Nejste přihlášen/a.
Prosím, jak je to se slevou na dani, na nepracující manželku. Pokud bude manžel-zaměstnanec v únoru 2024, podepisovat na mzdové účtárně vyrovnání daně, tak doposud to bylo tak, že když nepracuji, tak jsem mu vždy musela dát moji občanku a podepsat čestné prohlášení. Aby mu byla tato sleva na nepracující manželku vyplacena. Jak tomu bude, tedy po novém roce? Mění se něco?
Pro úplnost, pouze dodávám, že je mi 50 let a nepracuji, protože jsem vedena, jako hlavní pečující osoba o tchýni, která má přiznaný nejvyšší-4 stupeň, příspěvku na péči. Potřebuje tedy stálý dohled a péči 24/7. Na začátku roku, jsem něco zaslechla, že se sleva na nepracující manželku bude snad rušit, že by to platilo, jen při péči o dítě do 4 let. Ale, že by to mělo nadále platit i pro hlavní pečující osoby ve stupni 2-4. Jak to tedy bude a co by měl manžel, na tu mzdovku doložit? Snad nějaké potvrzení z ÚP, že jsem celý rok vedená, jako ta pečující osoba?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.