Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pití teplé vody

Od: jaros8 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Jaké máte zkušenosti s pitím teplé vody? Na internetu je hodně článku pozitivních na zdraví atd. Mi osobně to pomohlo se zácpou cítím se méně unavený atd. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alena350b
hodnocení

3x

dobrý den, jeden čínský lékař mi ukázal, jak dělat jin-jangovou vodu: půl sklenice načepovat studenou, druhou část, 1/2, dolít vřelou z rychlovarky.

Piju každé ráno. Bez problémů s metabolizmem.

Faktem je, že celá Čína pije teplou vodu, civilizace je to stará, asi se jim to osvědčilo. :)

halamus
hodnocení

3x

Kolik °C myslíte tou teplou vodou? To, co teče z kohoutků vodovodu je pitná voda a teplá užitková voda, TUV, doporučuji tedy pít ohřátou pitnou vodu, já to šidím, piju pitnou vodu o pokojové teplotě.

V horkých oblastech se pije vlažný až horký čaj, studené tělu neprospívá, ale s menším množstvím se tělo vypořádá.

Pozor takzvanou na otravu vodou, nic nepřehánět a přiměřeně doplňovat ionty při pití velkého množství vody, zejména po velkých vyzických výkonech za horka.
zdravotnickydenik.cz/...

hodnocení

2x
Občas si dám teplou vodu na hlasivky, když cítím, že to není úplně ok.
Základem je nepít teplou vodu, která stojí v ohřívači, ale ohřát si ji třeba v rychlovarné konvici těsně před konzumací.

hodnocení

0x

To je první, co si ráno dám do žaludku, teplou vodu. Co mám v rychlovarce, přihřeju na příjemnou teplotu.

liska5
hodnocení

0x

Za noc odpaříme a vydýcháme hodně, tak ráno doplnit vodu je důležité. Do přihřáté vody kápnout citron. Pak to líp chutná. Určtě né z teplého kohoutku - kvůli možným bakteriím v teplovodních systémech. Jsou typy lidí, co to horké, co nás má zahřát, nesnášejí. Horkosti mají v sobě dost. Tak ať jdou do vlažné.

chay
hodnocení

0x
Ty nepiješ čaj? Polívka nic? No to jsou zase dotazy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]