Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat s odchlípnutou dásní?

Od: niniky odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám odchlípnutou dáseň na pravé straně dole. Když otevřu pusu je to viditelné na pohled ale i strašně bolestivé. Nemohu moc jíst, dostanu do sebe jen minimum, protože i když se snažím kousat na druhé straně tak to bolí. Několikrát za den kloktam ústní vodu a různě si tu pusu vyplachuji, přímo i do té dásně. Zuby si čistím klidně i přes den (denně dohromady třikrát- protože mi přijde že mi víc zapáchá z úst). U zubařky jsem byla na prohlídce a bylo zjištěno dost problémů, protože se mnou rodiče nikdy nechdoili a já se strašně bála a když už jsem strach překonala tak jsem na zubaře zas neměla finance. Takže teď jsem prostě byla u zubařky a mám pár zubů na opravu a bylo mi řečeno že mi ty tři zuby (pravá strana nahoře, levá strana dole i nahoře) porostou křivě a mám jít výhledově na zakrok. Nevím zda se temto zubům říká moudraky, nebo jak vlastně, ale přijde mi zajímavé že mám na trhání jen tři a na té straně na pravé dole tam žádný neníAle tam mám tu odchlípnutou dáseň tak jsem čekala že zrovna tam poroste. No každopádně nevím už co víc dělat s tou dásní, mám to tam cca týden. Každý den tedy několikrát proplachuji, čistím si zuby klidně i třikrát za den a mažu si to herbadentem... PAk mám i kamistad, jenže ten to umrtvi tak na 20 minut a zas to bolí...a v lékárně řekli že max třikrát denně.. takže si na to dávám radši ten herbadent a jen čekám kdy se ráno vzbudím a konečně to bude zahojené... Nevím jestli je to zánět nebo co ale proste mě to hodně trápí kvůli te bolesti. Prosím případně o rady co jiného by mohlo pomoc? Děkuji moc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

4x

Tady pomůže zřejmě už jen návštěva zubaře/zubní pohotovosti... podle mého laického názoru mi přijde, že nadměrným, čištěním/proplachováním dáseň zbytečně dráždíte a tím sabotujete hojení.

jk2021

Ale neberte mě za slovo, znovu zdůrazňuji, že nemám žádné lékařské vzdělání.

re4zon
To by platilo jen v pripade poraneni. Podle popisu tam ma zanet a ten naopak je nutne cistit i pres bolest. Vyresi to navsteva parodonotologie, coz pokladam za nutnost. Co nejdriv, jak se to dostane do kosti, je z toho pekny pruser.

hodnocení

1x
Šup k zubaři, můžeš mít zánět apod. Nestyď se nechat si vysvětlit správnou techniku čištění, to je ooravdu velmi důležité. Pak je dobré navštěvovat pravidelně ústní hygienu - vyčistí poctivě zubní kámen i pod dásněmi a ty se vždy krásně přicucnou k zubům. Drhnutí zubů víc než 2x denně až na vyjímky smysl nemá. Ústní vody jsou víceméně naprosto zbytečné, ty s alkoholem dokonce nevhodné.

hodnocení

1x

Smer zubna pohotovost, nech vam lekar povie diagnozu a odporuca liecbu. Podla vsetkeho riesite zanedbanu hygienu a pokazene zuby nespravnym sposobom, ktory to cele len zhorsuje.

okolik
hodnocení

0x

Je tam povícero problémů od trávících až po dutinu ústní. Klidně čekejte na hojící proces u křištálové koule.

A hlavně, drážděte zbytky artefaktů ústními vodami.

Zase tak zajímavá, zanedbaná péče, jak uvádíte, interpretuji mi nepřijde.

liska5
hodnocení

0x

To je v podstatě zánětlivé místo. Na hojení potřebuje vitamíny, aspoň Céčko a B-komplex a minerály, hlavně Zn. Důležité je jak se stravujete. Pokud jste se věnovala výživě stejně jako zubařské prevenci, tak tam bude zakopaný pes. Dokud si nedáte do pořádku střevo, střevní mikrobiom, tak povrchová mazání na vyléčení nebudou stačit. Začněte užívat probiotika, omezte cukr, bílou mouku smažená jídla, někdo i mléko a všechny průmyslově vyráběné potraviny s konzervanty, umělými barvivy a stabilizátory. Zařaďte více zeleniny, ořechy, ryby, cereálie, panenské oleje, ovoce... Denně trochu kyselého zelí, česnek, zelenou petržel, melasu, semínka, klíčky ..

Pokud chcete radu ohledně zdraví, uvádějte věk, nemoci, léky, životní styl, stresy, starosti, nadváhu, příp krev. skupinu.

sarka*
Při konzumování hodně semínek a ořechu se může často objevovat zase Herpes, stalo se mi to a četla jsem si o tom studií, že je to možné.

okolik
hodnocení

0x

Je úpně zbytečné sem psát co rodiče, nerodiče. Tyto chlouby máte v ústech vy. Z popisu bych vás hned šoupla na paradontologii. A připravte si balík. Ve vaší kartě u stoma je termín Malhygiena... L.idově zvěřinec.

Nevím zda rozumím správně tak někde zuby schází na jední čelisti, fakt se mi to nechce čist znovu. A na protilehlé nějaké zuby jsou, jestli jste žena...tak tedy... Nakusujete si měkké části tkání, sliznic, čož už docela průšvih...

Popravdě jsem ráda, že to nevidím, šetřte si na částečnou náhradu...po extrakci budete stará babka.

S propadlo pusou čelistní klouby žádná velká sláva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]