Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nafouklý podbřišek při dlouhém stání

Od: lenkaa odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
když dlouho chodím nebo stojím (5+ hodin), třeba v práci, mívám potom nafouklý podbřišek. Mívám silné bolesti zad, je možné, že to může být od nich? Někdy mě i podbřišek zabolí, a když jsem s tím byla u doktora, řekl mi, že to může být od těch zad. Proč je tedy podbrišek nafouklý a občas křečovitý, když dlouho stojím nebo chodím? Může to být od těch zad? Je mi 23. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Špatně stojíte. Dcera se učila na ručního sazeče. Měli starého mistra, stará škola. A ten začal tím, že je učil stát. Na nohou dřeváky, korkáče, mírné rozkročení, uvolněná ramena a trochu podszená pánev. Až pak učil ak se dává dohromady text k tisku. ;) Já mám vyzkoušeno, že třeba při žehlení se musím z bačkor přezout do korkáčů, jinak mě bolí v zádech. Ty korkáče mě donutí správně stát.

liska5
hodnocení

0x

Většinou je to ale naopak, že do zad se promítají problémy s orgány. Něco v nich blokuje lymfu. Asi bych obešla gynekologa, urologa, rehabilitaci, gastroenterologa. A nohy neotékají? Nadváha?

lenkaa
hodnocení

Byla jsem na gynekologii, ultrazvuku i rehabilitaci. Vše v pořádku, krom těch zad, to mám potvrzené, že mám špatné držení těla. Nohy neotékají a nadváhu nemám.

pb®
hodnocení

0x
Nechodíte náhodou s vystrčeným zadkem prohnutá v bederní páteři? Říka se tomu hyperlordóza. Při takovém držení těla tlačí páteř orgány proti břišní stěně, která je často oslabená a třeba i s diastázou. Ráno odpočaté svaly ještě orgány udrží a břicho je jakž takž ploché, ovšem večer už jsou svaly povolené a břicho nafouklé. Pomoct se tomu dá leda cvičením.
lenkaa
hodnocení

Ano, mám s tím problém. Chodím prohnutá, a když se snažím chodit rovně, tak je to nepříjemné.
Ano bývá to nepříjemné pro lidi, kteří nejsou zvyklí takto chodit. Slýchám to často. Ale opravdu doporučuji se hecnout a naučit se chodit a stát správně (pokud tedy nemáte nějaké poúrazové stavy zad). Správné držení těla pomůže od mnoha problémů, které tomu lidé vůbec nepřikládají.
lenkaa
hodnocení

Děkuji za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]