Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám silnou artrozu. Ortoped mi dal do kolene obstřik. Další je možný za 3.měsíce. Ale již mne neupozornil na vedlejší učinky bolest atd. Další den v noci mi začali velké bolesti v horní části nohy pálení atd. Tak jsem si vzal tabletu na lékařský předpis a ve dne dallší atd. Dále mi mohl zdělit že si mužu zakoupit třeba laserový přístroj který léčí artrosu a stím spojené bolesti atd.
V poslední době jsme několikrát odpovídali na podobnou otázku. Artroza, to je odrbaná nebo chybějící chrupavka v kloubu. Z toho ta bolest. když protikusy o sebe dřou. Vzpomeňte na kuřecí čtvrtku a kloub, obalený hladkou chrupavkou, protikusy po sobě hladce kloužou. A vy tam tu chrupavku nemáte a prostě ji tam nikdo neumí naprosto ničím vytvořit. Ani léky, ani přístroje, ani rehabilitace. Na to je ortopéd-chirurg, který kloub vymění. Vlastní zkušenost + všechy babičky okolo mě.
Štírku, průšvih, pro někoho bez ledvin, jak vrata. Já zeleninu a ovoce, zrníčka, ořechy, také nějaké sýry a mléčné výrobky nesmím. Základ mé stravy je živočišná bílkovina, tedy maso! To jsem zvědavá, jak já dopadnu! Nejspíše hodně špatně
No ono to s tím souvisí. Bratranec kulturista se ládoval bilkovinama v objemovce a při rýsovačce omezoval sacharidy a bílkoviny ještě výrazně navyšoval. Kolikrát se stalo, že na soutěž, na kterou se dlouho připravoval, vubec neodjel, vždy skončil s kolikou ve vážném stavu v nemocnici. Varování doktorů a medaile šly vždy proti sobě. Pořád vyhrávat nejde a organismus to dlouhodobě nevydrží.
Koleno mažu mastí konopnou mastí s kostivalem. Vnitřně užívám Alavis extra silný (koupila jsem si to největší balení).
Sice to artrózu nevyléčí, ale uleví to trochu. Ale ne hned, nebo do zítřka!
S tím laserem bych byla opatrná: chodila jsem na rehabilitaci sice s rukama, ale mám omezení - mohu jenom povrchový laser (kvůli další diagnóze). Takže bych to konzultovala s lékařem, být vámi. Třeba by vám napsal laser jako rehabilitaci a mohl byste vyzkoušet, zda na vás účinkuje a jak, než začnete nakupovat.
Uvažovala jsem i o tom pořídit si přístroj domů, ale recenze nejsou nic moc (je jich málo a jsou podezřele stejné), nevím, jestli to skutečně pomáhá, kdo a s jakým je spokojený. Ptala jsem se i tady na poradně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.