Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Směna CZK na escudos

Od: aa* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den , nevíte kde směny českou korunu na Kapverdskou měnu escudos?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kapverdské escudo budete v České republice shánět pouze stěží. Tato měna je dostupná jenom na ostrovech. Do země byste tak měli vyrazit buď s eury nebo americkými dolary. Směna je možná hned na letišti, popřípadě využijete místní směnárny nebo ty hotelové.

A ještě...

Měnou Kapverdských ostrovů je kapverdské escudo (CVE), které se dělí na 100 centavo. Escudo má pevný kurz vůči euru: 1 € = 110 CVE. Tuto měnu si nemůžete vyměnit v České republice a naopak s českou korunou neuspějete v kapverdských bankách.

Je to tak, u mnohých cizokrajných měn se musí "přestupovat" a kapverdské escudo je jedna z nich.

mate59
hodnocení

2x
Vše se tam dalo zaplatit eurem,kurz neofiko byl 1€ke100 ESC.Vyslo to nastejno, bankomat chtěl poplatek.Mistní menu jsem neměnil.To samé s dolary.

hodnocení

2x

A k čemu? Do sbírky v šuplíku? Byl jsem na Kapverdách předloni a nepamatuju že bych nějaké escudos potřeboval. Tím pádem mi ani ve sbírce nic nezůstalo. Karta je všude mimo Česko, Rakousko a Německo naprosto univerzální měna.

paveldvorak
hodnocení

0x

k platbám v zahraničí zásadně nepoužívám českou kartu od bank typu RB , které vám i z vlastního bankomatu vlastní banky v zahraničí naúčtují poplatek a při platbách v zahraničí je kurz nevýhodný, při cestách do ciziny zásadně platím kartou neb iapliakcí WISE a REVOLUT...myslím že escudosje v seznamu měn u aplikace WISE...doporučuji nastudovat a začít používat

Pokud bankomat cizí RB naúčtuje poplatek, tak ho pak domácí RB refunduje. Zkuste si o tom něco zjistit.

paveldvorak
Já nejsem propagátorem RB a placení poplatku v RB s následným čekáním na jeho vrácení opět RB nedává ve 21 století smysl... S Wise kartou bude ten kurz vždy a všude vyhodnejsi. Tím to uzavřeme.

aa*
hodnocení

0x
Dekuji všem. Nějaké tipy - Santa Maria?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]