Nejste přihlášen/a.
Vše nejlepší v tomto Novém i celém roce.
Otázka. První letos? Přepisujete do nového, třeba stolního kalendáře data z toho loňského? Události, svátky, narozeniny a podobné věci?
Přepisuji si svátky, narozeniny, abych nezapomněla. A stejně občas zapomenu.
Zapisuji si objednané návštěvy u lékařů. A zdá se mi, že jich nějak přibývá.
Zapisuji si, kdy se odvážejí a střídají popelnice. "Směs." a "BIO". A taky se už stalo, že jsme ji zapomněli dát.
Zapisuji si, kdy jsem sázela a sklízela česnek. A kolik mi který rok kvetlo glorióz.
Vzadu na deskách mám několik tel. čísel, která nemám uložená, nepatří mezi nejdůležitější, ale přesto bych je nerada ztratila. Jaga.
Kalendáře, to je jakási jistota pro můj zapomětlivý mozek. Přepisuji. Do obou dvou. Ten na 14 dní, který mám na stole a i na ten kravatový na měsíc, co mám u PC Vincenta. Občas si zaboha nemohu vzpomenout, co je za den. Pak musím kouknout do mobilu, abych se zorientovala. Jeden den jako druhý. Ničím vyjímečný. Mám kliku, že si alespoň pamatuji, kde to mám hledat.
Stále používám klasiku, kupuji malý stolní kalendář a co si tam nenapíšu, na to zapomenu. Mám ho na nočním stolku a stále mám na očích, co mne čeká za akce v aktuálním týdnu. Manželovi akce také, on je má v mobilu, ale když se zapomene podívat, tak já to jistím svými záznami.
Já do počítače Excelu, do telefonu a manželka do kalendáře. Páč mám již zapsanou událost na říjen 2025. Ale jen v poči, páč nemám kalendář.
Přesněji nepřepisuji ze starého, páč svátky a narozeniny si pamatuje manželka, i o půlnoci to vysype z rukávu. Ale lékaře, lázně, závody, delší dobu naplánované akce..
(ale do svého telefonu se to teprve učím)
Každý rok přepisuji a barevně vyznačuji narozeniny a rodinné události do toho dlouhého nástěnného kalendáře. Průběžně pak do něj značím cesty, návštěvy, co kdy vysévám, kdy co vykvetlo, kdy mám divadlo, zubaře, akce ve městě, závody, volby, povodně...Pak si ten hustě popsaný kalendář schovám.
Rozšiřuji otázku. Ze kterého nejstaršího roku máte doma uložený kalendář? Ten stolní domácí. Našel jsem z roku 2012.
Kalendáře od r.2000 a deníky z cyklocest od 1987. To je nic proti mé sestře, ta dělá zaznamy denně a po dlouhá desetiletí! Ona hlavně kvůli agrotechnickým lhůtám, pak přidává rodinné události, počasí... i co měli k obědu
Přepisuju kalendář každý rok. Narozeniny, svátky, doktory a jiné věci. Ale hglvně počasí. Tak například mám loni 1.ledna napsáno: Vedro, v 11 hodin 17stupňů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.