Dobrý den ,mohu být přihlášena na úřadu práce i dlouhodobě i kdyz uz nemam narok na davku a uhradi za mě urad prace zdravotní pojištění i kdyz jsem tam dlouhodobě?
Na úřadě práce je možné být přihlášen dlouhodobě. Záleží na tom, zda uchazeč chodí na smluvené termíny na ÚP. Pokud by na nějaký termín nepřišel a neměl pro to uznatelný důvod - např. nemoc, mohl by být na nějaký čas vyřezen z evidence ÚP (tuším na půl roku). Zdravotní pojištění po celou dobu evidence na ÚP hradí stát. Ale je potřebné to nahlásit ve zdravotní pojišťovně, kde jste registrovaná - tedy přdat tam potvrzení o evidenci na ÚP.
konzultant
Pokud uchazeč nepřijde na schůzku, musí dostat náhradní termín, pokud např. zapomene a přijde sám o den později, nemůže být vyřazen z evidence uchazečů o zaměstnání.
Zdravotní pojištění stát hradí po celou dobu evidence, ne však sociální pojištění. Mám dojem, že po roce evidence už se doba evidence nezapočítává na důchod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.