Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna čísla účtu Rodičovská

Od: nnnn odpovědí: 2 změna:
Zdravím, podlal jsem online žádost o změnu účtu výplaty rodičovského příspěvku, ověřeně přes Bankovní identitu. Nyní uřednice volala že je třeba se dostavit na úřad žádost podepsat, že by to tam mohl poslat kdokoli, je to normální? K čemu pak slouží online formuláře a bankovní identita? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Tak pro vlastnoruční podpis určitě ne, ale nemusel jsi tam lítat 3x v tom ti ta identita pomohla , nebo se pletu?

mll
hodnocení

0x

Zajímavý, asi před 3 lety stačilo poslat tam dopis obyčejnou poštou (nevzpomínám si, jestli tam byl podpis, skoro mám pocit, že ne, protože jsem dostal tehdy já za úkol ten dopis vytisknout a poslat a nezdržoval jsem to sháněním podpisu, vytisknul jsem to, vytisknul jsem adresu na obálku, nalepil známku a hodil do schránky). Překvapilo mě, že to zafungovalo (dopis zněl ve smyslu, aby namísto účtu xxx/yyy patřícího rodičům to posílali na její účet xxx/yyy), i když jsem sestru připravoval na to, že si tam bude muset zajít osobně (což bylo tehdy s malým dítětem dost nereálné).

Opravdu by mohl přes bankovní identitu to poslat kdokoliv. To snad nemůže státní úředník ani myslet vážně. K čemu teda tu bankovníi dentitu máme. Navíc přece oni si mohou ověřit, komu ten cílový účet patří. A nemohl by to potom taky podepsat osobně kdokoliv.

No ale kam se to hrabe na martirium kolem důchodu. Šla do důchodu maminka, dostala paír, který ji maji v bance potvrdit, že to je její účet (opět zcela nesmyslné, ale dělá se to tak od dob císaře, tak kdo by zaběhlý postup měnil). Papír přinesla, a že je to prý starý formulář, že tam musí znova se správným formulářem (teda možná tam byla ještě jedna iterace, to v bankce něco blbě zašktrli). Ale tak kdyby se to stalo jen tehdy, tak beru, prostě nějaký vrták jí dal blbý papír. Ale tatínek šel do důchodu nějakou dobu, necelý rok, poté a scénář se přesně opakoval (starý formulář, podiv nad tím, další cesta do banky).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]