Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvetleni pojmu dieta a koncese

Od: jaxevede odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, jsem po vyučení ale práce moc není v mém oboru. Docela mě baví řídit tak jsem si našel několik prací jako řidič ale potřeboval bych vysvětlit některé výrazy kterým přesně nerozumím. Např. diety, kocese? díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Pokud se týče koncese - jak je to stručně řečeno povolení k nějaké činnosti - viz Wiki: cs.wikipedia.org/... a nebo i konkrétně k činnosti v dopravě: cs.wikipedia.org/... .

doplněno 30.09.10 13:53:

finance.cz/...

Vyplácení diet - stravného - řeší v současné době ZP (dříve to byla samostatná vyhláška o cestovních náhradách). Je to nejen stravné při tuzemských pracovních cestách, ale i zahraničních a potom i další náhrady s tím související. Výplata cestovních náhradu může být v souladu s právními předpisy upřesněna ve vnitřní účetní směrnici.

hodnocení

0x

Diety, to je, zhruba řečeno, stravné při služebním pobytu mimo domov. Není to úplně tak (viz třeba mesec.cz/...), ale to je ta základní idea.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]