Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jedeme v pátek busem do Vídně na cca 8 hodin. Nejdeme po nákupech, chtěli bychom si jen užít vánční trhy, ale tam asi tak dlouho nevydržíme, tak ještě něco. Uvažujeme o přírodovědném muzeu. No a manželka sbírá betlémy, hlavně papírové, takže by se nám libila nějaká výstava/prodejna betlémů. Našel jsem muzeum betlémů ve Vösendorf, ale tam v pátek nejsou, navíc dost z ruky.
Takže bych uvítal nějaký tip, kam se krom vánočních trhů podívat.
(Už jsem tam roky nebyl, jednou těsně po roce 89, a pak cca pře 10 lety jsme si udělali noční procházku Vídní při cestě od moře.)
Vánoční trh na Rathausplatz je veliký,než to projdete,chce to hodnou chvíli.Je to Christkindlmarkt,víc než 150 stánků s ozdobami,dekoracemi,jídlem,nápoji,hračkami...v Rathausparku se dá zabruslit,zajímavá atrakce Herzerlbaum /srdcový strom/ pro zamilované, pro děti krom kluziště je i betlémský chodník, hra Ringel.Chcete navštívit Naturmuseum,tak kousek odtud na Maria-Theresien Platz je vánoční vesnička se stánkama,ale museum vám spolkne tolik času, že těch 8 hodin vyplníte.
Tak jsme Vídeň prošli bez větší přípravy a spokojenost. (Teda strašná zima.) Podle aplikace mapy našli několik trhů, kroutili hlavou nad jejich bio-posedlostí bio-moštem, bio-vínem, bio-řizkem, bio-bramborami.. (hledal jsem to na netu, oni to mají povinné). Docela zklamán jsem byl omezenou stánkovou nabídkou jídel, to v Brně je to lepší, už se těším na bramborák, oštěpok, klobásu..
Ale to přírodovědecké muzeum je fakt bomba, exponáty, které u nás známe jen z učebnic. Včetně třeba exponátů z Česka, které si odvezli za Rakousko-Uherska, jako třeba nálezy z naší Býčí skály. Trošku jsem se cítil jako Egypťan při návštěvě francouzského, nebo britského muzea, kde musí koukat na nálezy vyvezené ze svojí vlasti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.