Nejste přihlášen/a.
Kvůli rozvodu musíme z domu do bytů. Máme starého psa a kočku. Mě osobně přijde milostivější je uspat - je to pro ně hrozný stres jít do cizího. Uspat zdravé zvíře ale prý stejně nejde. Lidem tak stará zvířata asi neudáme. Tak tedy do útulků? Děkuji za radu. Prosím o radu, ne o rozčilování se, že jsem je chtěla nechat utratit - každý přece máme své přesvědčení. Mě přijde tohle milostivější kvůli jejich psychice. Starý člověk taky nechce do cizího prostředí.
Pes je naviazany na osobu vodcu svorky, nie na miesto. Pojde s vami vsade a zvykne si. Pre deti mate tiez objednanu eutanaziu, aby nemali stres zo zmeny skoly?
Ta poslední věta tazalelky nemá chybu. Takže ať zkoncuje život svým rodičům, protože je sama labilní a neumí se postarat a zvládnout ani svou situaci. Tak je to přece správné. Ale budeme tomu říkat eutanazie nebo překrásný sen si nech zdát.
Pro tazatelku. Oslovte nějaké lidi přes inzerce, facebook nebo útulky.
Pes a kočka jsou živý tvorové stejně jako člověk. To není jako zahodit mobil do popelnice!
To musí být pro tebe strašný stres - rozvod, stěhování do bytu, ztráta rodiny, psa, kočky... Co s tím budeš dělat? Nebude milostivější tě uspat, utratit? Jenže euthanasie prý je u nás zakázaná... Psa vezmi do bytu sebou!
Re4zon - kdo chce, najde způsob, kdo nechce, hledá důvod. Pro tazatelku - pozor na ironii dávat nehodlám, dvojnásobný pokus o sebevraždu pro mne není argument. Jsem rozvedený, za svůj život jsem hodněkrát ryl držkou v zemi, bylo i období, kdy jsem byl na úrovni bezďáků a i horší období. Nikdy sebevražda nebyla řešení, pouze možnost zbabělého úniku. Dejte se dohromady a vše řešte, nějak rozumně, ne kravinama. Všechno, doslova všechno se dá nějak vyřešit anebo s tím nějak bojovat. I když člověk občas prohraje, ale zkusí to. A možná ten pes, kterého chcete utratit, je Váš nejvěrnější přítel, tak pro něj něco udělejte. Uvědomte si, že kdokoliv v okolí Vás podrazí, ale pes nikdy! Oni totiž mají jednu obrovskou slabinu - pokud někoho uznají za pána, vždy ho budou milovat a respektovat.
Netušíte, co bych dala za mou eutanazii. Netušíte... Strefil jste se. Zaplatila bych za ni! Ano, o sebevraždu jsem se pokusila již 2x. Nedemostrativní. O té jedné nikdo netuší. Ta první se jen neututlala. Pozor na ironii - lidi v rozvodu nebývají na tom psychicky pětkrát nejlépe
Pokud majitel zakazuje v najemni smlouve chov domacich mazlicku v byte, tak takovy dodatek ve smouve je neplatny. Podle zakona NESMI majitel bytu zakazovat najemcum chov domacich mazlicku, nebo navstevy.
A nebo je tak velky problem si najit lepsi podnajem bez tehdle omezeni? To skutecne nechapu. Kvili stehovani se zbavovat psa, to nechapu jak muze nekdo byt tak sobecky a udelat to. Hnus. Vzdyt si nmohl/a zit cely zivot sam/sama, kdyz se nechces postarat o nikoho.
Mě by spíše zajímalo, kdo se o psa a kočku staral. Zda paní nebo manžel a kdo je vlastníkem.
Bydlet v bytě neznamená, že nemůže se psem jít ráno a večer na procházku. Možná by jí to i v nelehké situaci více pomohlo.
Zvláště starý pes není uskákané hyperaktivní štěně, které vyžaduje 24h pozornost a bude během dne v bytě kňučet. Starej pes si zvykne a den prospí.
Paní se prostě zhroutila a tak se všeho zbavuje. Snadno, rychle, bez emocí.
Takhle se to nedělá. A jestli je chovala stylem běhej si po zahradě jak chceš a moje starost je jen ta, že ji jednou za den nasypu misku granulí a doleju vodu, tak to je opravdu napováženou, zda psa neměla řešit dřív (ne usmrcením, ať už tomu říkáme jak chceme, tak výsledek je stejný).
Nebo se připravuje na ústavní léčbu? Proč by pejska nemohla mít ráda a nenechala ho dožít. Je na ní zvyklí...
Jako neznáme příčiny, důvody, možnosti... známe jen jasné stanovisko paní usmrtit, tak co chceš napsat na takovu věc. To je v slušnějším slova smyslu neetické. V tom sprostším je takové chování hyenismus a možná i další názvy...
Na druhou stranu chápu, že se stydí psát podrobnosti o rozchodu a plynoucí důvody, proč se nedokáže postarat a proč jí jako první věc napadla smrt zvířat.
Mám podobný problém.Bydlím v rodiném domě na vesnici.Před 2lety mi umřel manžel,Zustala jsem sama s 8letou fenkou.Je to německý ovčák je ji 8let.Chci jít zpět do města.K vuli psa nemužu prodat dum.Nemám ji kde dát.Chodila jsem
po známých kdo by si ji nevzal.Je strašně hodná a zvyklá pořád venku.Je mi 67let.Do utulku ji nechci dát že by tam pošla.Kdo mi poradí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.