Nejste přihlášen/a.
Nemohu se z toho zpamatovat co stojí za tím, že jsem našla u CK v termínu od 11.12 na 8 nocí zájezd do 5hv.hotelu The Cove Rotana Resort, Spojené arabské emiráty s all inclusive za cenu 4.740Kč když blízká destinace jako je Egypt stojí běžně o vánocích přes 20tis.Kč, ale tohle je podstatně něco exlusivnějšího a delší cesta. Též jsem zjistila, že CK má teď velmi levné zájezdy na Zanzibar, Madagaskar, Srí Lanku a o pár dní později prudký skok opět nahoru. Co za tímto extrémním výkyvem cen stojí nebo jaká je strategie tvorby cen u CK?
Anebo jedou za paušál (proste maji flat od hotelu) a cena je pouze navýšení k dovytížení letadla (to letadlo stejnak musi zaplatit cely, jen plati letistni taxy), chapes? Takze je to vydelat 4000,- nebo nevydelat 4000 na nakladech se nic nezmeni... typicky last nebo first minutes
Moznosti je vic kdyz nevime detaily.
Muhe, chybí tam jednička? To je jedno, jestli na začátku nebo konci.
Tam chybí nula, a to na konci. Poněvadž s touto částkou se bydlí už na Šumavě ve ****
Já nevím, proč lidi nepoužívají selskej rozum. Vždyť chata v kempu velikosti kůlny bez ničeho stojí na noc pětikilo.
ml1: Tak já si umím představit, co vyjde v Itálii levnějc, než v Jeseníkách nebo na Šumavě. Na takové Lampeduse snad musejí za pobyt ubytovatelé i platit.
Nicméně pět tisíc za týden v Emirátech, tak možná v dolarech.
ernie: Tak Lampedusa je jasná..., tuším, že té by se Itálie ráda zbavila i zadarmo (nebo by ještě zaplatil tučný bakšiš). Ale jinak u Gardy se dá sehnat opravdu levnější ubytování než v ČR (hotel s polopenzí), stejně tak Basilicata, Kalábrie atd.., ale třeba ani San Mrino není až tak drahé.
@martincakl Ovšem je otázkou, co se do pobytu zahrnuje, že... Já se domnívám, že to není jenom o ceně za noc na hotelu, taky se tam musí člověk dopravit a platit různé režie.
@ernie: Ano, byť pro mne i cesta je cíl (skoro mám raději tu cestu, než pobyt). Nicméně do Krkonoš to mám 250km, Garda je od nás 670km. Je to rozdíl, ale ne až tak dramatický.
A když jedu až "dolů" na jih, pak si cestu dám na dva dny s přespáním v nějakém hezkém místě a spojím to s prohlídkou toho místa resp. města.
No jistě, ale to už jsme se dostali nad rámec polemiky o tom, jestli je čistě hotelový pobyt levnější tam nebo tady. Když člověk sečte dokonale všechny výdaje od doby, kdy opustil barák, po dobu kdy se vrátil, tak si stejně myslím, že zahraničí vyjde v ekvivalentních podmínkách dráž.
Pobyt v SAE je už úplně mimo, i kdybych z hotelu nevytáhl paty.
Za 347 eur all incl.na týden do Egypta s CK ETI do prověřeného hotelu odlet 8.12. je opravdu levně.Krom 25 dolarů za vízum,dopravy do Bratislavy a bakšišu nezaplatím nic víc.
Egypt se teď dá sehnat taky hodně pod 10 za týden. Ale tu nabídku Emirátů jsem neviděl, já teď poletím do Ománu. Za 5 to není, ale je to taky solidní cena. Tu Srí Lanku, jsem viděl, ale pro mne je to nesympatické tím, že je to pouze 8 dní, ovšem spousta se toho stráví v létadle. Možná to pojmout jako "vybarvení" státu, ale pro pobyt běžně jezdím minimálně 10 dnů.
Vše je to typický last-minute a super-last-minute.
Obecně konec října, listopad a těsně po Novém roce padají ceny LM zájezdů na minimum. Vánoce a Silvestr bývá naopak jeden z nejdražších. Cena 5000,- za Cove Rotana Resort se mi zdá spíše jako chyba nebo nějaká vábnička.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.