Nejste přihlášen/a.
Také jsem soudem uznaným věřitelem (cca 90 tisíc, platební rozkaz) a proto mě problém zajímá. Dlužník podal odpor a dojde tak na soudní jednání.
Takže zkušenosti s exekutory nemám, nicméně mě to může čekat. Otázkou je, zdali se oslovení exekutoři nechovali tak z důvodu toho, že by vymahatelná částka nebyla pro ně efektivní anebo že by u dlužníka nebylo z čeho brát.
Můj dlužník má majetek v řádu desítek milionů, takže tohle mě uklidňuje.
Dlužná částka je přes 100 000 Kč, dlužník má movitý i nemovitý majetek, navíc je majitelem pravděpodobně prosperující firmy s aktivami v desítkách milionů korun.
Při hovorech s exekutory jsem měl pocit že je obtěžuji už jen proto, že jsem jim zavolal.
Opravdu je dlužník majitelem firmy, nebo jen jednatelem s.r.o.? Lidi si to často pletou a pak je v tom problém. Pokud je jednatelem sročka, a ON je dlužníkem, tak exekutor může jen na JEHO majetek, ne ten firemní. A naopak, na sročko může být uvalena exekuce, ale jednatelova osobního majetku se to nedotkne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.