Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se omluvit z pohřbu bratra

Od: hankas® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

s bratrem jsme se nestýkali a švagrová mi psala, že bude jen rozloučení v kostele,ale že to bude někde za vesnicí v jiném kraji ,kde mají chalupu. Pro mě je to skoro 200 km a bude mi 70 a nezvádla bych tu cestu. Myslela jsem, že pojedu s bratrem autem,ale ten to má ještě o 150 km dál. Nevím, jak vhodně se omluvit.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Upřímnou soustrast.
Bohužel věk, nemoc a vzdálenost nedovoluje být přítomen na pohřbu
hodnocení

Moc děkuji.

hodnocení

4x

Na pohřeb nepřijedu, děkuji za pochopení. Slušnost je omluvit se, ale není vaší poviností sdělovat své důvody.

hodnocení

No říkala jsem si, když je to můj bratr . . . ale děkuji.

tak
hodnocení

2x

Myslím,že když se omluvíte a je jedno jak /vzdálenost, už se na tu cestu necítíte.../, tak to nikdo nebude řešit, rozebírat to, přemýšlet, proč jste nedorazila. A i kdyby, sdělila by jste jen pravdu a měli by to chápat.

hodnocení

No vidíte a zrovna to rozebírají, že by se to dalo nějak udělat, že by se pro nás stavěli jejich příbuzní, kteří bydlí v Písku, jeli by do Bechyně a pak do Rakovníka a pak do Turnova . Ještě do nějaké vesnice a zpátky by se určitě chtěli zdržet,protože to jsou jejich sourozenci a tetičky,ale pro nás je to vyčrpávající a zase cestu zpět, už nevím jak jim říct, že když se brácha nehlásil celé roky, tak nám to taky tak na srdci neleží a navíc mě opravdu není dobře a bratr má po operaci ledviny, sice už je to víc než rok,ale také se mu nebude chtít sedět 4 hodiny v autě a zpět. Děkuji moc za odpověď.

Znám. A když přijede, tak zase budou pomlouvat. Proč přijela když spolu roky nemluví.

hodnocení

0x

Nemoc to jistí ;)

hodnocení

0x

Kovídek vás skolil.

hodnocení

Možná tomu nebudete věřit,ale dnes mi začalo bolet v krku, co už se mi nestalo asi 10 let,ale kdo tomu uvěří a bylo by to nápadné,když včera mi nic nebylo :)

To je typické, klesla vám imunita, protože jste si dělal starosti, jak se omluvit, asi vás to vynervovalo.

liska5

Právě zapracovala psychika.

smode2
hodnocení

0x

Babička nešla na svatbu bratra, protože ho nemá ráda (což víme všichni), ale místo toho řekla "že už vůbec nemůže na nohy a nevydržela by to". Zatímco rok poté na svatbu sestřenky, svojí oblíbené (což také všichni víme) šla. Pokud se nebudete vidět později, můžete to udělat podobně. Na druhou stranu, jestli se skutečně na cestu necítíte a máte dojem, že byste ji nezvládla, myslím že je to dostatečný argument a pochopit to musí každý.

hodnocení

Tak bratr za mnou už určitě nepřijde :( Jinak já za nimi jezdit nebudu.

ach
hodnocení

0x
Oni vám neposlali ani parte? Tam přece je uvedeno, kdy, kde…
Ale kdyby šlo o dědění, to by přijel(a) štando pede?
hodnocení

Volala mi švagrová a parte poslali emailem.

Dědit bude jeho manželka a děti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]