Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se vánoční zájezd k moři od CK

Od: urbankova odpovědí: 26 změna:

Chtěli bychom za dobrou cenu sehnat nějaký last minute do dalekého exotického ráje Egypta, kde se dá přes vánoce ohřát. Paní z CK. nám doporučila hotel Mirage Bay Resort & Aquapark-Hurghada, cena na 1.osobu o vánocích 32.700Kč.v termínu od 23.12-30.12.23 s programem all inclusive. Bude se jednat o honosnou Štědrovečerní večeři, vyzdobenou jídelnou s malým dárkem navíc pro každého. Nikdy jsme ještě v cizině nebyli u moře. Je to lákavá nabídka za přijatelnou cenu za tuto destinaci kdo je znalý cestování?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já na otázku neodpovím, tak se omlouvám. Ale jste si jistí, že je vhodné jít slavit křesťanské svátky do muslimské země? Tedy mimimálně už z toho důvodu, že vám tam jako bezvěrcům naplivou do jídla, nebo udělají ještě něco horšího? *blee*

V Egyptě stojí křesťanské kostely vedle mešit a žádné války mezi sebou nevedou.

seva

Útoků na kostely je tam dost. Stačí si vyhledat: egypt attack church

nox®
hodnocení

4x

Přes Vánoce jsou veškeré nabídky nechutně předražené. Pár dní po Novér roce bude nejspíš cena za stejný hotel třetinová. Samotné letenky bude už také problém najít do zajímavých destinací za zajímavou cenu.

Právě před vánoci jsou nejlepší Last minute. Předloni jsme byli na Kapverdách, loni Kanáry, letos Omán. Vše za ceny nesrovnatelné s obvyklými

přes ≠ před

hodnocení

4x

Je to asi tak 2-3x předražené.

" Honosná Štědrovečerní večeře"= všechny večeře na Štědrý den ve všech hotelech světa.

" Tradiční místní speciality"= co dům dal, čeho je zrovna místní trh plný za hubičku.

" Lahev vína jako bonus gratis"= zbavíme se patoku, co už fakt nikdo na baru nepije.

Ale co, někdo musí být dojná kráva, abych to já mohl mít za deset tisíc...

airstop.cz/...

asd1
hodnocení

2x
Ohřát? Teploty jak u nás v květnu.. a honosna večeře s plody more,pár škebli,chobotnice a lanyz.. běžný Čech buď vrhne už při pohledu na talíř, nebo se překoná a zbytek pobytu stráví na hajzlu :D
Za ty prachy jde strávit u opravdu teplého moře měsíce.. = aktuálně jižní polokoule..
Nechápu jak o tom někdo vůbec může uvazovat jako o výhodný nabídce...

hodnocení

1x

Mrknete na predpoved pocasi, je tam v noci kolem 15 a pres den max 25 stupnu, to uz na sluneni a koupani moc neni.
Byli sme pred 14dny na Djezbe All inclusive pri podobnem pocasi na tyden za 10k na osobu a na cachtani v mori to bylo jen jeden dva dny, kdyz pres poledne vysvitlo slunko. I tak bylo more spis studeny, venkovni bazeny jeste studenejsi :( Pak v pulce tydne prisly boure s kroupama a bylo po zabave.
Tak jestli vam stoji 33k na osobu za lepsi stedrovecerni veceri? Pisou na jakou kuchyni je hotel zamereny? My meli tunisko francouskou a to mi krute nesedlo :(

hodnocení

1x

Normální AI do Egypta seženete teď kolem 10 tisíc. Já jsem momentálně v Ománu, je zde nádherně čisto, za 24 tisíc na 14 dní

urbankova
hodnocení

Oman je jak se dívám levnější než Egypt co prodejce za zájezd požaduje za osobu od nás. Je tam též teplo jako v Egyptě a úroveň podobná když jste zaplatil méně?

Teplo je tak akorát. Tedy aby se člověk v tričku neklepal kosu a ani z něho netekly proudy potu. Voda v moři nádherná, ne tak teplá jak jsme zvyklí na jižní Egypt v sezoně ale dá se v ní půl hodiny vydržet. Jen na šnorchl to není. A náš hotel je striktně bez alkoholu (jinde - v dražších - prej něco mají). Teď jsme měli dva dny půjčené auto a jezdili po okolí, zítra zase k vodě.

paveldvorak
hodnocení

0x

cena je daná nabídkou a poptávkou

já jezdím bez cestovek, v aplikaci booking.com si najdete ubytování dle svých možností i bez cestovky...levnou letenku také seženete bez zprostředkovatele...pokud se v zahraničí domluvíte, cestovku k ničemu nepotřebujete...Za 64 tisíc bych se ve dvou válel u moře několik měsíců

Té levné letence nevěřím. Pokud teda myslíte letenku se zavazadly a ne jen jako autobus.

hodnocení

0x

Jsou to 4* a je to proto drahy. Od jake cestovky a na jak dlouho?

doplněno 14.12.23 17:04:

Na vanoce bych nejela, nebude tam pocasi na klasickou opalovacku a koupani.

