Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam ve Vídni, betlémy

Od: tomkk® odpovědí: 2 změna:

Zdravím, jedeme v pátek busem do Vídně na cca 8 hodin. Nejdeme po nákupech, chtěli bychom si jen užít vánční trhy, ale tam asi tak dlouho nevydržíme, tak ještě něco. Uvažujeme o přírodovědném muzeu. No a manželka sbírá betlémy, hlavně papírové, takže by se nám libila nějaká výstava/prodejna betlémů. Našel jsem muzeum betlémů ve Vösendorf, ale tam v pátek nejsou, navíc dost z ruky.
Takže bych uvítal nějaký tip, kam se krom vánočních trhů podívat. :)

(Už jsem tam roky nebyl, jednou těsně po roce 89, a pak cca pře 10 lety jsme si udělali noční procházku Vídní při cestě od moře.)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Vánoční trh na Rathausplatz je veliký,než to projdete,chce to hodnou chvíli.Je to Christkindlmarkt,víc než 150 stánků s ozdobami,dekoracemi,jídlem,nápoji,hračkami...v Rathausparku se dá zabruslit,zajímavá atrakce Herzerlbaum /srdcový strom/ pro zamilované, pro děti krom kluziště je i betlémský chodník, hra Ringel.Chcete navštívit Naturmuseum,tak kousek odtud na Maria-Theresien Platz je vánoční vesnička se stánkama,ale museum vám spolkne tolik času, že těch 8 hodin vyplníte.

hodnocení

Tak jsme Vídeň prošli bez větší přípravy a spokojenost. (Teda strašná zima.) Podle aplikace mapy našli několik trhů, kroutili hlavou nad jejich bio-posedlostí bio-moštem, bio-vínem, bio-řizkem, bio-bramborami.. (hledal jsem to na netu, oni to mají povinné). Docela zklamán jsem byl omezenou stánkovou nabídkou jídel, to v Brně je to lepší, už se těším na bramborák, oštěpok, klobásu..

Ale to přírodovědecké muzeum je fakt bomba, exponáty, které u nás známe jen z učebnic. Včetně třeba exponátů z Česka, které si odvezli za Rakousko-Uherska, jako třeba nálezy z naší Býčí skály. Trošku jsem se cítil jako Egypťan při návštěvě francouzského, nebo britského muzea, kde musí koukat na nálezy vyvezené ze svojí vlasti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]