Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ecigareta- proč někdo začne užívat

Od: martinn odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Na úvod bych uvedl že nekouřím a nikdy jsem ani nekouřil ale mám kolem sebe na VŠ lidi co také nikdy nekouřili klasické cigarety a najednou začali s Ecigaretami.
Vždy jsem měl za to, že všichni nebo valná většina uživatelů elektronických cigaret kouří protože přešli z klasických, ať už kvůli smradu nebo že chtěli něco změnit.
Říkám si tedy, má to smysl začínat si něco s Ecig. když člověk nikdy předtím neměl potřebu nikotinu?
A jak moc návykové jsou náplně s obsahem nikotinu 2,5 mg? Lze to vůbec považovat za návykové v tak nízké míře?
A poslední dotaz, ty ovocné náplně s nulovým obsahem nikotinu jsou při dlouhodobém užívání nějak škodlivé?
Díky za Vaše odpovědi:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slovan
hodnocení

4x
Jde o kombinaci demence, módy, naivity, ovlivnitelnosti, neznalosti, frajeřiny, sebepoškozování, nevyzrálosti, charakterové malosti, bezohlednosti, duševní plytkosti, exhibicionismu a přebytku peněz, které si dotyční rozhodně nevydělali poctivou prací.
Nic složitějšího bych v tom nehledal.
Kde jste prosím přišel na to, že nevydělali poctivou práci?
kolemjdouci
Můžete nám prosím trochu přiblížit váš myšlenkový pochod s tou poctivou prací?

Velká většina z těch slovních hříček sedí na křesťanství.

hodnocení

2x
Ne nemá to smysl.
Ano i 2,5mg je návyková jako ostatní (prostě nikotin) ten je návykový i v malém množství.
A ano i ty z 0,0 jsou škodlivé. Do plic má jít jen vzduch
A to tvrdím jako bývalý kuřák klasických cigaret, co přešel na waping.

re4zon
hodnocení

0x
Skodlive je uplne vsechno, pokud nezijes nekde v lese v horach a nezivis se vyhradne tim, co si sam vypestujes ekologickym zpusobem. Miru skodlivosti ti nikdo nerekne, ale proti cigaretam je radove nizsi, 1-4%. Proc nekdo s necim zacina se snad zeptej jeho ne? Co to je za otazku? Cekas, ze tu je nejaky psychotronik, ktery jim to vzdalene vytahne z hlavy?

smode2
hodnocení

0x

e-kouření je designováno jako velice jemné, aby byla potřeba a závislost co největší. Což se výrobcům velmi dobře povedlo. Konkrétně mám kolem sebe kuřáky co přešli z normálních cigaret. Ty si však třeba dávali jen příležitostně, zato při používání e už bafají prakticky nonstop. Začnou užívat protože chtěji zkusit, nakonec tomu plně propadnou. Zlatá normální cigareta či dýmka, kterou si dá člověk příležitostně jednou za pár dní či týdnů místo nonstop hulení elektroniky.

karel556*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]