Hezkou neděli, sestra mi dnes přeposlala výpočet mzdy, ale nedokáže zjistit, kolik si reálně vydělá v čistém. Chce dojíždět a tak chápu, že si chce udělat propočet. Bude pracovat na recepci v hotelu nonstop, i ve svátky, prostě furt. Mně přijde ta mzda hrozná, ale lepší nabídku tam, kde bydlí, nemá. S mámou jsme počítaly a vyšlo nám tak nějak 23 čistého podle směn (bez svátků). Ale nevím, zda počítáme dobře, do mezd neděláme ani jedna. Dítě nemá, ani exekuce,... "Info ke mzdě: základ mzdy činí 23.000Kč a k tomu náleží: 10% osobní ohodnocení (plnění pracovních úkonů) příplatky za noční činí 10% příplatky za víkendy činí 30% příplatky za práci ve svátek činí 100% příplatky za práci přesčas činí 25%" Děkuji.
Nonstop nemůže pracovat nikdo. Kdo ví, kolik jí zam-tel nařídí přesčasů?
Osobko je nenároková složka - kdo ví, jak bude Vaše sestra plnit (podle zaměstnavatele) pracovní úkoly?
Příplatky se počítají průměrem podle hodin, za přesčas navíc náleží část mzdy (pokud jí zam-tel nedá náhradní volno, což je podle ZP první volba). Kdo ví, kolik odpracuje na noční, o víkendech atd.?
julie12345
Chápu, že to vždy osciluje kolem nějaké sumy. Má model denní, noční, dva dny volno. Směn prý 15-16, z toho půlka vlastně noční. Chápu, jednou je noční třebas o víkendu... No ten výpočet je vždy asi jen velmi hrubý odhad.
Takže bude dělat 12 hodinové směny, pokud jsem to pochopil správně. Noční práce je jakákoliv práce vykonávaná v době od 22.00 do 6.00 hodin, tam je ten 10% noční příplatek a pokud má třeba o půlnoci 30 minutovou přestávku na jídlo a oddech, tak příplatek náleží za 7,5 hodiny práce v noci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.