Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhození z brigády?

Od: jdjdkek odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
Chodím na brigádu do Alberta zhruba jednou týdně, směny mám nepravidelné, podle toho, jak to vyjde.
Teď jsem hodně směny rušila, protože jsem byla nemocná, ale ne že by se mi nechtělo, ale přeci tam nebudu nemocná.
Když jsem to rušila naposledy paní neměla asi dobrý den a byla celkem nepříjemná, dneska jsem ji psala na zrušení další, protože jsem nemocná.
Moje otázka je, můžou mě za to z brigády vyhodit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

freak
hodnocení

4x
Jistěže můžou. Ani se nedivím.. Dělala jsem manažerku služeb zákazníkům v tescu a takové jednání od brigádníků bych v žádném případě netolerovala. Chápu, že někomu onemocní dítě nebo je sám nemocný, ale zrušit tolik směn.. . Není na vás evidentně spoleh. A takového zaměstnance, na kterého se nemůžu spolehnout bych určitě nechtěla.
jdjdkek
hodnocení

Zatím jsem rušila 4, dvě byly dva dny po sobě, teď jsem rušila pátek (co byl) a teď co bude úterý, opravdu to je hodně?
Copak máš za těžkou nemoc?
Co ti doporučil doktor? Ležet doma?

@jdjdkek co není dost pro Vás, to může být opravdu hodně pro zaměstnavatele.

hodnocení

4x

Trochu to otoč. Představ si, že šéfuješ. Nechala by sis takového pracovníka, se kterým jsi počítala a on tě nechal, zvláště před svátky, na holičkách? Nejspíše ne. Že?

jaj*
Vy byste chtěla jako zaměstnavatel nebo jako zákazník aby ste šla do obchodu pro poprskaný rohlíky? A aby se tam někdo soplil? V potravinách je to hnus, třeba v železářství bych to ještě přežila.
Nic takového babkazov nenapsala. Jen napsala, jak to je, že zaměstnavatel o často nemocného zaměstnance nestojí, zvlášť nekvalifikovaného.
jaj*
Ale zaměstnavatel si pak musí vybrat, jestli tam bude prskat nebo tam těm den nebude. Nebo nejde o nemoc ale o prázdniny

Zaměstnavatel nic vybírat nemusí, protože nemá prodavačku, krám zavře a své rodině vysvětlí, proč je bez výdělku. Nebo myslíš, že doma tiskne peníze?

hodnocení

3x
Pokud máte směnu zhruba jen jednou týdně a v poslední době jste jí pořád rušila, tak se spíše divím, že vás ještě za to nevyhodili. Takovej brigádník jim je k ničemu.

hodnocení

1x
Dobry den, jak uz psali jini, ukoncit spolupraci s vami muzou. Pro zamestnavatele je zamestnanec/brigadnik, na ktereho se nemohou spolehnout problem.
Pokud jste nemocna, radeji se omluvte z vice smen predem (treba i na 14dni) at zamestnavatel vi na cem je. Pro nej je to mnohem lepsi, protoze muze vase smeny pokryt a bude i za takovou informaci radeji, nez kdyz se to dozvi "za 5min 12".
Ze jste nemocna a nejdete do prace vam nikdo vycitat nebude (osobne me spis nastvou podrizeni, kdyz nemocni dorazi a jeste mi nakazi zbytek zdravych lidi). Jen dejte zamestnavateli co nejvice vcas info at se muze na to pripravit.
Preji brzke uzdraveni :)

alb
hodnocení

0x
Určitě můžou, i když to nemusí být vaše vina, a brigádníka je snazší vyměnit než stálého zaměstnance.
Na druhou stranu teď před svátky se jim může hodit každá ruka, asi bude záležet jaký na vás bude spoleh v nejbližších týdnech, vyhazov si můžou nechat až po novém roce.

hodnocení

0x
Řeknu vám to stručně, žádný zaměstnavatel není zvědavý na často nemocného zaměstnance, či dokonce brigádníka, pokud může sehnat někoho, kdo nemocný nebývá. Podobně jsou u zaměstnavatelů "oblíbeny" matky s dětmi, které mívají OČR. A ta "oblíbenost" se často týká i kolegů, kteří za dotyčnou musí dělat její práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]