Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reflux a neustálý knedlík v krku

Od: mrshello odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
Už jsem trochu zoufalá, skoro rok se trápit s kaslem a pocitem jakoby knedlíku v krku nebo lechtani v krku. Na plicni se nic nenašlo, na orl podezření na reflux. Na gastroskopii mi zjistili inkompetenci kardie a beru Omeprazol, zkoušela jsem měsíce jist opravdu zdrave žádná kava žádný alkohol, teď jim vyvážené a jednu kávu s mlékem si denně dam. Ten knedlík v krku stále ale porad mám, vymizel až po antidepresivech, ale jak jsem chytla kašel, tak knedlík v krku mám opět zpatky. Někdy mám pocit, ze se ve vlastním těle uškrtim, pomůže jen neurol. Už sama nevím, zda je to psychosomaticke nebo to způsobuje reflux a budu se muset naučit s tímhle pocitem skrceni v krku žít.. nez u me začaly tyto problémy tak jsem byla naprosto psychicky v pohode, tohle u me odstartovalo ale silné úzkosti, špatne soustředění, moc nevím jak to řešit.. napadá me ještě akupuntura a úplně se kávě vyhnout, jinak vážně nevím. Ale je divne, ze knedlík v krku mám neustále, nic nepomáhá. Mate někdo podobnou zkusenost s co vám pomohlo?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jj*
hodnocení

1x
knedlík v krku je často od páteře.Přetěžování,stlačené plotýnky,křivá páteř.Zkuste jít k ortopedovi,ať udělá rentgen páteře.Měl jsem to taky

marekj
hodnocení

0x

Dobrý den, bohužel mám to stejné už rok. Nemohu se toho zbavit, na gastru nic, na ORL nic, na neurologii nic :(. Nevim co mam dělat a stejně jako vy píčete, už jsem n atom i psychycky špatně neboť mi nic nepomáhá. Budu rád za jakékoliv doporučení. Jsem opravdu už zoufalý a u doktorů si přijdu jako blázen. Ten pocit je děsně nepčíjemný, že se nedokážu vůbec na nic soustředit. Stále dokola čtu na internetu různé diskuze, ale nic jsem se nedošetl.

okolik

Vyšetření Štítné žlázy jste absolvoval?

liska5
hodnocení

0x

Jestliže máte uvolněný svěrač mezi žaludkem a jícnem, tak ty kyselé šťávy mohou vybíhat v noci ve spánku do krku a dráždit tam sliznice. To pak můžete pociťovat, jako knedlík. Zkuste spát se zvýšením pod hlavou. Ideální je polohovací lůžko a pod hlavu, resp. šíji, jen malý měkký váleček, aby hlava nepadala, nebo takový ten límec na cesty.

To není jen kafe, ale i sladkosti a bílá mouka, co je dobré omezit. I některé maso. Mléko sice hned neutralizuje žaludeční prostředí, ale za půl hodiny už zvyšuje pH v žaludku. Jestli mléčné, tak bílý jogurt. Zrovna v kafi se prý nemá.

chlochydess*
hodnocení

0x

Dobrý den, jste si jistá, že trpíte refluxem? To, co jste popsala, totiž není reflux. Reflux je vracení žaludečních tekutin/kyselin do úst. Vy ale tekutiny ani kyseliny nezmiňujete, ale pouze kedlík v krku. Není to nějaký chronický zánět a otok? S tím by možná pomohly antibiotika, ale ty předepisuje pouze lékař.

O refluxu jsem nedávno sepsal podrobný článek, tak se na něj určitě mrkněte.. :) -- blendea.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]