Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filmy nebo seriály se sociálním pracovníkem v hlavní roli

Od: mays odpovědí: 16 změna:

Zdravím, hledám nějaké filmy, ve kterých je v hlavní roli SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK, máte nějaké typy? Může to být zaměřeno na cokoliv, práce s dětmi, seniory ale i bezdomovci. Začínám studovat na VŠ a ráda bych si nakoukala pár filmů, abych tak věděla co všechno můžou sociální pracovníci dělat. :) A tak pro představu prostě. Prosím tedy o nějaké doporučení a čím více, tím lépe. :) Mohou být i ze zahraničí, na porovnání. Ale jinak radši filmy české. Viděla jsem zatím domácí péči, což mi dalo dost velký náhled, ale ne ze všech skupin lidí. Případně mohou být i seriály. :) Děkuji moc

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

domacipece
hodnocení

4x
Heh, nejznámnější je film:
Nedotknutelní
Francie Intouchables
Slovensko Nedotknuteľní
Kanada The Intouchables
Nový Zéland The Intouchables
USA The Intouchables
Austrálie The Intouchables
Velká Británie Untouchable (méně)
csfd.cz/... 91%
Má i remake.
Ale nevím, zda tam domácí peče.
Zdravím!

hodnocení

3x

Je to mimo dotaz a nechci se Vás dotknout. Ale čerpání informací o sociální práci z filmů a seriálů je jen takové povrchové nic. Už to slovo sociální vyjadřuje v původním latinském základu spojení, sdílení, spoluúčast... I v malých městech jsou různá sociální zřízení. Pro nechtěná miminka, pro staré a nemohoucí, pro zlobivé děti, pro zloděje a ještě horší darebáky... Tam choďte čerpat informace a zkušenosti. Tam to bude o alespoň nějakém sdílení a spoluúčasti. Doma z křesla nepochopíte nic.

*palec*přesně. Mám kolegyni, bývalou sociální pracovnici, a ta nám vyprávěla, jak bylo těžké odebírat děti z problémových rodin. A jiná soc.prac. sedí v denním stacionáři se staroušky a organizuje jim zábavu. To je hodně široký pojem. Nakoukat to ve filmu? Nemožné.

hodnocení

1x

Snad notoricky známej je fim "Vrať se do hrobu". Přímo role sociologa co by Milana Šteindlera v hlavní roli i jako režiséra filmu.

Další je film Pasťák (Ivan Vyskočil), Kolja, ...

doplněno 16.12.23 02:20:

Možná i Bastardi.

doplněno 16.12.23 02:36:

Ze zahraničních je to film Higher Ground. Určitě také stojí za shlédnutí. Byl i v České televizi a je s cz dabingem.

Kluci z hor.

ben®
gumidek - skoro bych řekl, že sociolog není sociální pracovník, ale je to vědec/výzkumník.

Ano, je to vědec. Ale jiné filmy mě nenapadají a že by nějakej byl přímo v hlavní roli... sám jsem zvědav, kdo něco najde.

ben®
gumidek - tak snad je lepší, než špatná odpověď, žádná odpověď. Tazatelka uvádí film Domácí péče a ten je skutečně o ženě v sociálních službách.

V každém filmu se sociální pracovníci mihnou co jsem uvedl. Někde víc, někde míň.

Žádná odpověď jí moc nepomůže. A na ČSFD se může kouknout o čem filmy jsou.

ben®
gumidek - jak myslíte. Mihnou v hlavní roli .

A jaký film napadne tebe? Já bych se třeba taky rád kouknul na některý, kde bude v hlavní roli. Ale kdyby se mihnul, tak i za takový tip budu rád.

Co ten Kanadský seriál? Tam se podle tebe taky nejedná o hlavní roli? Podle mě je totiž tazatelčině přání nejblíž.;)

hodnocení

0x

Například legendární Kolja - tam je krásně vykreslena paní Zubatá.

Nebo nedávno šly v TV Pohádky pro Emu - taky zajímavý typ

ben®
promon - paní Zubatá nebyla zrovna hlavní role, ale epizodní. Paní Rázlová hrála hlavní role jinde.

hodnocení

0x
Výjimeční
csfd.cz/...

efek
16.12.23 14:18
hodnocení

0x
Case 39

smode2
hodnocení

0x

Všichni musí být v pyžamu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]