mate59
hodnocení

0x

CK ETI nabízí 1 týden s all incl. odlet je 15.12. z Bratislavy za 341 a 317 eur do hotelů Grand Makadi a Makadi Palace,jsou to 4* a 4,5* hotely.Cena kompletní, + vízum 25dolarů.Přímo Vánoce jsou vždy předražené.

urbankova
hodnocení

No, nevím jestli se dá říci vánoce jsou na zájezdech předražené když tam je zahrnutá v ceně luxusní Štědrovečerní večeře různých vynikajících specialit, ryb, lanýžů a jejich místních tradičních dobrot které dle paní z CK mne to krásně vychválila a lahev vína jako bonus gratis. Je to téměř vyprodané a klienti mají velký zájem o to, tak to asi bude nádherné za takové peníze oproti běžnému období kdy servírují jenom standardní pokrmy. Možná se mohu v něčem mýlit, protože nemám praktické zkušenosti v cestování, pouze co mne prodejkyně informovala, vše mluvila v superlativech. Beru to tak, že vyšší cenu zájezdu dělá sváteční delikatesní večeře 24.12. drahých pokrmů a alkoholických nápojů liquerů.

@urbankova : nedajte sa zblbnut recami predajcu. Ta luxusna vecera je nezmysel, na cenu zajazdu to ma minimalny vplyv. Plus ak sa tam napchate plodmi mora, zvysite uz aj tak vysoku sancu stravit cely pobyt na WC.

Já nevím, ale to, co tady popisujete je v Egyptě běžný jídelníček po celou sezónu za poloviční cenu a navíc se v moři ještě okoupete. Teď tam budete večer chodit ve svetru, brzo tma a unudite se k smrti a budete celý den čučet na tv.
mate59

Vánoční pobyt jsem 2x absolvoval.Ten luxus spočívá v tom, že to tam víc vyzdobí,načinčají,je víc zákuskú,které jsou v podstatě stejné, jen jiné zdobení.Alkohol je vždy místní a i o Vánocích si za importovaný /original/ alk. doplácíte.Na ceně se nabalí jen CK, nikoliv hotel, neboť ta večeře na cenu vplyv nemá.Ta cena je fakt přemrštěná.v Egyptě jsem byl víc než 35x a dovedu to posoudit ze zkušeností.Na Egypt musíte vychytit cenu, jinak koupíte draze a nabalí se CK.

urbankova
hodnocení

Mate59:Děkuji za Vaši zkušenost a jsem ráda, že jste mne to takto podrobně popsal. Nakonec jsem rezervaci zrušila a odřekla Egypt na vánoce. Věřím, že po novém roce vychytám nějakou fajn cenu než přeplácet CK.

mathew
hodnocení

0x
Za tu cenu se dá do Egypta sehnat zájezd pro 4 a ne pro jednoho... Ovšem na Štědrý den to asi nebude to je fakt.

liska5

Nebo horská chata na týden pro 8 lidí...

okolik
hodnocení

0x

Otázka co je pro vás prioritou. Večere či relax a koupaní. Cena je v těcchto dnech velice nadhodnocena. Uvědomte si, že koupání bude pokud resort disponuje vyhřívaným bazénem, ( někde ani bazén není využit) tak pouze v něm otázkou v úvahu je třeba zamyslet se nad počasím. Ve 3 odpoledne se již smráká a ochlazuje se, je brzká tma. navečer chladno na nohavie a dlouhý rukáv.

Tak nač nalákat turisty? Jedině nabídkou stravy a ani ta nemusí být nějak extra. Program v zimním období na resortu je otázkou, dost možná žádný. Gril bar může být připálený...

Nevím co vypíchnout, tak lákavě ...aby motivovalo ke koupi. Cena to jistě není. A někomu zmena klima na pár dní ze zimy do tepla a opačně nemusí sednout a po příjezdu dokonale odstoná. Střevní obtíže nevyjímaje.

mll
hodnocení

0x

Nějakou takovou cenu (rozpočet byl €750 na osobu) jsme v létě dali za 4 týdny v Itálii, teda možná ještě jednou tolik za jídlo, nebylo to all inklusive, byl to jen apartmám (ale my ani o all inklusive nestojíme), a v té ceně byly i first minute vlakové jízdenky z Prahy přes Vídeň na jih Itálie (přičemž z Milána jsme jeli přes celou Itálii 8 hodin vlakem kategorie Frecciarosa, což je jeden z nejlepších vlaků, který jezdí i třístovkou, nechci ani vědět, kolik by stála plná jízdenka, ta first minute stála každého €35).

fram
hodnocení

0x

Takový zájezd doporučuji, pokud netrváte na opalování, trošku se "vymyká". Silvestr v Egyptě byl báječný, v Utopia Beach Resortu na Marsa Alam. ( blue-style.cz/... Jenom bylo na pláži zapadající sluníčko skoro už v pět. Beach volejbal, žádná vedra. Výlet s potápěním a do udolí faraonských hrobek, Karnaku a Luxoru.

Slavnostní večeře a program, byl velice přívětivý, snažili se. Jeno cizojazyčný. Hurghada je asi podobně dobrá, jen se obávám ruských turistů v nadbytku. Ten váš resort vypadá trochu divočeji a pro děti, vybírám si cíleně klid či romantiku. Doporučuji nepodlehnou nabídce lákavých salátů, byly přímo u pláže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]