Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká pošta a oveření podpisů?

Od: ourada odpovědí: 14 změna:

Dobrý den pokud nemám časové a ani finanční možnosti na ověření podpisů notářem nebo advokátem vyplatí se alespon zajít ověřit podpisy na poštu? Ptám se všeobecně na kupní,darovací nebo smlouvy o zapůjčce. Jde mi především o to kdybych někomu půjčil peníze a on by neplnil a nesplácel své zavázky a museli by jsme jít k soudu kde by se to celé posuzovalo a dostalo se to až na exekuční titul. Pouze dodám že samotná smlouva bude sepsána advokátem ale z důvodu že advokát bydlí v jiném městě než já jako věřitel a dlužník tak bych to rád vyřešil tak to a peníze by šly na učet dlužníka. Poprosím odpovědi pouze přímo k otázce, děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

9x

Dobrý den, ano, ověření podpisu (s dokladem totožnosti) lze udělat před pracovníkem/pracovnicí ČP na jejich přepážce CzechPoint (obsah dokumentu je nezajímá a ani neručí za správnost obsahu dokumentu). Zdravím!

paveldvorak
hodnocení

1x

na CP to stojí 30,- Kč, po novém roce se zdražuje

paveldvorak
hodnocení

1x

Ověření podpisu není totožné se zpracováním a zaevidováním nějakého notářského zápisu, nebo se zpracováním obsahu smlouvy...Ověření podpisu neřeší OBSAH LISTINY

Ověření podpisu - orgán, pověřený státem potvrzuje , že dotyčný člověk vlastnoručně podepsal danou listinu...bez ohledu

na obsah listiny...

racio
hodnocení

0x

Když nemáte finanční možnosti, tak pouze upozorňuji, že i na poště se za ověření podpisu platí a žebrota je v prostorách pošty zapovězena. Nezbývá než věřit, že vám požadovaný obulus někdo daruje.

riva
hodnocení

0x

Pošta, nebo obecní úřad. Tam někde na vesnici nebývají fronty.

Ale ani Pošta! *smich*

hodnocení

0x
Jen dodám - byla jsem upozorněna, že váha ověření na poště není totožná s ověřením u notáře. Řešila jsem to letos ohledně zápůjčky auta do zahraničí. Ale jak je to konkrétně s Vaším případem, nemám tušení, snad má většina rádců pravdu a postačí ověření na poště ;)
petrm

Možná si pletete ověření podpisu a ověření kopie dokumentu.

To jste dostala mylnou informaci nebo šlo o jinou situaci.

Šlo o ověření podpisu. Kvůli zapůjčení vozu dědy.

hodnocení

0x

Ano, ověření podpisu na poště je výhodné, zvlášť nyní, kdy je možné se na pobočku objednat na zvolený čas.
Předem ale dobře zvažte účelnost vašeho počínání. Dokument, který hodláte vytvořit, je totiž psán na tuhém papíře, takže jeho použití je velmi omezené. Představa o vymožení pohledávky prostřednictvím soudu a exekutota je spíš jen teoretická. Zajistěte si pohledávku ručením nemovitostí nebo minimálně ručitelem.

xxx
hodnocení

0x
Pokud někomu chcete půjčit peníze tak si nechte ověřeně (třeba na té poště) podepsat směnku optimálně s doložkou bez protestu.

Lepší než vůbec nic. Se směnkou nebude muset u soudu nic dokazovat, vrácení peněz mu ale také nezajistí. Jediné zajištění je zástava nemovitosti, nouzově ručitelem. Jinak odkaz na peněžní ústav.

xxx
Tak jistě ručení nemovitostí je lepším řešením...předpokládal jsem že se bavíme o pár tisících max desítkách tisíc (tam vám nikdo nemovitost do záruky nedá) :) u dlužníků kteří nechtějí platit se mi osvědčil pro začátek telefon od člověka s východním přízvukem a světe div se do pár dní byly peníze na účtu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]