Zdravím, chtěl bych se zeptat zda máte někdo zkušenosti s investováním peněz? Po prodeji chalupy mi zbylo 700 000,- a nějaké drobné nwm co s penězmi, jelikož jsem už 1 000 000,- investoval do zlata a nwm jestli ještě dál přikupovat, nebo ne. A na účtu se mi to moc nechávat nechce jelikož vím, že za 10 let při inflaci z těch peněz mi moc nezbude, a do Bitcoinu nerad, jelikož nemám žádné zkušenosti. Bydlení mám vlastní dokonce 2 byty z toho 1 pronajímám.
Blbost. Uvažující klient si to dokáže poznat. A lepší je dlouhodobý spokojený klint než nějaká jednorázovka hrozící vratkou provizí nebo stížností k ČNB
Mýlíte se. K poradcům chodí naopak lidé, co o investicích moc neví. Ale i pro ně to může být nakonec výhodné. Však určitě ne nejlepší. Vždy budou mít z investice ponížený výnos o provizi poradci.
Poradce nikdy. Ten jen potřebuje hájit svoje zájmy a zisky. Většinou nutí člověka často obchodovat, i když je klient ve ztrátě, protože provize, provize a provize.
Do zlata investovat nemá smysl, neboť to není investice, ale uložení. Pronájem bytu je taktéž jen pro občany co se bojí nebo neumějí počítat. Výnos když dobře okolo 2%. Zlato prodejte, byt také a místo toho zakupte například podíl v Kofole. Zisk kolem 5%, Moneta či Philip Morris okolo 7-8%. Bez práce. Pokud podíl budete držet více než 3 roky, pak i bez danění.
Když každý vidí cenu zlata v dolarech...berete v úvahu měnové riziko a výši sazeb? Podívejte jak dolar oslabil a to ještě fed nezačal snižovat sazby. Co to udělá s dolarem a cenou zlata, až půjdou sazby dolů? Investoři přelejou prachy do akcií, které se jim zhodnotí daleko více. Zlato není investice, nedává žádný úrok ani dividendu, fyzické zlato se špatně prodává, špatně se skladuje, slouží jen jako ochrana v turbulentních dobách, nic víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.