Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď smlouvy Překlenovací úvěr

Od: redroker® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den!

V roce 2013 jsem si vzal úvěr na uhrazení členského podílu na byt ve výši 50tis korun. Před několika měsíci jsem obdržel od banky vyrozumění, že došlo ke splacení závazku a změně smlouvy na překlenovací úvěr. Je možno tuto smlouvu (do r. 2031) předčasně vypovědět? Děkuji!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

obecně řečeno - ano, lze - prakticky máte v obchodních podmínkách dané banky platných pro daný případ... - nemáte bankovního poradce přímo určeného bankou? Ten by mohl mít veškeré potřebné údaje k tomu, aby vám odpověděl správně.

kolemjdouci
hodnocení

0x
Máte to trochu popletené. Je to obráceně, původně jste si vzal tzv. "překlenovací úvěr", nyní vám vzniknul nárok na " úvěr ze stavebního spoření" a původní PÚ se doplatil naspořenou částkou a právě nové poskytnutým úvěrem ze stavebního spoření. A ten nemůžete "vypovědět", ale předčasně splatit. Sankce za předčasné splacení záleží na stavební spořitelně, ale maximálně to může být 1% že zůstatku.
hodnocení

To znamená, že teď splácím znovu stejnou sumu, tedy 50tis.až do roku 2031. Tedy zaplatím cca 100.000kč.A k čemu je mi to dobrý? Žádnou rekonstrukci bytu atp. nechystám.Nechápu,úvěr jsem splatil a teď mám pro mě zbytečně platit dál? Na druhou stranu moje blbost, když jsem si před 10 lety neprostudoval, do čeho jdu.

50 tisíc budeš splácet osm let? To je snad pětikilo na měsíc...

Celý to je nějaký divný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]