Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Chodím s kamarádem pravidelně v neděli do restaurace. Někdy je nás celkem v restauraci 5 jindy třeba 10. Obsluhují nás 2 servírky které se střídaji ve směnách. Jídla se v restauraci nedávají. Majitel musí zaplatit mzdu servírkám a taky sobě a jiné náklady atd. Je otázka tržba od tak málo hostu a stále restaurace je v provozu za tak malé tržby:Stát restaurace dotuje? Nebo pivo dostávají třeba za 8kč atd Uvedu příklad soukromý pivovar Prostějov prodává pivo točené 10 za 10kč pul litr. Děkuji
Nákupní cena běžné desítky běžného pivovaru je okolo 20 Kč/litr - takže při prodejce 25 (Kč / půllitr) má prodejce marži 150 % (nic moc). Na panácích je marže (obvykle) daleko vyšší.
Na druhou stranu hospy dost často fungují jako pračky peněz.
doplněno 03.03.13 21:09: 1 litr piva = 2 půllitry piva... To je 100 % marže...
Pračka peněz je zařízení, do kterého ´sypeš´ peníze získané nějakým nekalým způsobem, vykážeš je jako obrat, zdaníš - a ejhle, jsou křišťálově čisté pro další použití... A protože nejseš úplně´blbej´, daníš je co nejméně...
Nákupka Gambrinusu je okolo jedenácti korun, prodává se minimálně za dvacet. Kolik u Vás stojí třeba točená limonáda (nákupka malinovky je asi 10 kaček za litr), kolik u Vás stojí obyčený turek...
No, když jsme mívali malou vesnickou hospodu v pronájmu, tak to táhly čtvrtky, pátky a soboty. Neděle tak trikrát do roka a všední dny taky slabota. Přes zimu vůbec nula s nulou pošla, ale přes léto se dalo vydělat 30-40t. Navíc je výhoda, že není kontrola, takže daně 0 nebo minimum, aby se neřeklo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.