Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o zkrácení trestu

Od: karel1893 odpovědí: 3 změna:
Ahoj, přišel jsem o řidičský průkaz. Důvod zde asi není třeba uvádět, ale moje prosba je, zda by někdo nevěděl jak mám sepsat žádost o zkrácení trestu na polovinu. To hlavni co potřebuji, je donést do práce něco, co mi podepíšou, to uz mám domluvené.(Na internetu píšou, že by to při podání žádosti mohlo pomoct, když se k tomu vyjádří i z práce.) Ale nevím to něco. Žádost sám za sebe si napíšu, ale to co do práce, kdyby někdo poradil? Něco ve smyslu. "Žádáme o kladné vyřízení žádosti našeho zaměstnance Jmeno Příjmení, který žádá o zkrácení poloviny trestu. Výše zmiňovaný, který je u nás zaměstnán jako stavební dělník, potřebuje dojíždět na stavby atd..." prosím, kdo můžete poradte. Jak žádost z práce tak klidně pokud mate chuť a cas i tu co bych dal za sebe. Moc mi to pomůže, na takové věci moc nejsem. A navíc ta moje čeština taky není extra. Předem děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

teo
hodnocení

1x
Já taky potřebuji, tak nemáš páchat přestupky, nebo porušovat zákon :)
K tomu se taky vyjadřuje tvůj obecní úřad, jestli vedeš řádný život a tak dále, doporučuji konzultaci u schopného advokáta.
slovan
Buď tazatele uvádíte v omyl ( s tím obecním úřadem ) nebo je to ve zdejším Absurdistánu ještě horší, než jsem si myslel.
Obecní úřad, v drtivé většině případů, neví o obyvatelech své obce buď lautr nic nebo jen úlomky pomluv a dojmů.
Neumím ( nebo spíš nechci ) si ani představit z čeho pak lepí takový "posudek"...

hodnocení

1x

Dnes už není potřeba vyjádření zaměstnavatele ani Obecního úřadu. Volnou formou si napiš žádost o prominutí zbytku trestu zákazu řízení po uplynutí jeho poloviny a dones/pošli na úřad, který zákaz vydal. POZOR! Ne dříve, nežli 1. den PO UPLYNUTÍ poloviny trestu, jinak se automaticky zamítá. K žádosti je třeba doložit potvrzení od lékaře, potvrzení od psychologa (absolvovat psychtesty) a Výpis z karty řidiče. Pak už ti nezbývá, než čekat, zda ti bude zbytek trestu prominut nebo ne. Pokud nemáš v době trestu zákazu řízení žádný problém/záznam a nejde o recidivu, obvykle se vyhovuje.

Za týden mám 2. výročí zákazu řízení na 1/2 roku, na den přesně 1. den po uplynutí poloviny jsem dopoledne osobně donesl na úřad žádost + potřebné dokumenty a odpoledne v 15:30 hod. jsem měl ŘP zpět. Vím, že to není běžné, ale opravdu jsem to bez protekce a "všimného" takto zažil. Pokud byl zákaz soudní, asi to nějaký den bude trvat.

doplněno 11.12.23 15:37:

Ještě jsem zapomněl: K té žádosti o prominutí zbytku trestu si rovnou napiš volnou formou žádost o vrácení ŘP po prominutí 1/2 trestu zákazu řízení. Na úřadě se vzdáš práva odvolání, čímž Rozhodnutí o prominutí zbytku trestu nabyde právní moci (jinak bys zbytečných 14 dní čekal) a s Rozhodnutím a Žádostí o vrácení ŘP půjdeš na příslušný registr řidičů, kde ti ŘP vrátí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]