Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení na ÚP a zdravotní pojištění

Od: livsane odpovědí: 6 změna:
Dobrý den ,mohu být přihlášena na úřadu práce i dlouhodobě i kdyz uz nemam narok na davku a uhradi za mě urad prace zdravotní pojištění i kdyz jsem tam dlouhodobě?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Ano. Stát za uchazeče o zaměstnání kteří jsou přihlášení na ÚP hradí zdravotní pojištění po celou dobu evidence.

hodnocení

0x

Na úřadě práce je možné být přihlášen dlouhodobě. Záleží na tom, zda uchazeč chodí na smluvené termíny na ÚP. Pokud by na nějaký termín nepřišel a neměl pro to uznatelný důvod - např. nemoc, mohl by být na nějaký čas vyřezen z evidence ÚP (tuším na půl roku). Zdravotní pojištění po celou dobu evidence na ÚP hradí stát. Ale je potřebné to nahlásit ve zdravotní pojišťovně, kde jste registrovaná - tedy přdat tam potvrzení o evidenci na ÚP.

konzultant
Pokud uchazeč nepřijde na schůzku, musí dostat náhradní termín, pokud např. zapomene a přijde sám o den později, nemůže být vyřazen z evidence uchazečů o zaměstnání.
kveta1

@konzultant Blábolíte nesmysly ... alkohol? tvrdší návykové látky?

konzultant
hodnocení

0x
Zdravotní pojištění stát hradí po celou dobu evidence, ne však sociální pojištění. Mám dojem, že po roce evidence už se doba evidence nezapočítává na důchod.

kveta1
hodnocení

0x

Naše "demokratická" společnost garantuje všem parazitům celoživotně špičkovou zdravotní péči. Snad to jednou skončí a zavládne spravedlivý řád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]