Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého vybrat exekutora?

Od: dut odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti jako věřitelé s exekutory v Jihomoravském kraji?
Mám exekuční titul a plánují podat návrh na zahájení exekuce, avšak když jsem telefonoval s několika exekutory, chovali se bezdůvodně velmi nepříjemně. Mám proto obavu, aby všechno proběhlo tak, jak má.
Děkuji za případné tipy.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Také jsem soudem uznaným věřitelem (cca 90 tisíc, platební rozkaz) a proto mě problém zajímá. Dlužník podal odpor a dojde tak na soudní jednání.

Takže zkušenosti s exekutory nemám, nicméně mě to může čekat. Otázkou je, zdali se oslovení exekutoři nechovali tak z důvodu toho, že by vymahatelná částka nebyla pro ně efektivní anebo že by u dlužníka nebylo z čeho brát.

Můj dlužník má majetek v řádu desítek milionů, takže tohle mě uklidňuje.

dut
hodnocení

Částka je konkrétně přes 100 000 Kč, můj dlužník má firmu, movitý i nemovitý majetek.
dut

Dlužná částka je přes 100 000 Kč, dlužník má movitý i nemovitý majetek, navíc je majitelem pravděpodobně prosperující firmy s aktivami v desítkách milionů korun.

Při hovorech s exekutory jsem měl pocit že je obtěžuji už jen proto, že jsem jim zavolal.

Opravdu je dlužník majitelem firmy, nebo jen jednatelem s.r.o.? Lidi si to často pletou a pak je v tom problém. Pokud je jednatelem sročka, a ON je dlužníkem, tak exekutor může jen na JEHO majetek, ne ten firemní. A naopak, na sročko může být uvalena exekuce, ale jednatelova osobního majetku se to nedotkne.

dut

Ano, dlužník je opravdu jediným jednatelem a společníkem firmy. Četl jsem na internetu, že exekutor může zabavit a prodat i obchodní podíl dlužníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]