Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Rád bych Vás požádal o radu ohledně mojí rodiny. Z mého domu, který se nachází přobližně ve Zlínském kraji někde v okresu Uherského Hradiště, jsewm odešel před cca 6 lety, v srpnu 2019 do Středočeského kraje, prvně do Příbrami, kde jsem byl v Dobříši, později do Prahy za prací, kde jsem až doted. Odešel jsem z důvodu vydělat si prací na dům, který se prodával před 6 lety v aukci, díky které śe moje rodina ocitla skrze dluhy, které si nabrala mohje matka, bylo jich velmi hodně, asi kolem 50 půjček, osobně jsem viděl seznam těch půjček, avšak nemohl jsem se ptát na důvody, proč si vzala tolik úvěrů a tak dále. Prtavděpodobně z mé nevyzrálosti, nedospělosti a možno až dětinského chování, jednoduše řešit věci v dospělém rázu. Tohle ale není podstatné. V Praze jsem kolem 6 let a za tuhle dobu jsem se ani jednou nevrátil domů, ano na byt, kde moje matka žije s dcerou nebo na druhý byt, kde je s jejím přítelem. Podotýkám, že je to 6 let a kontakt se přerušil asi před 1 rokem nebo 1,5 rokem. Co se týče domu rodinného velkého kompletně se zahradou, járkem ,dvorem , dvě,a šopami na dřevo, kurníkem, a polem na orbu s ovocným sadem, nevím, co se s ním stalo. Matka kdysi říkala, že se rekonstruuje nebo přestavuje, prý tam žijí nějací nájemníci. Nevím nic. Díval jsem se asi před 2 roky na fotky na seznam.cz, fotka tam byla stará. Momentální fotky nechci vidět. Jsem typ člověka, který má rád staré věci, to i domy, hrady,m zámky a chci si nechat utkvět v představách svou starou "farmu". Samozřejmě, do Prahy jsem jel jednak z důvodu, abych si vydělal na svůj starý dům, což je v mém životě až vedlejší položka - nevěděl jsem, že o něho přijdu, ale hlavně za kariérou, což se z počátkui mohlo zdát uplně super až dpo okamžiku, kdy se íi jednoho pracovního dne v jedné nejmenované firmě+ zabývající se příslušenstvím a doplnky pro auta stalo něco divného. Zjistil jsem později v bance, že mám neplatnou občanku, a ten den se začaly dít divné věci, co se dějí až dotaed a ten den sem každý den za dnem začal přicházet o sám sebe, o nadšení, radost, sílu, vytrvalost, pamět, chopnost se naučit hodně věcí za relativně krátký čas, jednoduče, jakoby se moje schopnosti otočili opačným směrem. V ten den se můj život změnil totálně směrem uplně jinam. Zpočátku to vypadalo jako něco běžného, pravděpodobně protože jsem obrovský milovník amerických filmů s akční, dobrodružnou, historickou a válečnou tématikou, snijící každý den o tom, že se stanu filmovým hercem, avšak můj problém s řečí mě znemožnoval se jakkoliv pokoušet o castingy a konkurzy ve filmu, ve spojitostzi s mými zuby, postavou a obličejem, tak jsem na to zanevřel a představoval si svoje herecké scény o samotě a skrze filmy. Ale tohle...ten showbussiness spojený, mímochodem s erou nástupu nových rtypů filmů...jak jistě jste viděli, co ještě nikdy předtím nebyly uvedeny, včetně námětu a scénáře...filmy typu _Avengers, Thor, Iron Man..jednoduše filmy s úplně nejnovější grafikou, studii a propojením s opravdovým světem..neco jako v přirovnání s vynálezem google, facebook, instagram, krachem na burze v roce 2008 nebo nástupem elektroautomobilu značky Tesla. Boomemm, ve kterém jsem já jako vždy o něho přišel, o bublinu, která se nafukovala, až jedmoho dne praskla. Ale tohle je jen námatkově můj sen spojené se snem být jedním z těch velkýcgh týpků ala Iron Man - Tony stark, Bruce Wayne ala Batman nebo Thor v jeho panství, se vším co mají, co získali po jejich rodičích a mající vše, co kdy jen chtěly až do jednoho dne, stát se něčím více, než jen tím, co jsou...a to je právě to, ale to jsem ted odbčil od toho, proč jsem odešel do Prahy, kým se stát, co se mi v onen den v Praze v bance stalo, co se ten den stalo v one firmě s díly z aut a proč jsem si až po čase uvědomil, že přijít do Prhy byla ta pravděpodobně nejhorší a nejfatálnější chyba, před kterou mě nevarovaly ani moje matak, ba ani moje babička v době studií na střední škole. Bohužel, vrátit to nejde, a jsem v Przae 6 let, ty lét, co nejdou vrátit.
