Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký druh tombole máte na plese?

Od: rotorod® odpovědí: 20 změna:

dobrý den

klasická tombola funguje tak, že si koupím ustřižek s číslem, duplikát putuje do klobouku, a pak se jen losuje výherní čísla.

Chtěl bych tombolu na naším plese nějak obzvlášnit a budu rád za nějaké tipy, rady, popisy jak fungují Vaše tomboly, nebo keré jste zažili? Snad se najde nějaká jiná, než pouze klasika?

děkuji Vám

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Naši hasiči mají krásné veliké osudí s klikou, půjčují si ho od nich na akce i z okolních vesnic.

Dát nějakou netradiční cenu. Střeleného kance, živého čuníka, já jednou vyhrála 2 m dřeva. Všichni se mi smáli, že to bude dvoumetrový klacek, ale byly to skutečně 2 m kubické.

Hasiči chystali svůj ples. Něco popili. Jeden se rozhodl, že zacouve s Roburem do garáže. Couval a přejel kamarádovi kolo. Byla to taková stará plečka, neměla cenu velkou. Natož přejetá. Hasiči se rozhodli, že dají do tomboly hlavní cenu - horské kolo. Ale neřekli, že to bude tento kostitřas. Lidé si s vervou kupovali losy.

A jak to dopadlo? Kolo vyhrála paní, sestřenice právě toho majitele toho kola. Když kolo přivezli do sálu, málem omdlela. A myslela si, že to na ni ten příbuzný narafičil. Tak ho začala honit po sále a mydlit do něj, kam dosáhla. Byla to lepší scénka, než s Vlastou Burianem. Jaga.

Jenže podobná akce se nedá připravit, to nějak vyplyne samo ze situace.

liska5

*smich2*

To my zas vyhráli osmimetrovou garnyž, když tu máme tu jejich výrobu. A vezli jsme ji ve třech na kolech, že zastavovala doprava v těch zatáčkách a mávali nám.

hodnocení

4x

Zažila jsem na studentském plese netradiční tombolu, kde se nelosovalo. V boční místnosti na stolech byly výhry, každá opatřená číslem. Zájemci o losy si sami vytahovali z připravených pytlíčků malé papírové ruličky. Na některých papírcích bylo číslo - číslo výhry. Na jiných papírcích byla nějaká vtipná slova útěchy, že los nevyhrál nic. Výhoda tohoto typu tomboly je, že při velkém množství drobných výher se neztrácí čas losováním. Nevýhoda může být, že pár hodnotných věcí z tomboly se vyhraje příliš brzy a o zbývající propisky a podobné drobnosti není zájem, tudíž se prodej dalších losů zpomalí až zastaví a pořadatel plesu tolik nevydělá. Rolování a lepení papírových ruliček je samozřejmě pracné a neoblíbené.

Taky se to dělá tak, že výhry se vydávají až ve 23:59. (/třeba)

Pak je stále plno cen na tombolovém stole.

id
Také jsme ruličkovali 1000 losů a výdej byl v 23.oo hod.

smode2
hodnocení

1x

Alternativně lze udělat klasiku č. 2: Lístky s výhrami rozdat mezi známé a kamarády pořadatele a ostatní, větší množství lístků bez výhry, prodat běžným návštěvníkům. Jaké bylo pro někoho překvapení, když na posledním plese myslivců vyhrávaly vždy jen a pouze 2 velké stoly s myslivci. Pro mě ne. Já ty podvody znám a tak jsem si nekoupil ani ň :)

když na posledním plese myslivců vyhrávaly vždy jen a pouze 2 velké stoly s myslivci
Kde a kdy to bylo?

JPP.

hodnocení

1x

Zdravím,

Byl jsem na plese,kde vylosovali v klobouku moje číslo ,ale pak jsem musel vypít štamprli alkoholu a po otočení štamprle na dne bylo nalepeno číslo výhry,vzpomínám si že jsem vyhrál varnou konvici.Samozřejmně bylo na tácku připraveno tolik štamprlí kolik bylo výher v tombole,takže jen záleželo mít štastnou ruku.Přeji hezké vánoční svátky.

To je dobré, vyberete si nějaké štamprdle, a podle toho je cena. 1*.

hodnocení

to jsem vlastně taky už zažil, díky za připomenutí

jk2021
hodnocení

0x

Možná by stačilo vyměnit klobouk za losovací buben a duplikáty lístků za očíslované míčky... i malá změna může udělat hodně.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, tombole dle vzoru motýle? Jinak klasika, ale papírky nechte tahat papouška (nebo striptérku ke konci její produkce). Zábavná, ale poněkud zdlouhavá je karlovarská losovačka. Zdravím!
doplněno 18.12.23 20:05:

youtu.be/...

@ben Myslím, že podle vzoru Monike. Je to ženský rod.

ben®
inzinyrka - máte pravdu. Je to cez vzor Monike .

jiofa
hodnocení

0x

Poradím. Před losováním na 5 minut zhasněte všechna světla. Češi jsou vynalézaví a možná bude o zábavu postaráno. Inspirace z filmu "Hoří,má panenko".

jiofa
18.12.23 20:11

hodnocení

děkuji, vypadá že jsou tzv 2 varianty tombole. Nebo ještě někdo něco jiného zažil?

děkuji

hodnocení

0x

Znam to jako prodej obalek. V obalkach jsou natrhane satni listky, ale jen ty specialne orazitkovane jsou vyherni a vyhry se vydavaji az v 22h. Pomer kolik je vyhernich obalek a nevyhernich a cena za obalku, je podle toho kolik tak poradatel chce narejzovat ... je to takova varianta na ty rulicky.

liburena
hodnocení

0x

Vše se naskládá na stoly, 10 nejlepších se taha naposledy.

Je to náročnější na čas a asistenty, ale když j komentátor tomboly vtipný a komentuje a urychluje , jde to.

Plesy jsme dělali i pro děti a dospělé.

Asistent zvedne náhodný předmět z tomboly.

Lidé mají své lístky (šatnové bloky růz barev), ve skleněné kouli , akváriu -se míchají druhé části čísel a nevinné dítě , panna se zavřenýma očima vždy vytáhne číslo a předá Masterovi. Ten zařve jaké číslo tu věc vyhrává a předá lístek i s věcí asistentovi , který dohlíží na výměnu lístku za věc...ale mezitím už se tasí nová věc a losuje další číslo.

Děti milovaly pomáhat a tak to odsejpalo.

Lidi se modlili , aby nevyhráli čučky a nervy byly nakonec s posledními deseti.

Ty jsme někdy losovali extra jenom za vstupenku ! Extra koule !

2 přestávky*zdravi*

jaj*
hodnocení

0x
Já sem zažila tombolu, kde se koupily lístky a znala jsem číslo, to jsem si i vybrala ze 4 barevných deníčků s čísly, byly to čísla jako růžový papír 10, modrý papír 81, zelený 57, jedno číslo jsem si vzala a jedno to stejny hodili do krabice. Pak v ten čas až si mysleli, že už prodali dost pití začali losovat, prostě řekli, teď tady losujeme výherce této krásné knihy a vytáhli číslo, a hned to hlásil, růžová 11, růžová 11 jo gratulujeme k výhře a teď budeme losovat výherce aviváže, modrá 80 a tak. Ten lístek byl ještě oražený razítkem při prodeji a tak to nešlo zfalšovat, protože výherce musel mít papírek s číslem a správnou častí razítka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ceny do tomboly
Otázky na téma tombola na ples

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]