázat prstem: Tenhle kus a žádný jiný. A co se nenakoupí do víkendu, není.
V Lidlu naopak doporučuji pro úsporu času kynuté plněné ovocné knedlíky, povidlové mají přibalený mák. Jinak se dokoupí tvaroh.
On toho kostlivce ve skříni má každý řetězec a i soukromý řezník... Každý má určitě zkušenbost, že se někde někdy napálil... Teď záleží zda to někde jen něco uniklo, či zanedbal jedinec či je to pravidlem... Jednu dobu měl u nás (kraj Vysočina) problém Billa se shnilou zeleninou... Jinde jiný řetezec se zapečenou myší... A tak dokola..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.