Chtěl bych se zeptat na relativně specifickou otázku ohledně dědění zbraní. Udělal jsem si ještě před započetí lhůty právní moci zbrojní průkaz a teď pouze čekám na jeho vydání. Ptal jsem se emailem na PČR, zda je potřeba vyřídit nová povolení, i když vlastně zbraně od nikoho nekupuji, protože vlastník už nežije. Odepsali mi, že si musím vyřídit povolení na všechny zbraně včetně registrace (to dává smysl). Povolení stojí 300kč/ks a registrace 200kč/ks, a to už je docela velká částka kvůli nemalému počtu zbraní. Měl jsem za to, že by se tyto poplatky neměly na mě vztahovat, podobně jako u přepisu zděděného auta, kde je člověk od správního poplatku osvobozen. Musím tedy platit veškeré poplatky jako dědic? Díky za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.