Jak jsem řekl, momentálně nejdsem v kontaktu s mojí rodibnou asi 1,5 roku, naváíc jsemmnebyl doma kolem 6 let. Nevím jak moje matka a sestra vypadají, jak se změnili, nevím nic. Kontaklt byl přerušen na Whats App pravděpodobně z důvodu, že jsem si od matky půjčil pár tisíc, takže pravděpodobně roztržka kolem peněz. Rád bych to chtěl vrátit zpátky, ale nevím, proč si mě moje matka a sestra blokly na Whats App. Facebook moji sestry znám,ale tam ji nemůžu napsat zprávu a na Messenger jsem pravděpodobně bloklý. Jsou tam jen fajfky v kolečku..takže nedoručeno a nemůžu najít mojí matky facebook a Messenger. Další věc je, že znám čísla mobilnoho telefonu, normálně prozváním, ale nezvedají mi to. V zápětí jsem dostal o svou matku strach, nebyl jsem doma kolem 6 let a rád bych se vrátil na Vánocce domů. Nevím, zdali žije s jejím přítelem nebo je v tom druhém bytě, nebo co se stalo s tím druhým bytem. Nevím noic, jen špatně informace. Další věc je, kontaktovat jejího přítele, ten by mě snad mohl vyslechnout přes Wghats App nebo Facebook a najít tzak mojí matku, pokud ho teda nějakým způspobem neblokla a normálně se domluvit, zdali bych tam mohl bývat s nimi, samozřejmě to jen do časui, než bych časem zjistil, jak dostat náš rodinný dům nazpět, ale to až po cestě za mým snem, Omloiuvám se, že píšu s chybami a špatnou interpunkcí, ale nemám moc času a jsem trochu nervní a slabý. Pomůžete mi, ak vyřešit tuto předvánoční problém s rodinou?
Vydejte se tam. Něco to stojí, ale budete mít jasno.
Přímý vlak R 885 z Prahy hl.nádraží do Uherského Hradiště Vám v sobotu jede v 7.03 a je tam v 10.17 nebo později Vám jede z Prahy vlak R 887 v 9.03 a je v Hradišťu v 12.39.
Zpátky týž den máte přímý R 882 z Uhers.Hradiště v 17.14 a v Praze na hlaváku budete ve 21.03.
Tyto jsou přímé. Kromě toho je plno spojů s přestupama. Jestli se Vám to zdá dlouhé, berte to jako trénik na USA, tam jsou ty ateliery taky daleko.
Dlužíte rodině peníze, nevrátil jste je a divíte se, že s Vámi nekomunikují?
Jinak se mi ten elaborát nechtělo číst, tak jsem to předhodil AI... tady máte její odpověď:
Podle textu, který jste napsal, se zdá, že máte několik otázek a problémů ohledně vaší rodiny a osobní situace. Zde jsou některé klíčové body:
Ztráta kontaktu s rodinou: Nemáte kontakt s matkou a sestrou po dobu přibližně 1,5 roku. Kontakt byl pravděpodobně přerušen kvůli půjčce peněz.
Situace s rodinným domem: Nejste si jistý, co se stalo s rodinným domem. Matka říkala, že probíhá rekonstrukce, ale nemáte žádné aktuální informace. Chcete zjistit, co se s domem děje.
Osobní a pracovní problémy: Máte osobní problémy spojené s obtížností se vyrovnat s některými událostmi, zejména s vývojem vaší kariéry a osobními ztrátami.
Snaha o návrat domů a obnovení kontaktu: Cítíte strach o matku, nevíte, kde žije, a rád byste se vrátil domů. Chcete obnovit kontakt s matkou, sestrou a případně i s jejím přítelem.
Finanční situace: Máte také obavy o financování svého snu a aktuální pracovní situaci.
Vzhledem k tomu, že máte několik problémů současně, může být užitečné je postupně řešit. Zde jsou některé kroky, které byste mohl zvážit:
Zkuste obnovit kontakt: Pokuste se obnovit kontakt s matkou a sestrou. Mohli byste zkusit najít společné známé nebo příbuzné, kteří by vám mohli pomoci vytvořit spojení.
Oslovte matčina přítele: Pokud znáte číslo matčina přítele, zkuste mu zavolat nebo napsat. Zeptejte se ho na aktuální situaci a možnost návratu domů.
Zjistěte o domě: Pokuste se zjistit více informací o stavu rodinného domu. Můžete zkusit kontaktovat místní úřady nebo sousedy, abyste získal aktuální informace.
Osobní podpora: Mějte na paměti, že je důležité také hledat podporu v osobním životě. Mluvte s přáteli nebo profesionály, kteří vám mohou poskytnout podporu a rady ohledně vaší osobní situace a emocí.
Finanční plán: Pokuste se vytvořit plán ohledně financování vašeho snu a zlepšení vaší pracovní situace. Můžete zvážit konzultaci s odborníkem v oblasti financí nebo kariérního poradce.
Při řešení těchto problémů je důležité být trpělivý a postupovat krok za krokem. Můžete také hledat podporu od odborníků, jako jsou psychologové, právníci nebo sociální pracovníci, kteří vám mohou poskytnout relevantní rady a pomoc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.