Nejste přihlášen/a.
Zase cestování možná někoho baví, ale do a z práce, i když ji máš rád, to je brutus.
Sto let zpátky bylo normální, že člověk strávil prací od nevidím do nevidím, ale dnes jsme trochu jinde.
Slovan, ty vaše negativistické k.cy mě nejdřív iritovaly, ale teď se jimi bavím.
Jeden můj bývalý spolužák je taky takový. Sice zdravej relativně mladej kluk, ale zatímco ostatní kluci a holky z ročníku mají většinou nadstandardní příjmy, on bydlí sám v nájmu v paneláku, už několik let nepracuje, protože nemůže najít odpovídající pracovní pozici, kde by uplatnil tu svoji fildu, a jeho jediná činnost je nadávání na poměry. Když mu zemřel táta, tak údajně nedal sourozencům ani příspěvek na jeho pohřeb.
Ono to chce možná někdy jenom zvednout zadek a něco pro sebe udělat, pokud člověk není vyloženě mentálně nebo fyzicky znevýhodněný. Jako tady mladej z dotazu, už ve škole přemýšlí, jak se uživit. Za mě, takto dlouhé denní dojíždění je až mezi posledními věcmi, o nichž bych uvažoval jako o prostředku obživy. Navíc, když má základy řemesla. A mluvím ze zkušenosti, sám jsem chvíli jezdil dokonce víc než 3 hodiny jednu jízdu do práce nebo z práce, než jsem dostal na základě praxe a výsledků možnost pracovat blíž domu. Já to ale samozřejmě nejezdil denně, řešil jsem to pronájmem nejlevnějšího pokojíku ještě s jedním dalším klukem z firmy a přespáváním obden na střídačku v místě.
S takovými jako vy si tím pádem nebudu kazit náladu.
No je to divný dotaz. Snad v každé truhlárně shánějí lidi. Jezdím servisovat stroje i do tohoto kraje, takže vím, že i zde jsou možnosti - přímo v Rumburku je MOBY, , p. Kortus. za rohem ve Varnsdorfu je GEMA , nedaleko v Šenově je Tratec - i když tam to šlo nějak dolů.Ve Cvikově je veliká výroba koupelnového nábytku Intedoor. A to píšu jen o těch, co znám, jistě jich bude víc
Krom toho - pokud Vás truhlařina baví, nemusíte dělat jen u ponku. Já jsem taky původně truhlář, přičemž jsme nějakých 15 let jezdil po montážích, nejčastěji jde o kuchyně, zárubně, dveře, ale dělali jsme i spousty hotelů, bank, prodejen - lze to dělat i jako OSVČ, ale to předpokládá investici (dodávku, vercajk, atd) ale třeba já to dělal jako zaměstnanec.
Je to "opruz" i v případě, že se tak děje 2x týdně a máte služební auto, natož v každém jiném případě.
Jako ano, dokážu si představit nadšeného cyklistu, který si přivstane a zvládne to na kole v rámci tréninku, to pak ano. Ale to asi není váš případ.
Tak dojíždět na kole Rumburk - Děčín, to by musel bejt hodně nadšenej cyklista
A 4h denně plus stát v kolbence u pásu, to je nesmysl... Možná tak jako ředitel za sto kolíků a ještě s osobním řidičem..
Truhlář musí najít práci všeude, ne přímo v truhlárně ale u pokrývačů atd. Řemeslníků je zoufalý nedostatek a kdo neni úplnej lempl tomu utrhaj ruce...
Tak samozřejmě...jak kde, jak kudy a jak kdo.
1:49 vlakem, to bych odhadoval na cca 100km, to slušný cyklista dá za 3h a má odtrénováno (stejně by po práci šel na kolo).
Ale pochopitelně rozumím tomu, že takových lidí v populaci zase tak moc není.
To je 100 km ráno tam, pak 8,5h stát u pásu a pak 100 km zpátky. + pokud to nechce jezdit 2x pět hodin lesem tak mezi autama na hlavním tahu. Jako vtip dobrý, jako trénink kokotina... A normální slušně vyježděnej sportovní cyklista by to dal možná tak obden
to jo no.. Jezdit do práce bych to teda nechtěl.. A v Děčíně nechá kolo a zpátky jede vlakem
Na jeho místě pokud dojíždět tak přes hranici do dojčlandu, má to u nosu a šikovnej truhlář tam práci najít musí.
Připadá mi to (moc to tam ale neznám) jako krásná trasa, žádná nudná rovina, takový zvlněný profil. A co si pamatuji, krajina je tam krásná.
Ale jasně, slušný truhlář si práci najde všude...a není třeba dojíždět.
Na výlet super, tam neni co řešit. Ale vyjíždět ve 4 ráno, celej den stát v kolbence a pak odpoledne jet zpátky 800m převýšení to bych moc nevyhledával.. Možná občas v létě když je hezky. Dnes opravdu ne
Za kopcem má u nosu dost míst kde tu práci najde určitě a minimální mzda je tam nějakých 1500 éček? Truhlář spíš víc, ten tam za minimum dělat nebude, i když jako mladý ucho na zametání hoblin asi ano, ale jakmile se ukáže že něco umí tak půjde nahoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.