Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věcné břemeno a dluhy

Od: nick12 odpovědí: 4 změna:
Co když je muj syn majitelem domu , já jsem jako matka jen v podmínce dožití v dome ale ne majitel ken dožití ale mám dluhy . Může synovi někdo vzít dum?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud ty dluhy máte Vy a nejste majitelem domu, tak synovi dům k vůli tomu vzít nikdo nemůže. Ale exekutor mu může zabavit i jeho věci pokud neprokáže, že jsou skutečně jeho a ne Vaše. Takže riziko nepříjemností zde je. Ale o dům ho nikdo nepřipraví, pokud sám není v exekuci.

No to myslím není tak úplně jisté. Pokud by případný soud dospěl k závěru, že převod domu byl účelový akt právě kvůli zmíněným dluhům původního vlastníka, tak je velká šance na problémy.

hodnocení

0x

Pokud dluhy vznikly před darováním, tak si dovolím napsat, že bych vás UDĚLAL.

Je to sice nesm,írně obtížné,ale myslím že byto šlo.

V některých západních zemích by vydražili vaše právo doživotního užívání a byla byste na ULICI.

hodnocení

0x

Může. Pokud je podmínka dožití jen ve smlouvě, tak na dalšího majitele nepřechází. Pokud je katastru, tak na dalšího majitele přechází. Ale s cizím majitelem to bude blbý.

Pokud máte dluhy, ale majitelem je syn, tak ne. Pokud se ale zjistí, že jste mu dům darovala proto, abyste ho uchránila před zabavením, protože už jste o dluzích věděla, tak to může soud změnit a dům vám vzít taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]