Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce a dojíždění

Od: mirek54* odpovědí: 29 změna:
Mám dotaz, sice jsem ještě na škole ale mám dotaz. Je ideální dojíždět do práce třeba 1 hodinu a 49 minut vlakem? Nebo bych měl najít práci někde ve svém bydlišti i když to nebude můj obor a nebude mě to bavit. Protože Truhlarina třeba v Rumburku se těžko hledá.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vili
hodnocení

10x
Je to strašné. Jestli je 1:49 jedna cesta, plus příchod a odchod na spoj, tak s osmihodinovou pracovní dobou a přestávkou na oběd je to minimálně 13 hodin z domu. Nedovedu si představit, že bych to praktikoval dlouhodobě. Navíc, pokud budete pracovat v dílně, kde se začíná brzy, bude i problém se tam ráno dostat.
Na směny dvanáctky je sice víc dní volna, ale člověk je mezi směnami úplně bez volného času třeba i jen na nákup potravin a je permanentně nevyspalý.
Hledal bych něco blíž, protože i práce mimo obor můžou člověka bavit. Naopak zrovna truhlář je velmi široký pojem. Mám v rodině několik truhlářů, a každý je jinak šikovný a každý se tak specializuje na trochu jinou práci.
Časem se třeba osamostatníte a bydlení si najdete jinde, v lepší dojezdové vzdálenosti. Nebo si pořídíte auto a budete mít zase trochu jiné možnosti.

Zase cestování možná někoho baví, ale do a z práce, i když ji máš rád, to je brutus.

Sto let zpátky bylo normální, že člověk strávil prací od nevidím do nevidím, ale dnes jsme trochu jinde.

Navíc 8 hodin není 8, ale 8 a půl, us třeba běžné přesčasy.
slovan
Vítej v realitě "vili".
Spousta chudých ( i když vzdělaných ) lidí to tak má, že chtě, nechtě, musí strávit cestou do práce kolem dvou hodin a totéž zpět, protože nic jiného se blíže nedá sehnat. I když nebydlí na horské samotě.
Takže běžně stráví cestováním a směnou opravdu až 13 hodin času + 8 hodin spánek = rovná se přechod od mafiánského kapitalismu k neofeudalismu...
A teď zkus něco o banánech a toaletním papíru...
vili

Slovan, ty vaše negativistické k.cy mě nejdřív iritovaly, ale teď se jimi bavím.

Jeden můj bývalý spolužák je taky takový. Sice zdravej relativně mladej kluk, ale zatímco ostatní kluci a holky z ročníku mají většinou nadstandardní příjmy, on bydlí sám v nájmu v paneláku, už několik let nepracuje, protože nemůže najít odpovídající pracovní pozici, kde by uplatnil tu svoji fildu, a jeho jediná činnost je nadávání na poměry. Když mu zemřel táta, tak údajně nedal sourozencům ani příspěvek na jeho pohřeb.

Ono to chce možná někdy jenom zvednout zadek a něco pro sebe udělat, pokud člověk není vyloženě mentálně nebo fyzicky znevýhodněný. Jako tady mladej z dotazu, už ve škole přemýšlí, jak se uživit. Za mě, takto dlouhé denní dojíždění je až mezi posledními věcmi, o nichž bych uvažoval jako o prostředku obživy. Navíc, když má základy řemesla. A mluvím ze zkušenosti, sám jsem chvíli jezdil dokonce víc než 3 hodiny jednu jízdu do práce nebo z práce, než jsem dostal na základě praxe a výsledků možnost pracovat blíž domu. Já to ale samozřejmě nejezdil denně, řešil jsem to pronájmem nejlevnějšího pokojíku ještě s jedním dalším klukem z firmy a přespáváním obden na střídačku v místě.

S takovými jako vy si tím pádem nebudu kazit náladu.

hodnocení

9x

No je to divný dotaz. Snad v každé truhlárně shánějí lidi. Jezdím servisovat stroje i do tohoto kraje, takže vím, že i zde jsou možnosti - přímo v Rumburku je MOBY, , p. Kortus. za rohem ve Varnsdorfu je GEMA , nedaleko v Šenově je Tratec - i když tam to šlo nějak dolů.Ve Cvikově je veliká výroba koupelnového nábytku Intedoor. A to píšu jen o těch, co znám, jistě jich bude víc

Krom toho - pokud Vás truhlařina baví, nemusíte dělat jen u ponku. Já jsem taky původně truhlář, přičemž jsme nějakých 15 let jezdil po montážích, nejčastěji jde o kuchyně, zárubně, dveře, ale dělali jsme i spousty hotelů, bank, prodejen - lze to dělat i jako OSVČ, ale to předpokládá investici (dodávku, vercajk, atd) ale třeba já to dělal jako zaměstnanec.

mirek54*
hodnocení

Moc děkuji za příklady, vůbec jsem o nich nevěděl

glyx
hodnocení

5x

ideální to fakt není. Je to snesitelné? 8hodinová směna a k tomu 4 hodiny na cestě? To je děsivé.

hodnocení

3x
Tak ono taky záleží na platovem ohodnocení, pokud se vám to oplatí a práce bude bavit,tak směle do toho.
Ale to si musíte spočítat sám.

hodnocení

2x

Je to "opruz" i v případě, že se tak děje 2x týdně a máte služební auto, natož v každém jiném případě.

