Nejste přihlášen/a.
Mazlavé mýdlo, sliz, maminka tomu říkávala šmírzajfe. Z rozpuštěné kostky mýdla vyrobit lze, ale vyrobi zase kostku? To pochybuji.
Imgifi, děkuji.Fakt mamka říkala mazlavé mýdlo, šmírzajfe. ![]()
Mýdlo vždy obsahuje nějakou vodu, nejmenší obsah vody mívají prášková mýdla, běžná toaletní mýdla jestli si dobře pamatuji obsahují max. 20% vody a měly by jít rozpustit v té své vodě (tedy bez nutnosti přídavku vody) zahřátím na cca 80°C. Pokud bychom obsah vody zvyšovali, tak do určitého obsahu vody by ještě mělo pevnost, ale bylo by náchylné na vysoušení a tím způsobené praskání. Při nadbytku vody zůstává mýdlo po vychladnutí rosolovaté.
Orione, děkuji za vysvětlení. Víte jak se dá zabránit praskání kostky mýdla? Praskne drahé i to levné, ať dělám co chci.
Mýdlo do uzavřené sklenice, do pytlíku..., mělo by přestat praskat, ale takové mýdlo je na dvě věci, nevoní a blbě se používá.
No jo, no. Na umývadle/vaně. Pije mi krev prasklé mýdlo. Nic s tím nejde. Teď mám nějaké ručně dělané mátové, z France, přivezli mladí. To neprasklo. Jinak všechny. Ve vodě nestojí, mají svou nerezovou mřížku.
Sehnat nějakou mýdlovou krabičku s víčkem. A nebo zkusit mýdla s vyšším obsahem glycerinu, ta by měla být méně náchylná na praskání.
Boban, klidně mne opravte, pokud rozumím dotazu jinak. Jde vám o změny parametrů mýdla, zřejmě tvořivý dárek.
Běžně dostupné na určitých místech např trhy, jsou glycerinová tuhá mýdla , jsou příjemná i vhodná pro osoby s projevy na kůži. Jsou jimi obvykle velice dobře snášena. Glycerinová mýdla bývají parfemovaná a v různých příjemných formacích.
Zřejmě máte plán výroby podobného produktu. Zadejte si do vyhledávače Glycerinová mýdla , popřípadě výroba, měl byste uspět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.