Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neodhlášení trvalého pobytu

Od: mixna® odpovědí: 7 změna:

Zdravím,
potřeboval bych prosím radu. S partnerkou jsme měli na základě podnájemní smlouvy byt, kde byla vedena jako spolubydlící osobach. Po rozchodu se odstěhovala a já tam ještě chvíli bydlel. Bohužel neodhlásila trvalý pobyt a samozřejmě realitce se to nelíbí, což chápu. Jak toho dosáhnout, netuším kde bydlí a ani mě to nezajímá. Kontakt tel a FB mám, ale tuším, že jí je to jako vše u pr...e :) Zatím bych potřeboval nějak začít a když to nepůjde, tak se obrátím asi na advokáta.
Děkuji za reakce

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paveldvorak
hodnocení

5x

To je problém majitele bytu, který jako jediný může trvalý pobyt zrušit...

Každý je strůjcem svého štěstí, na adresu trvalého pobytu například doručují různé úřady a pokud se tam dotyčná osoba nezdržuje je doručeno fikcí, včetně všech příapadných následků

část populace ja natolik zodpovědná, že se touto probematikou musí zabývat soudy všech stupňů a do svých judikátů psát, že se má člověk chovat zodpovědně...

mate59
hodnocení

5x
Bydleli jste v podnájmu, její trvalý pobyt vás nemusí trápit,pobyt jí může zrušit majitel bytu.

hodnocení

5x

Na advokáta se neobracejte, je to zbytečné. První pokus, zkuste přítelkyni oslovit, aby si pobyt předělala sama někam. Pokud ne, tak jedině majitel domu, či bytu jí může nechat zrušit trvalý pobyt.

hodnocení

5x

Zrušit trvalý pobyt musí majitel bytu. K tomu musí na úřadě podat ověřené čestné prohlášení a případně důkaz, že příslušná osoba byt opustila (například konec nájemní smlouvy na dobu určitou, výpověď, podepsanou nájemcem...).

V každém případě to Vás zajímat nemusí, je to problém realitky.

hodnocení

Díky za názory,
bohužel ve smlouvě je, že bude odhlášeno + nějaká smluvní pokuta. Ty mladý ambiciozní jakoby realiťáci tohle moc nechápou .. takže ten jejich náročný úkon zase zaplatí "trouba" .. já :D

Vy jí ale odhlásit nemůžete. To musí buď dobrovolně ona, nebo "násilím" majitel bytu na základě čestného prohlášení.

Stejně tak po Vás nikdo nemůže vyžadovat zaplacení pokuty. Pokud nejste manželé, je to v podstatě cizí člověk, se kterým nemáte nic společného.

asd1
Ona se může přihlásit jinam, tim se pobyt v puvodnim automaticky odhlasi a bude vedena v nonvym miste. Pokud je to smluvně a neudělá to tak smluvní pokutu zaplati(s)
Odhlásit jí může pouze majitel bytu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]