Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vzhledem k celoživotním problémům s poruchami příjmy potravy mám naprosto zničené zuby (tedy ty, které mi zbyly).
Potřebuji několik implantátů a na zbylých pár zubů fazety, podle barvy mých zubů se totiž bude odvíjet barva implantátů a nechce se mi platit ranec za mírně zažloutlé zuby (zuby si čistím,nekouřím, ale jsem závislá na kávě). Máte prosím někdo zkušenost se zubními implantáty nebo fazetami, případně mohli byste poradit nějakého lékaře s rozumnými cenami? Děkuji.
Implantologa si vyberte v okolí vašeho bydliště podle recenzí pacientů.Zákroků bude určitě víc a dojíždět daleko se vám nebude chtít.Fasety vám udělají na horních 6 zubech asi od 60000.Mám 13 implantátů cca 15 let a jsem max. spokojený.Zavedení impl. závisí od vícero okolností, stavu chrupu,skusu,kostí a může to být i časovo náročnejší,u mně to bylo víc než rok a půl.
Netušíme co je srozumnými cenami? Nechat is vsadit implantáty naní otázka půl hodiny a otázkou je disponovat dostatkem kosti na vsazení. A i tak existuje možnost, že tělo vhojovací váleček nepřijme. Je nutné po implantaci dbát na zvýšenou hygienu.
Fazety jsou extra služba na dolování peněz kapsy klienta, obrousí se zub, nedrží padají, nedoporučuji pro značné riziko.
Barevná škála je u každého pacienta jiná, máte na nich pouze pignemtové skvrny od kávy, nejčastěji se tvoří při nápojích káva, čaj, víno. Dentální hygiena si s nimi poradí.
Děkuji za odpoveď, Za "rozumnou" cenu považuji tak cca 25 tisíc za zub, se vším všudy. Možná se Vám to bude zdát málo, ale já potřebuji implantátů 7, možná osm. Místo fazet byste tedy doporučoval bělení? Ale to ty zuby zase zhnědnou, myslela jsem, že když už si nacpu celoživotní úspory "do držky", chtěla bych krásné, bílé zuby napořád. Pozn.: mám bulimii (chorobné přejídání a zvracení), není to tím, že bych byla prase, co si zuby nečistí.
Aha a jste si vědoma, že kysliny ze zvracení naleptávají zuby? Ostatní rádci, tyto obtíže nemají. Chtělo by to nejprve vyřešit tu Bulímii, jinak je to zbytečná investice.
Děkuji za empatickou odpoveď. Samozřejmě vím, že žaludeční kyseliny zuby ničí, léčím se na psychiatrii už mnoho let, ale v tomto mi NIKDO nedokázal pomoct. Jen si mě přehazují jak horký brambor. Mám i jiné, asi závažnější závislosti, tak na to se doktoři soustředí.Nepijte, neberte prášky proti úzkostem...jo, ale oni ten černý život nežijí. Myslí si, že 3x až 5x denní zvracení je OK, že to beru jako skvělou zábavu. Děkuji za varování před fazetami, raději podstoupím to bělení.
vzhledem k celoživotním problémům s poruchami příjmy potravy mám naprosto zničené zuby.
Porucha příjmu stravy Anorexie? V jaké kondici máte zuby, drolí se?
Mám od 16ti let bulimii (chorobné přejídání a zvracení). Psychické týrání od matky, to tu nechci ani rozebírat. Se zuby to začalo tak, že se mi nejdřív skoro u všech zničily "krčky". Takře vrtání, vrtání, vrtání. Teď už je mám ve stavu, že ani vrtání nepomáhá. Zubařka mi zub brutálně "vykutá", a jelikož její pracovní doba je 4 hod.denně, objedná mě za dva měsíce. Během té doby se zub ulomí, rozpadne... takkže extrakce a ještě má u toho blbé kecy. Mít možnost, jdu okamžitě jinam, ale na maloměstě jste bez šance. Takže v současné době jsem ve stavu, že se nemůžu ani pořádně najíst. A do toho mi upadl "třízubový" můstek na předních zubech, takže fakt krasavice nesmírná. Chci najít dobrého zubaře, i si připlatím, ale oni už ani ti soukromí hraboši neberou!
Celstyne, jen takové povzbuzení, každý úplně každý člověk na světě má nějaké skryté místečko a trauma. Neexistuje nikdo, kdo by něměl nějaké to zranění. Až takhle někde půjdete venku kolem lidí, uvědomte si má slova. Vy to pouze nevíte a nevidíte.
Ale zpět, v první řadě bych začala hledat schopného stomatochiruga, aby vám stanovil OPG eventuelně intraorálním RTG, zda máte dostatek kosti. Vaše ošetřující lékařka nezná příčinu vašich obtíži, alespoň předpokládám akorát si je vědoma, že je to lidově řečeno vopruz.Co se týká ordinační doby, usuzuji, že je ,,dospělejší ročník,,.Obávám, se pokud se vcelku zasahuje do krčků, tak celý proces bude velice zdlouhavý,nákladný a obtížný. Nevidíme foto, ale dokážu se vcítit, že jako mladé ženu vás pohled do úst velice trápí. Bohužel nejde pouze o estetično, ale i funkčnost čelistí a krajní nutnost zabránit budoucím možným obtíží, kterých může v konečném měřítku být celá řada od banálních bolesti hlavy...
Hygiena zatím počká s oblastí pigmentů. Jde vám o čas, tak začněte, jak píšu výše. On ten zbytek zubů nebude rovněž zádná hitparáda. Ale což, řekněte si kdo chce na vojnu, musí bojovat. To zvádnete. Fazety vzhledem k vitalitě zubů nedoporučuji. Mohly by to být vyhozené peníze. Je celkem možné, že se odporoučí další zuby v pořadí. Asi bych poradila, konzultaci s šikovným nebojácným, empatickým lékařem, klidně mu řekněte příčinu. Problémy jsou od toho, aby se řešily.
Pokud bude mít dostatek vápníku a kosti zkuste se s ním domluvit na vhodnosti mikroimplatátů. Aby vám nastínil rizika a možnosti. Upravilo by to i celkový dojem čelisti, jistě chodíte do společnosti a u dívky, ženy rozhodně úsměv sehrává značnou roli ve společenském statusu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.