Dobrý den, mám zde dotaz jen ze zvědavosti. Mám malinkého pejska 5kg a občas když jdem na procházku jdeme kolem cvičáku maji jo částečne oplocený s cedulí vstup zakázán pro nečleny spolku (chtěla jsem se přidat do spolku ale nebudu platit 1500 abych chodila na cvicak s agresivnimi vlcaky kteri mi tam meho psa malem zabili a cviciteli to bylo fuk jeste se smal) částečne oĺolocené znamená že nemají zadnou branku je tam ciste plot s cca 5metrovou dirou jako vstup. Můžu na tento pozemek vstoupit se svým paem kdyz tam nezpůsobilm žádnou škodu? Dnes jsem tam s pejskem byla jen si tam behala nic jineho a sla kolem majitelka která mě od tama hnala sviňským krokem. Děkuji
Dobrý den, já ceduli Zákaz vstupu vnímám jako vstup zakazující bez ohledu na to, jestli tam jsou vrata, branka, dveře nebo jen namalovaná čára na zemi. Zkrátka se tam neleze. Zdravím!
Když k Tobě se pujde vyspat do postele cizej chlap, vyluxuje lednici, skoukne bednu a pak ho vystřídá další jeho známej? Co Ti na tom bude vadit? I když budeš mít na dveřích napsaný zákaz vstupu. Taky řekne, že je na dveřích jenom zákaz vstupu. Ty lidi již dnes nepřemejšlí.
Katko, píšete, že tam je 5 m díra, kterou se tam dá projít. Cedule zákaz vstupu nic neznamená, když násilně neotvíráte nějakou branku nebo bránu, nic nepoškozujete, tak nebuďte ustrašená a klidně tam pejska nechte proběhnout. Nejhorší, co se Vám může stát je, že Vás zase někdo seřve. No a co? To Vám přece nemůže zkazit náladu. Jak poznáte, že to byla majitelka? A ona Vám nějak prokázala, že je majitelkou? Tak ať si tam dá bránu /za ni už potom nelezte/. Takže, úsměv, Katko, a život jde dál! Pěkný radostný a zdravý rok 2024, pro Vás i pro tu majitelku i všechny ostatní!
To je sice velmi krásné, co jste napsal/a, nicméně to nic nemění na tom, že se jedná o soukromý pozemek a tím pádem tam nemá co dělat. Když bych Vám chodil po zahradě, kde mate okolo plot, ale žádnou branku, jen ceduli "zákaz vstupu", také by Vám to vadilo ... . Je to prostě klub a tam se za členství platí. Když je paní Katka škrťák, ať chodí psa cvičit a venčit jinam
Dneska bývají lidi tak oprásklí, že klidně dají zákaz vstupu i na místa, kde na to nemají žádné právo. Pokud má někdo pochybnosti, tak nejlépe ověřit, o jaký pozemek se vlastně jedná. Ale obecně je samozřejmě správné nechodit tam, kde je zákaz.
Coo? Už se mi stalo, že jsem dva psy naložil do auta před barákem vchodem a třetího branou do dvora, bránu nechal otevřenou a jeli jsme venčit (jako vždy).Po návratu jsem Ursu pustil branou do dvora a ona okamžitě hlásila. Tak jsem tu bránu zvenku zavřel, zbylé psy poslal dveřma do baráku a jeli jsme s přítelkyní do hospody na oběd. Po návratu mi stále uprostřed dvora stál chlap, ani se nehnul a Ursa mu z půl metru vrčela do ksichtu... Psinu jsem pochválil a odvolal, týpka vyhodil. Nějaký agent s teplou vodou. Podle vás , Jak123, byl on v právu? Vrata otevřená, při vlezu nic nepřekonal...
Tak pořád platí zákon 114/1992 Sb., zejména paragraf 63. Takže ty vaše pseudodomněnky o tom, že si každý může chodit, kam se mu zachce, jsou v rozporu i s legislativou. Fascinuje mě, jak obecně lidé nejsou schopni chápat základní věci nebo se řídit obecnými pravidly. Pak to tu má nějak vypadat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.