Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem nově živnostníkem. Jsem přihlášen k paušálnímu režimu. Nemám vysoké přímy - letos rozhodně nedosáhnu na příjem přesahující 1 mi. Kč, tudíž chápu, že mi nevzniká povinnost podávat daň. přiznání z příjmu FO. Znamená to, že daňové přiznání ani podat NESMÍM? Tedy že kvůli přihlášení k paušálu pro mě není možné dostat žádnou vratku daně? Nebo se jedná jen o zjednodušení, tedy že živnostník s malými příjmy DP "nemusí řešit", ale pokud chce, může?
Děkuji
Máte v tom dokonalý zmatek. Žádný limit 1 mil. neexistuje, stejně tak neexistuje žádný paušální režim, ke kterému byste se měl hlásit. Jako živnostník musíte podat daňové přiznání nebo prohlášení, které vyplývá z daňového řádu. Základní zákony pro podnikání si nastudujte raději z originálů. Takto se můžete dostat nechtěně do vážných problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.