Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obstřik do kolene

Od: pedros odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Mám silnou artrozu. Ortoped mi dal do kolene obstřik. Další je možný za 3.měsíce. Ale již mne neupozornil na vedlejší učinky bolest atd. Další den v noci mi začali velké bolesti v horní části nohy pálení atd. Tak jsem si vzal tabletu na lékařský předpis a ve dne dallší atd. Dále mi mohl zdělit že si mužu zakoupit třeba laserový přístroj který léčí artrosu a stím spojené bolesti atd.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V poslední době jsme několikrát odpovídali na podobnou otázku. Artroza, to je odrbaná nebo chybějící chrupavka v kloubu. Z toho ta bolest. když protikusy o sebe dřou. Vzpomeňte na kuřecí čtvrtku a kloub, obalený hladkou chrupavkou, protikusy po sobě hladce kloužou. A vy tam tu chrupavku nemáte a prostě ji tam nikdo neumí naprosto ničím vytvořit. Ani léky, ani přístroje, ani rehabilitace. Na to je ortopéd-chirurg, který kloub vymění. *alene* Vlastní zkušenost + všechy babičky okolo mě.

Bohužel, to je civilizační choroba způsobená dnešním jídelníčkem. V polotovarech živiny chybí, živočišná strava ještě víc okyseluje a způsobuje záněty. Syrová nebo i vařená rostlinná strava pomůže bolesti zmírnit a i možná tkáně opravit. Záleží jak dlouho a v jakém stádiu nemoc je.

Štírku, průšvih, pro někoho bez ledvin, jak vrata. Já zeleninu a ovoce, zrníčka, ořechy, také nějaké sýry a mléčné výrobky nesmím. Základ mé stravy je živočišná bílkovina, tedy maso! To jsem zvědavá, jak já dopadnu! Nejspíše hodně špatně *plac*

No ono to s tím souvisí. Bratranec kulturista se ládoval bilkovinama v objemovce a při rýsovačce omezoval sacharidy a bílkoviny ještě výrazně navyšoval. Kolikrát se stalo, že na soutěž, na kterou se dlouho připravoval, vubec neodjel, vždy skončil s kolikou ve vážném stavu v nemocnici. Varování doktorů a medaile šly vždy proti sobě. Pořád vyhrávat nejde a organismus to dlouhodobě nevydrží.

hodnocení

2x

Taky chodím na magnety, ale moc to nepomáhá.

Stejně nás čeká výměna kloubu.

hodnocení

1x

Po takové injekci se vše rozbouří a jsou možné bolesti tak týden , poté by se to mělo zklidnit. Artrozu vám nic nevyléčí- zbytečně vyhozené peníze za nějaký přístroj...

hodnocení

1x

Obstřik neřeší artrozu kolene a už vůbec né nějaký přístroj.

Když už tak ruzne gelovky , nebo kyselinu hyaluronovou např. SUPLASYN apod...

liska5
hodnocení

1x

Pokud je chrupavka rozvlákněná, vydřená, tak ani ta kloubní výživa nepomůže. Třeba takový Geladrink Forte Hyal se bere jako prevence při nadměrnému zatěžování kloubů, event. při prvních náznacích potíží.

hodnocení

0x

Koleno mažu mastí konopnou mastí s kostivalem. Vnitřně užívám Alavis extra silný (koupila jsem si to největší balení).

Sice to artrózu nevyléčí, ale uleví to trochu. Ale ne hned, nebo do zítřka!

S tím laserem bych byla opatrná: chodila jsem na rehabilitaci sice s rukama, ale mám omezení - mohu jenom povrchový laser (kvůli další diagnóze). Takže bych to konzultovala s lékařem, být vámi. Třeba by vám napsal laser jako rehabilitaci a mohl byste vyzkoušet, zda na vás účinkuje a jak, než začnete nakupovat.

Uvažovala jsem i o tom pořídit si přístroj domů, ale recenze nejsou nic moc (je jich málo a jsou podezřele stejné), nevím, jestli to skutečně pomáhá, kdo a s jakým je spokojený. Ptala jsem se i tady na poradně.

liska5

Raději bych tady užila magnetoterapii. Ta mi pomáhala. Laser jsem taky zažila. Tím mi urychlovali hojení jizvy po výměně kloubu.

hodnocení

0x
Přestaňte jíst maso a přidejte rostlinnou stravu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obstřik

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]