Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem po vyučení ale práce moc není v mém oboru. Docela mě baví řídit tak jsem si našel několik prací jako řidič ale potřeboval bych vysvětlit některé výrazy kterým přesně nerozumím. Např. diety, kocese? díky
Pokud se týče koncese - jak je to stručně řečeno povolení k nějaké činnosti - viz Wiki: cs.wikipedia.org/... a nebo i konkrétně k činnosti v dopravě: cs.wikipedia.org/... .
doplněno 30.09.10 13:53:Vyplácení diet - stravného - řeší v současné době ZP (dříve to byla samostatná vyhláška o cestovních náhradách). Je to nejen stravné při tuzemských pracovních cestách, ale i zahraničních a potom i další náhrady s tím související. Výplata cestovních náhradu může být v souladu s právními předpisy upřesněna ve vnitřní účetní směrnici.
Diety, to je, zhruba řečeno, stravné při služebním pobytu mimo domov. Není to úplně tak (viz třeba mesec.cz/...), ale to je ta základní idea.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.