Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat na relativně specifickou otázku ohledně dědění zbraní. Udělal jsem si ještě před započetí lhůty právní moci zbrojní průkaz a teď pouze čekám na jeho vydání. Ptal jsem se emailem na PČR, zda je potřeba vyřídit nová povolení, i když vlastně zbraně od nikoho nekupuji, protože vlastník už nežije. Odepsali mi, že si musím vyřídit povolení na všechny zbraně včetně registrace (to dává smysl). Povolení stojí 300kč/ks a registrace 200kč/ks, a to už je docela velká částka kvůli nemalému počtu zbraní.
Měl jsem za to, že by se tyto poplatky neměly na mě vztahovat, podobně jako u přepisu zděděného auta, kde je člověk od správního poplatku osvobozen.
Musím tedy platit veškeré poplatky jako dědic?
Díky za odpověď.
Měl jsem za to, že by se tyto poplatky neměly na mě vztahovat, podobně jako u přepisu zděděného auta, kde je člověk od správního poplatku osvobozen.
Musím tedy platit veškeré poplatky jako dědic?
Díky za odpověď.
4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]