Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posílání balíkovnou

Od: jajina® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,má někdo zkušenosti s posíláním přes balíkovnu? Jsem prodávající přes Sbazar .Kupující si vygeneruje kod,to znamená,že si chce balíkovnu zaplatit.Chce po mě jméno ,příjmení a č.telefonu.Mám mu to poslat? Mám strach z podvodu.A ten vygenerovaný kod posílá balíkovna nebo on?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Z mnoha příspěvků

Email:
mariakadlecova0@gmail.com
Pokus o podvod na Bazoši. Při mém prodeji mne podvodník nabádal, že se úplně o všechno postará, bude jen potřebovat plné jméno a telefon a pak mi přijde formulář z Balíkovny, ten vyplním, hned v ten den mi z Balíkovny! přijdou peníze a druhý den mi zavolá kurýr. Žáden dotaz na adresu atd... Dávejte si pozor

A tady více zkušeností; pošlete na dobírku...buď převezme, nebo NE, uvidíte

doplněno 04.12.23 20:37:

Možná se najdete zde se svým prodejem...

hodnocení

Nebudu vůbec už odpovídat,nevím ,proč bych mu měla dávat svúj telefon a jméno,když jsou potřeba jeho údaje a kod. On chce ty údaje prý pro balíkovnu a chce ode mě asi vylákat údaje k účtu. S balíkovnou nemám zkušenosti,nevím které údaje potřebuje,takže raděj s ním skončím.

Už na něj nereagujte, je to podvod.

hodnocení

3x

Jestli je kupující registrovaný, tak má slevu. Vyplní údaje, zaplatí poštovné a vám pošle kód. Nevidím v tom žádný problém. Platbu za zboží žádejte na účet.

plavest

Pokud má za zboží zaplatit na účet, tak k té platbě může připočítat i platbu za balíkovnu 69Kč.Dělám to tak stále.

makak
hodnocení

2x
Lehce to zavání klasickym inzeratovym podvodem,ale dokud nechce aby ses přihlásila do bankovnictví nebo někam zadala číslo karty...
hodnocení

A nevíte,mám tento pokus o podvod někde nahlásit?

Když se vám nic nestalo, tak co hlásit. Hlavně jestli jste mu neposkytla cestičku do banky.

hodnocení

2x

Pokud si vygeneruje kód, tak si Balíkovnu sám zaplatil a po Vás nepotřebuje víc, než že na balík napíšete ten kód který vygeneroval a odnesete ho do podatelny Balíkovny. To všechno za předpokladu, že Vám za předmět předem zaplatil na Váš účet a riskuje tím, že když mu předmet nepošlete, nic s tím neudělá.

hodnocení

Moc děkuji za všechny odpovědi,s dotyčným jsem přestala komunikovat.Jen mě mrzí,že jsem mu napsala číslo účtu,ale jiné údaje nemá,takže doufám,že se mi na peníze nedostane.

Pokud někdo ví číslo Vašeho účtu, vůbec nic se neděje. Páč to není nijak chráněné. Nic z toho nehrozí.

hodnocení

1x

Jak píše pan hlada® a pan makak, tak jsem to udělal podobně, ale až jsem měl peníze na účtě.

Nebo se s ním domluvíte, připočtete za Zásilkovnu, třeba i na Slovensko, on Vám pošle email i telefon a Pošlete to jemu. Až Vám doručí peníze na účet.

Ale pozor, spoustu lidí nepozná, že se jedná o podvod, pak skočí na lep, dají mi číslo karty, vyplní formuláře různé povahy a přijdou o prachy.

Už se mi stalo několikrát, že bla, bla, bla. Sdělil jsem, dokud nebudou prachy na mém účtě, není se o čem bavit.

Takže obojí je možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]