Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skolilo Vás přes svátky nachlazení

Od: lenka* odpovědí: 14 změna:

Dlouho jsme se snažili v rodině udržet zdraví díky vítamínům až do Štedrého dne což se nám povedlo, ale děti něco z venku nedávno chytili jak si hráli s kamarády na děckém hřišti. Začalo se u nás postupně kašlat a kýchat. Do toho se přidala u nich horečka a my se cítíme též hůře hlavně noční kašel zahleněný a nedá se dobře usnout. Koupili jsme si na nachlazení kapky do nosu s paralenem a velmi pomalu to ustupuje, ale pocit je stále nepříjemný. Též to někoho z Vás přes svátky chytlo a přejít to má nějaký význam pro příště v podobě silnější imunity?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

6x
Ne, nic takového se u nás neděje. Nez polykání kvanta vitaminů je lepší pestrá strava a pokud není horečka, tak každý den jít na 2 hodiny ven.

hodnocení

2x

To je typické, jak poklesne imunita vlivem různých starostí kolem svátků a skočí na vás všechno, co se kolem mihne. To máte těžké, někdy at děláte co děláte, stejně něco chytnete. Imunita prý sídlí ve střevech, zase prý vitamíny jsou přeceňované, co si z toho má člověk vybrat. Stane se to občas každému, náš syn promarodil svátky i jeho dívka, svíčková šla do mrazáku a ted jsem ji rozmrazila, ochutnala, je výborná. Hlavně do sebe dávejte zeleninu a držte se toho, že když nejde o život, tak jde...:-D

vili
hodnocení

2x
My měli covid.
Předejít se tomu předpokládám při pohybu v kolektivu nedá.
Maximálně se můžete pokusit imunitní systém co nejvíce podpořit zdravým životním stylem.

hodnocení

2x

Mě akorát jeden den stihla sračka průjem. Ale bylo to spíše s přežrání a přechlastání.

Na záchodě jsem byl asi jen 5x cca od 2:00 do šesti rána. Moc jsem se nevyspal, bylo to trošku nepříjemný. Řešil jsem to pitím tekutin a klidem. Na druhý den jsem byl jak vymačkaná jitrnice, nic jsem nesnědl jen pil tekutiny, ale třetí den už jsem zase žral jak prase.

hodnocení

1x

Jj taky nás to potkalo.

Já si ale myslím, že je imunita v hlavě :)

Před vánocemi chodíte do práce a odpočítáváte dny ... kolikrát ještě půjdu ... kolikrát musím než bude to velké volno.

A když to nastatne tak si i tělo řekne ... lehnu a ani se nehnu :)

Hned na Vás skočí, tedy naplno se probudí kdejaký bacilový prevít, kdejaká lenora ... a je hotovo.

Na Nový rok přeji štestí zdraví a pohodu a v novém roce ať se to 364 krát opakuje.

hodnocení

1x
Neskolilo, ale něco na nás stejně skočilo.
Mladej přitáhl že školy nějaký moribundus a s tím se těžko bojuje.

hodnocení

1x

Několikrát se mi stalo, že jsem svátky proležela s horečkami. Letos kupodivu pohoda.

pb®
hodnocení

1x
To čemu se říká nachlazení nemívám, jelikož celoročně jezdím na kole, takže na nějaké ofouknutí netrpím. Začátkem prosince jsem měla covid jako slabší rýmu, mladší syn stejně tak. Děti teď obyč rýmu a kašel. Už by to dávno neměly, ale oni si ty nudle hýčkají. Nechtějí smrkat, nechtějí vyplachovat konvičkou, je to vždy boj. Naštěstí Erdomed na kašel funguje, takže ve středu pošupajdí do školy rýma nerýma.

liska5
hodnocení

1x

Zatím ne. Dneska jsem to čekala, jelikož jsem před tím měla tři hromadné návštěvy a hodně mlsala, včera na kopcích pila ledovou vodu z pramenů a ještě cestou domů jsem promokla.*znalost* - To má být voda.

lojza
hodnocení

0x
Děkuji za informaci, ale mě nic není.

petr2
hodnocení

0x
Děkujeme za zprávu a stavu nachlazeni Vaší rodiny…Nás doma to nechytlo nikoho…Radši sem na poradnu nepište než nakazíte ostatní diskutujicí.
Hodně zdraví Vám přeji v Novém roce

riva
hodnocení

0x

Místo vitamínů si kupte test na covid ať víte, že se již nemusíte dát očkovat.

hodnocení

0x
Před Vánoci jsem byla 14 dní nemocná

hodnocení

0x

Ne. Jsme OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]