Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s bratrem jsme se nestýkali a švagrová mi psala, že bude jen rozloučení v kostele,ale že to bude někde za vesnicí v jiném kraji ,kde mají chalupu. Pro mě je to skoro 200 km a bude mi 70 a nezvádla bych tu cestu. Myslela jsem, že pojedu s bratrem autem,ale ten to má ještě o 150 km dál. Nevím, jak vhodně se omluvit.
Na pohřeb nepřijedu, děkuji za pochopení. Slušnost je omluvit se, ale není vaší poviností sdělovat své důvody.
Myslím,že když se omluvíte a je jedno jak /vzdálenost, už se na tu cestu necítíte.../, tak to nikdo nebude řešit, rozebírat to, přemýšlet, proč jste nedorazila. A i kdyby, sdělila by jste jen pravdu a měli by to chápat.
No vidíte a zrovna to rozebírají, že by se to dalo nějak udělat, že by se pro nás stavěli jejich příbuzní, kteří bydlí v Písku, jeli by do Bechyně a pak do Rakovníka a pak do Turnova . Ještě do nějaké vesnice a zpátky by se určitě chtěli zdržet,protože to jsou jejich sourozenci a tetičky,ale pro nás je to vyčrpávající a zase cestu zpět, už nevím jak jim říct, že když se brácha nehlásil celé roky, tak nám to taky tak na srdci neleží a navíc mě opravdu není dobře a bratr má po operaci ledviny, sice už je to víc než rok,ale také se mu nebude chtít sedět 4 hodiny v autě a zpět. Děkuji moc za odpověď.
Možná tomu nebudete věřit,ale dnes mi začalo bolet v krku, co už se mi nestalo asi 10 let,ale kdo tomu uvěří a bylo by to nápadné,když včera mi nic nebylo
To je typické, klesla vám imunita, protože jste si dělal starosti, jak se omluvit, asi vás to vynervovalo.
Babička nešla na svatbu bratra, protože ho nemá ráda (což víme všichni), ale místo toho řekla "že už vůbec nemůže na nohy a nevydržela by to". Zatímco rok poté na svatbu sestřenky, svojí oblíbené (což také všichni víme) šla. Pokud se nebudete vidět později, můžete to udělat podobně. Na druhou stranu, jestli se skutečně na cestu necítíte a máte dojem, že byste ji nezvládla, myslím že je to dostatečný argument a pochopit to musí každý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.