Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám elektronickou měnu (kryptoměna) a chtěl bych za ní získat peníze na bank. účet. Existuje software/síť, která umožňuje decentralizovaně s dajšími lidmi peníze vyměnit. bisq.network/...
Případně jsou i jiné podobné trhy jako je agoradesk.com/... nebo localmonero.co/... které fungují podobně jen nejsou decentralizované tak, jako Bisq.
Myslím si, že je pravděpodobné, že někteří lidé pomocí toho perou špinavé peníze.
Chci se proto zeptat, zda je pro čecha legální takovou službu využít a jak pravděpodobné je, že bych z příjmu potenciálně špinavých peněz měl nějaký malér (tedy vězení, pokuty, soudní řízení)? Děkuji
pokud banka vyhodnotí, že transakce je podezřelá, bude se ptát před tím, než vám peníze připíše na účet.
Budete prokazovat a banka si Vaše "důkazy" ofotí. Pokud ovšem důkazní břemeno neustojíte, o peníze přijdete. Budete se soudit, budete muset vysvětlovat FAÚ.
Chytří lidé v žádném případě přes KRYPTO žádné špinavé peníze rozhodně neperou.
Pěkný nový rok
V naší zemi je laťka AML, nastavená velmi, velmi vysoko. Na všechny povinné subjekty jsou kladeny vysoké nároky a vysoké sankce.
Nepochopil jsem proč bych měl přijít o peníze. Také jsem spíše měl na mysli, že by s odstupem měsíců nebo roku po obdržení peněz bylo vyšetřováno proč, od koho jsem dostal peníze a musel jsem nějak dokazovat a hrozilo by mi nějaké riziko. To, že není krypto používáno pro praní š. p., tomu opravdu nevěřím, nijak jste to nevysvětlil. Dejte si hledat třeba "cryptocurrency used for money laundering"
jedna z mých firem je povinná z AML. Už jsem si ledacos zažil.
Když si mou odpověď přečtete pořádně, máte tam odpověď na všechno, co jste se ptal. Odpověď nad rámec by byl návod pro LEGALIZACI VÝNOSŮ Z TRESTNÉ ČINNOSTI.
Takové rady obecně jsou ovšem zde na tomto foru zapovězeny.
A to si pište, že někteří se umí "zeptat" a svou hloupou otázkou vyžadují sofistikované odpovědi k mechanice peněz, či k různm schématům jak obejít bezpečnostní opatření finančních institucí.
EU bojuje proti agresivnímu daňovému plánování a myslíte, že si nechá ujít peníze z KRYPTA?
Omlouvám se, ale VY žiijete někdy okolo roku 2015, či mnohem dříve ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.