Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otrávil jsem se?

Od: jankacel odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, stala se mi taková nemilá věc, zaviněná mojí velkou hloupostí. Zalíbil se mi koktejl - margarita. Sehnal jsem kvalitní tequillu, pomerančový likér, koupil spešl sklenky, shaker na protřepání, a další věci na přípravu. Když přišel den D hodina H, tak jsem šel do mrazáku pro led, žádný tam nebyl. Co tam ale bylo byla taková plastová nádobka kvádrového tvaru plná ledu velká tak 12x4x4cm a s otevíracím šroubovacím uzávěrem (pro nalévání vody, ne?). Nevěděl jsem přesně na co to je, ale myslel jsem, že je to zkrátka na chlazení nápojů, nebo něčeho. A že se do toho leje voda. Led jsem z toho vyříznul nožem a použil to na chlazení mého luxusního koktejlu, bylo to bez chuti a vypadalo to úplně jako běžný led. Použil jsem celou tu kostku, protože mi to nešlo rozbít a nebyl ani důvod. Drink se tím jenom chladil, přímo ten led jsem nepozřel, ale předpokládám, že při třepání se něco mohlo uvolnit. No a pak to roztálo a já dnes zjistil, že to má konzistenci hrudkovité želatiny, která je trochu tekutá, chuť to téměř nemá a je to průsvitné. Jediné, co mi to připomína je hydrogel. Po pozdejším pátrání jsem zjistil, že to je na chlazení vody v ochlazovači vzduchu, prostě to v ní plave a chladí. Druhý den po drinku mi bylo odpoledne trochu zle, ale jinak na sobě nic nepozoruji. Nevíte, co by to mohlo být? (A ano, vím, jsem absolutní vemeno)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hned první odkaz

alza.cz/...

Chladicí vložka - gel, netoxická, modrá barva,

I když vlastně nevíme co v ní máte

google.com/...

hodnocení

4x

Piju jen to, co dobře znám a vím, že mi po tom špatně nebude. V současné době je to bílé kafe z melty.

Nedělejte ze sebe světáka, jsou koktejly, které jsou určené pro jinou h.../teda ústa/, než jsou vaše středoevropská. Luxusní kotkejl ještě neznamená, že jej luxusně strávíte. A pít to, na co je naše papula v těchto zeměpisných šířkách zvyklá. Poradím:

Rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka, višňovka a vanilkováááá!*smich* Hezké Vánoce. Jaga.

zam

Panika se nesmí šířit;)

hodnocení

3x

Žiješ! Tak už budeš žít. Nemusíš se bát. :-D Jaké to bylo pití? Chutnalo ti to? Já jsem to ještě něpila. Spoustu jiného jo, ale teqilu ještě ne. Třeba to ještě doženu.

hodnocení

1x

Pokud jste naživu teď a nic vám není, tak to pusťte z hlavy.

Zráží mě, že jen tak zničíte nádoby na "led" někomu, kdo s Vámi bydlí. Předpokládám, že to Vaše nebylo, jinak byste věděl, co to je.

hodnocení

0x
A kdo to do té lednice nebo mrazáku dal? Máma? Přítelkyně? Co se zeptat jí..co to přesně bylo? Ale pochybuju, že by někdo mezi jídlo dal chladit nebo mrazit jed..Maximálně v tom byl možná prach..
Číst umíme? Tazatel hned v dotazu píše, co a do čeho to bylo.

hodnocení

0x

A u koho v lednici jste to našel? Toho jste se měl zeptat předtím, než jste to zničil. Být to u mne, tak dostanete pořádně vynadáno a příšte si půjdete dělat ty své drinky k sobě domů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]