Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úhrada neprovedené procedury - pozdní omluva

Od: dmnk odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
má poskytovatel soukromých služeb (akupunktura) právo po mě vyžadovat úhradu 60 minut akupunktury, poté co jsem se omluvil 15 minut před začátkem? Já vím, je to moje chyba. Jen mě zajímá, zda na toto má nárok z hlediska práva. Je mi jasné, že bych se u něj už příště nemusel ukázat, a nic mu platit, ale dotyčného terapeuta potřebuji. Chodím k terapeutovi pravidelně a pochybil jsem jen jednou za 8 měsíců. Celkem mě to mrzí. Nevím jak to popsat, ale nějak jsem ztratil v pána důvěru. Byť jasně, já chyboval, ale...
Ještě bych dodal, že pán má lhůtu 48 na omluvení se bez úhrady. On sám mi méně jak 20 hodin zrušil setkání.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Předpokládám, že dotyčný má někde vyvěšeny podmínky a pokud jste si u něj službu objednal (je jedno, že ústně), tak se očekává, že jste s těmito podmínkami souhlasil. Neplatné by bylo pouze ustanovení, které by bylo v rozporu s naším právním řádem. A to si myslím, že není.

asd1
hodnocení

4x

Co bys dělal na jeho místě ty? Máš objednanýho zákazníka na kšeft a on ti čtvrt hodiny předtim zavolá že nedorazí. Tak si můžeš leda tak tu hodinu ... dát pauzu.

Vznikla mu škoda právní nárok má. Sice ústní domluva moc vymahatelná neni, tak mu nic dávat nemusíš, nedostane to z tebe, ovšem pokud mu tu hodinu nezaplatíš tak si budeš hledat jinýho terapeuta.

ovšem pokud mu tu hodinu nezaplatíš tak si budeš hledat jinýho terapeuta.
Je to tak, hlavne sehnat opravdovyho odbornika neni jednoduchy. Mohlo by se stat, ze jich pak bude muset nekolik vymenit
dmnk

Já tomu rozumím. Je mi však nepříjemné sdělovat věci ohledně zdravotní stavu někomu kdo mě pak pokutuje za jedno jediné škobrtnutí za cca 8 měsíců. Kdybych to nerespektoval, peníze ze mě nedostane. Ale přijde mi to 48h pravidlo takové divné. Když já to odvolám cca 40h před, kde je psáno, že si nenajde náhradu a ještě mu dám peníze i já.

hodnocení

2x

Já bych také požadovala.Jako ušlý zisk. Obsadila a pak zahodila jste místo, které mohl zaplatit někdo jiný. To není charita, to je způsob obživy. *hej*

okolik
hodnocení

2x

Poskytovatel akupunktury, jak sám uvádíte má stanovenou lhůtu e zrušení návštěvy. Berte v potaz rezervace času pro vás, který by mohl poskytnout jinému zájemci.Když jdete k lékaří a náhodou se vám termín nehodí, tak se rovněž omlouváte v čase, kdy je možno nabídnout termín jinému pacientovi.

Vyjádření, že vám někdy zrušil termín, je to také jen člověk a svůj čas posyktuje službě jiným lidem a netušíme důvod zrušení schůzky, jistě dal vědět předem. Mohl mít náhle nemocné dítě jít na vyšetření, co já vím co, uvolněný termín na výměnu pneu, nemocný příbuzný. Určitě není vhodné srovnávat možnosti terapeuta a vašimy.

Některé ordinace rovněž mají sankční poplatky , ke kterým přistoupili z důvodů nespolehlivých pacientů. Bohužel platí i na ostatní. Čas omluvy 15 min před zahájením procedury je skutečně žalostně málo na změnu obsazení účastníkem, berte v potaz čas kontaktování, rychlost domluvy, čas dojezdu. Vážně se domníváte, že náhradník může být tak neskutečně průžný?

asd1
Nejen náhradník,on si klidně může dělat přípravu na klienty den předem. Akupunktura není počkat až přijde a náhodně napichat špendlíky...
okolik

ASD , souhlasm den předem se všude vyjede harmonogram pacientů na další den a příprava.V mezičase se někdo ještě omluví a dá se plánovat.

hodnocení

0x

Řekla bych ,že právo má, protože místo vás nikoho nesežene na poslední chvíli. Většinou to bývá 24 hodin nejméně na omluvu...i u jiných "služeb" ...no vidí píšete sám,že má uvedeno 48 hodin na omluvu

dmnk
hodnocení

No, uvedeno může být cokoliv. Jde mi spíše o pohled práva.
Pokud nemáte žádnou smlouvu a domlouvali jste se jen ústně, tak asi z hlediska práva to není vymahatelné, nicméně, pokud danou osobu chcete dál navštěvovat, tak Vám asi stejně nic jiného nezbývá než zaplatit nebo si najít někoho jiného.

hodnocení

0x
Resi se tu ruzne veci jako elektroinstalace atd...auta
Zdravi je ale nejdulezitejsi a jestli vam opravdu dovede pomoct se zdravim, tak bych si nezahraval. Zdravi ma prednost.
Zdaleka ne kazdy umi dobre akupunkturu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]