Jako ano, dokážu si představit nadšeného cyklistu, který si přivstane a zvládne to na kole v rámci tréninku, to pak ano. Ale to asi není váš případ.

asd1

Tak dojíždět na kole Rumburk - Děčín, to by musel bejt hodně nadšenej cyklista *smich*

A 4h denně plus stát v kolbence u pásu, to je nesmysl... Možná tak jako ředitel za sto kolíků a ještě s osobním řidičem..

Truhlář musí najít práci všeude, ne přímo v truhlárně ale u pokrývačů atd. Řemeslníků je zoufalý nedostatek a kdo neni úplnej lempl tomu utrhaj ruce...

Tak samozřejmě...jak kde, jak kudy a jak kdo.

1:49 vlakem, to bych odhadoval na cca 100km, to slušný cyklista dá za 3h a má odtrénováno (stejně by po práci šel na kolo).

Ale pochopitelně rozumím tomu, že takových lidí v populaci zase tak moc není.

asd1

To je 100 km ráno tam, pak 8,5h stát u pásu a pak 100 km zpátky. + pokud to nechce jezdit 2x pět hodin lesem tak mezi autama na hlavním tahu. Jako vtip dobrý, jako trénink kokotina... A normální slušně vyježděnej sportovní cyklista by to dal možná tak obden *smich*

Tak moment...Rumburk-Děčín, to je cca 40km...

asd1

to jo no.. Jezdit do práce bych to teda nechtěl.. A v Děčíně nechá kolo a zpátky jede vlakem *ua*

Trasa na kole: Ru/...

Na jeho místě pokud dojíždět tak přes hranici do dojčlandu, má to u nosu a šikovnej truhlář tam práci najít musí.

Připadá mi to (moc to tam ale neznám) jako krásná trasa, žádná nudná rovina, takový zvlněný profil. A co si pamatuji, krajina je tam krásná.

Ale jasně, slušný truhlář si práci najde všude...a není třeba dojíždět.

asd1

Na výlet super, tam neni co řešit. Ale vyjíždět ve 4 ráno, celej den stát v kolbence a pak odpoledne jet zpátky 800m převýšení to bych moc nevyhledával.. Možná občas v létě když je hezky. Dnes opravdu ne *smich*

Za kopcem má u nosu dost míst kde tu práci najde určitě a minimální mzda je tam nějakých 1500 éček? Truhlář spíš víc, ten tam za minimum dělat nebude, i když jako mladý ucho na zametání hoblin asi ano, ale jakmile se ukáže že něco umí tak půjde nahoru.

mirek54*
hodnocení

Ano do Německa to bych našel ale když umím německy jen pár slov tak to není ideální
asd1

V Rumburku na škole nemáte němčinu?

Jestli nejsi blbej a zapracuješ na tom, tak základy němčiny aby ses domluvil jdou zvládnout za měsíc.

mirek54*
hodnocení

Školu mám v Ústí a né němčinu nemáme

hodnocení

1x

A co takhle nějaká ubytovna?

hodnocení

1x

Uvažoval jsi, že by ses mohl osamostatnit? Najít si ubytování, spolubydlení, postel, místnost, podnájem, v místě zaměstnání. Moje generace to tak dělala.

makak
hodnocení

0x
Ideální je nemusel jezdit do práce vůbec.
2 hodiny jsou už opravdu moc, navíc sockou.
Ale nic ti nebrání se přestěhovat za praci...
mirek54*
hodnocení

To ano přestěhovat se, ano nejlepší nápad ale je třeba vydělat na ten byt a když budu vyučený Truhlář tak těžko bych šel třeba do Benteleru který se zabývá na auta
makak
Tak logicky se přestěhujes za takovou práci, aby sis vydělal nejen na ubytování. Jinak to přece nedává smysl.
mirek54*
hodnocení

Jenže nelze se přestěhovat ze dne na den, V Rumburku musím najít nějakou práci abych si vydělal na ten byt poblíž kde je Práce Truhláře a pak se přestěhoval.
jirib
Jdete na to špatně.I truhlář může dělat auta.
Chvíli to dojíždění vydržíte,ale nic si ze żivota neużijete...
Dojíždění maximálně hodinu a to ještě autem,aby jste u toho stihl nakoupit a zařídit co je potřeba...
Regiojetem jsu za dvě hodiny ze Zábřehu na Moravě v Praze...kudy to jezdíte?
mirek54*
hodnocení

Bydlím v Rumburku, nejbližší firma která bere každého je Benteler který vyrábí podvozky do aut. Kdybych měl brát Truhláře tak do Děčína což je cesta Rumburk - Děčín

hodnocení

0x

když to nebude můj obor****to nevídím, naučíte se jiné

a nebude mě to bavit***to je závažný problém, proto bych jezdil i delší cestu, časem našel práci blíže, nebo se přestěhoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]