Nejste přihlášen/a.
máte někdo zkušenosti jako věřitelé s exekutory v Jihomoravském kraji?
Mám exekuční titul a plánují podat návrh na zahájení exekuce, avšak když jsem telefonoval s několika exekutory, chovali se bezdůvodně velmi nepříjemně. Mám proto obavu, aby všechno proběhlo tak, jak má.
Děkuji za případné tipy.
0x
Také jsem soudem uznaným věřitelem (cca 90 tisíc, platební rozkaz) a proto mě problém zajímá. Dlužník podal odpor a dojde tak na soudní jednání.
Takže zkušenosti s exekutory nemám, nicméně mě to může čekat. Otázkou je, zdali se oslovení exekutoři nechovali tak z důvodu toho, že by vymahatelná částka nebyla pro ně efektivní anebo že by u dlužníka nebylo z čeho brát.
Můj dlužník má majetek v řádu desítek milionů, takže tohle mě uklidňuje.
Dlužná částka je přes 100 000 Kč, dlužník má movitý i nemovitý majetek, navíc je majitelem pravděpodobně prosperující firmy s aktivami v desítkách milionů korun.
Při hovorech s exekutory jsem měl pocit že je obtěžuji už jen proto, že jsem jim zavolal.
Opravdu je dlužník majitelem firmy, nebo jen jednatelem s.r.o.? Lidi si to často pletou a pak je v tom problém. Pokud je jednatelem sročka, a ON je dlužníkem, tak exekutor může jen na JEHO majetek, ne ten firemní. A naopak, na sročko může být uvalena exekuce, ale jednatelova osobního majetku se to nedotkne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.